icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzzuli
16. apr 2014

u nas dneska brokolicova polievka (ta dufam ostane aj na zajtra) a druhe marinovane vykostene kuracie stehna, ryza/hranolky, zeleninovy salatik 😉 obed na prianie mojho manzela 🙂

slimstar
16. apr 2014
titkovamiriam
16. apr 2014

u nas dnes zeleninova polievka,morčacie na pretlaku s ryžou parboiled/inak vynikajuca/ a este som dorobila langoše

zuzub
16. apr 2014

žienky, prosím vás ako robievate cviklu na veľkú noc? teda viem, že uvariť postrúhať a čím potom dochutiť? my sme tento rok po XY rokoch doma na veľkú noc, tak ma čaká príprava veľkonočných jedál 🙂

libka1
16. apr 2014

mi na veceru grilovana prazma so zemiakmi na cibulke, paradajkovy salat s cibulou
na obed boli lievance s tvarohovou penou a cernicami

mami.sk
16. apr 2014

dnes som urobila šúlance s tvarohom, keďže mak veľmi nemusím 😉

zuzub
16. apr 2014

trošku sladkého na veľkú noc: medovníky, domáce rafaello a domáca študentská pečať.

m_ij_ka
16. apr 2014

fazuľová mliečna polievka, francúzske zemiaky 🙂

raza
16. apr 2014

tak dnes zeleninová polievka a žemlovka z mazanca (myslím to, čo má cesto ako vianočka 😅 ) s tvarohom, hrozienkami a nastrúhaným jablkom, na vrchu pena z bielkov a poliate javorovým sirupom. mňáám a bude to aj zajtra 🙂

adulka1979
16. apr 2014

dnes zemiakový paprikáš, zajtra bude špenát, keďže je zelený štvrtok... no a v piatok bude ryba...

soniatko
16. apr 2014

fazulova polievka/svabka/ s haluskami a morcacie stehno so zeleninou a ryzou

soniatko
16. apr 2014

@davita prosim ta, kde kupujes sojovu smotanu?

m_ij_ka
16. apr 2014

k veľkej noci som napiekla dnes linecké koláčiky, kokosovú nepečenú roládu, bryndzové paličky 🙂

libka1
16. apr 2014

@soniatko jejda ta polievka ma tak nabudila, hned by som si ju dala 😅 mnaaaaaaaam

marthuska
16. apr 2014

Dnes bolo kuracie maso na mladej cibulke s kalerabom ( sojova omacka, horcica, sol, kecup) a k tomu cestoviny ( biele vrtulky a spaldove potrubie 🙂 )

marthuska
16. apr 2014

@libka1 mnaaam to by som si hned dala, prazmu kde kupujes?

libka1
16. apr 2014

@marthuska tak tuto som kupila v kauflande mrazenu...

m_ij_ka
16. apr 2014

naša večera praženica s mladou cibuľkou, rohlíky 🙂

iinuska
16. apr 2014

sosvicovy privarok s parkom, vajickom, chlieb

marlenka75
16. apr 2014

Hovadzí vývar, rajčinová omáčka, hovadzie maso, knedla.

egyptanka
16. apr 2014

@madono ako robis ten kuskusovy nakyp s tvarohom?

meinkonka
16. apr 2014

@eva7780 podla fotky sa mi zda, ze si do nich davala sadlo/mast alebo daco take? lebo ja som raz robila tiez z masti a vyzerali podobne, sa to ako keby rozlialo a stvrdlo. neboli chutne. ale mozem ti odporucit moj osvedceny recept - zatial najlepsie, ake som kedy jedla /teda este vzdy niesu take skvele, ako mavali v jednej cukrarni, ale su najpodobnejsie tym dokonalym 😀/. recept mam od jednej znamej, ale aha tu je presne rovnaky su fakt bozskeeee aj z formicky idu pekne vyklopit. ale ja ich peciem na 150st. 12min. 🙂 a nemacam konce, len ich obalujem v prask-vanilk. cukre
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54822

zuzub
16. apr 2014

zajtra bude mrkvová polievka s krupicovými haluškami, tvarohová žemľovka, brokolicové fašírky a zemiaková kaša plus nejaký zeleninový šalátik.a bude navarené aj na piatok 🙂

a2303
16. apr 2014

Ahojte 🙂

Dnes som na večeru spravila pomazánku z droždia.
Zajtra asi bude šparglová polievka a lievance s javorovým sirupom.

eva7780
16. apr 2014

@meinkonka davala som palmarin 😉 dik za recept,urcite este vyskusam,ked uz som si kupila formicky 🙂 neuspech ma neodradil 😅

zuzub
16. apr 2014

a ešte dnes som stihla čoko-guličky, kto má rád čokoládové dobroty, odporúčam vyskúšať my ich zbožňujeme 😵
recept: 50g čokolady na varenie,100g praškov.cukru,100g mletých mandlí,250g hladkej muky,180g masla,2PL kakaa,3PL sladkej smotany,praškový a vanilk.cukor na obalenie

Čokoládu si najemno nastruhajte,pridajte muku,pomleté mandle,praškový cukor,2LZ kakaa,maslo,3PL smotany a vypracujte cesto.Aspon pol hodinku nechajte uležať v chlade a potom z cesta tvarujte guličky vo vel.orechu.Hotové guličky naskladať na plech a piect tak 7-10min.Ešte teplé obaliť v praškovom cukru zmiešaným s vanilkovým a trochou kakaa.
dnes som ich obalila len vo vanilkovom cukre a sú výborné aj samotné bez cukru.

davita
16. apr 2014

@soniatko v "bio super zdravych potravinach" 😀 😀 😀 ..... vyrobca je Drietoma, robia aj jogurty ryzove a sojove a aj "majonezy a smotany a mliecka a pomazanky" (pisem v uvodzovkach, lebo vieme, ze majoneza = vajce olej horcica 🙂alebo napr. ).... predava ich siet TERNO a KAUFLAND, jogurty (ale nie ine produkty) siet TESCO, nemam prehlad o inych vyrobcoch nakolko preferujem SK potraviny, pokial je to mozne regionalne.... kym som na nich neprisla, kupovala som v DE (nemecko) v DM od alnatura ....

saxana36
16. apr 2014

@abriela fu tieto zvyklosti si moj muz priniesol ale uz som sa nejak po tych rokoch prisposobila 😀

myrca_m
16. apr 2014

Ahojte, vcera sme este mali tu kuraciu polievku, dnes som robila polievku z kalerabu, mrkvy a zemiakov a druhe bolo vcera a dnes francuzske zemiaky. A zvysili sa cestoviny z polievky tak som si ich opiekla na masle a dala som si k nim dzem 🙂 🙂

sasavi
16. apr 2014

Baby prosim hlavne tie zo zahoria, kde rastu smrcky?strasne rada by som ich ususila ale co som sa pytala nikto nevie mi tu povedat kde rastu.dakujeeem