Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lienka2 klasicky ako kazdu inu kremovu..🙂 najprv som si spravila sparglu,bo som jej mala vela..osupala, dala povarit do vody..vsetko..tu vodu som zliala a pouzila ju na polievku..ale mozes pouzit aj surovu sparglu a normalne ju hodis k zemiakom a uvaris domakka..je to za chvilku hotove..inak osmahnem na masle jarnu cibulku, supnem do toho zemiaky(a sparglu,ak ju mas surovu,nepredvarenu), ochutim klasika sol,korenie a varim,kym to nie je makke..potom to vsetko len rozmixujem a prilejem trosku smotany, len tak na krajsiu farbu..mozes dat aj par trojuholnikov taveneho syra, ale sparglova mne viac chuti bez neho (super je v porovej polievke). A potom so smazenymi chlebovymi kockami..mnam🙂
@katja78 Zubarka bohuzial nie, iba dentalna hygienicka 😉
@levandullka odkial si mala formicku 🙂 krasne
Kurací vývar, pečené zemiaky, vyprážané bravčové rezne, rajčinový šalát.
my sme si na večeru spravili obložené chlebíky 🙂
@fordikford dakujem za napad🙂 sirup urcite vyskusam,moze byt dobry.
My dnes slepacia polievka, ryza a kuracie rezne s marhulovym kompotom 🙂 mala som na plane milacika, ale svokra doniesla jahodovu bublaninu, tak sladkeho bolooo.... zase mam cukru aj nad mieru 😅
Dnes sme mali bratislavské pliecko s knedľou a aj s cestovinou - mm sa nevedel rozhodnúť, čo si má vybrať, tak si naložil do taniera všetko čo sa dalo 😀
Cez týždeň som robila kuracie placky - chutný obed doslova za pár minút, v piatok boli palacinky.
U nás sme včera papkali kuraciu polievku s rezancami a kuracie mäsko na hubách, k tomu ryža, šalátik. Na dnešok ostala ešte polievka a uvarím guláš z hovädzieho mäska, domácu knedľu.
naše raňajky musli s mliekom 🙂
@tinaaa84 a ostatne baby...ako vyzera taky korpus na kolac bez muky? Nerozpadava sa to velmi? Ja sa totiz chystam urobit na oslavu gastanovu tortu a nasla som aj taky recept, ze bez muky (ale aj s mukou som nasla) tak neviem sa rozhodnut ktory by bol lepsi, krem bude taky slahackovo- gastanovy...
my sme vcera grilovali v prirode, takze grilovane kurca a chlieb, potom sme mali kolienka s kakaom, a drahy na veceru si dal dusene kuracie prsicka s ryzou, co som mu pripravovala vecer do dnesnej robotky na obed, takze mu este do tej roboty na dnes aj ostalo...ranajkoval prazenicu, a kym pride chcem robit fliacky s kapustou.....a sladke na vecerne zajedenie sladke ryzove gulky....zajtra sa chystam fazulovu polievku a plnene palacinky a vecer budem robit roladu z kuracieho mesa..
@zvolsiinylogin fuuu to je menicko... ved to musite od rana do vecera pri hrncoch stat 😅
@huterika ani nie, niekedy sa podari uvarit do pol hodky, niekedy za hodku....napriklad tu fazulu, namocim dnes a zajtra za 10 minut hodim do nej pripravu a uz sa bude varit samo....dovtedy si pripravim druhe jedlo....alebo kolienka, zvarim vodu , osolim, uvarim ich, dam olej, kakao, cukor a je...za 15 minut...
zienky, kdenajdem netabulkove mamicky , v akej sekcii? potrebujem poradit ohladom kuchyne...
U nás v sobotu bola veľká akcia - guláš v kotlíku, piekla som cesnakový posúch,chlebík, dojedli sa veľkonočné zákusky, robila som zeleninkový šalát s domácim syrom, šalát z červenej kapusty a čo sa varenia týka v nedeľu bola ešte gulášová polievka a kuracie soté s ryžou a opekanými zemiačkami dezert bola zmrzlinka a banán v čokoláde so šľahačkou. 🙂
@levandullka perfektnééé,si šikulka 😉
Dojedáme zo včera tak som aspon upiekla muffiny z celozrnej muky so slivkovým lekvárom a malým kuskom čokoládky vnutri
my sme si dnes pochutnali na pečenej fašírke so zemiačikmi a cviklou 😉 ... a za chvíľku sa chystám robiť púpavový medík 🙂
Nakolko je super pocasie vonku nemala som chut na nic tazke 🙂 Tak som spravila salat s kuracim masom 🙂 🙂 😉 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/salat-s-kuracim-masom

@11nika11 mrkvovo-cviklovy salat...sprav si zavaraninu. Uz som robila i cviklove krokety a dnes i cviklovo-cesnakove balicky. Aj o cviklovych haluskacj som uz pocula. Je aj polievka -cviklovy krem ci borsc,alebo aj natierky sa daju robit,ci kolace.
len neviem,co,znamena vela,cvikle,🙂)