Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
No tak u nas dnes zemiaky na kyslo. Uvarim a upeciem kadeco ale toto som po osmych rokoch manzelstva varila dnes prvy krat. S opecenou klobaskou a vajcom na tvrdo. Maly sa nesiel dojest... Aj mm volal z prace ze mnam.
cesnačka, varené zemiaky na vňati a karfiol na spôsob mozočku, šalát ( rajčiny, paprika , cibuľa ) 🙂
Dneska jsem zkusila halusky s brynzou z celozrnne mouky a jsou super 🙂 + vcera babka poslala vyvar s jatrovyma haluskama 🙂
u nas sa dojeda 🙂
V nedeľu hríbová polievka, grilované kuriatko, ryža a kompót. Dnes na želanie priateľa hríbová omáčka s knedľou. 🙂 Nejako mu hríbiky zachutili. 😀
Mamina nám navarí kyslú kapustu s mäskom, takže na dalšie dva dni máme pokoj.
@lululka555 Dakujem zlaticko 🙂
Nasa nedela - kuraci vyvar s domacimi rezancami a rolada z mleteho masa plnena prazenicou, k tomu zamiakova kasa.
Dotaz pre kucharky z MK: niektore sikovnice by mohli zacat varit o tanier navyse, velakrat by som si od vas objednala donasku do domu... :D
Čokoládová pena
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/466-coko...
Cestoviny s kuracim masom-povodne som chcela robit paprikas ale nakoniec som tam supla bambino a bola mnamka na svete 🙂 zajtra dojeme a ak bude cas tak planujem skoricove osie hniezda
ahojte babulky prisla som sem trosku nakuknut tento tyzden mam poobednu tak nemusim ist spat so sliepkami mam trosku casaj nakuknut sem 🙂 v sobotu som navarila vyvar kuraci a svieckovu s knedlou dojedali sme aj dne a este zvysila knedla aj trosku masa tak este dorobim asi paradajkovu nech sa doje a este som piekla aj maso na medvedom cesnaku ku tomu zemiaky takze dojedame do piatku 😀 😀 😀 😀 kympride mm z tyzdnovky 😀 noazajtra musim uvarit trosku polievky z cervenej ssosovice kedze tu mam aj nasu malu stravnicku... jaj a vyborne som v sobotu aj napiekla 😀 😀 vytiahla som z mrazaku vianocne suchare mnaaaaaaam len sa tak zaprasilo chutili viac ako na vianoce 😵
V sobotu sme mali sosovicovu na kyslo a langose,v nedelu hovadzi gulas s knedlou,dnes granadir a zeleninovu
polievku,zajtra spanielske vtacky a ryza a kedze teraz na mk fici spargla 🙂,kupila som dnes aj ja a v stredu bude nieco so sparglou,idem popozerat receptiky a vo stvrtok grilovacka 🙂 v piatok pstruhy,zemiacky.
Ja som teraz v nedeľu robila Osso bucco, čo je vlastne zadné teľacieho stehno s koreňovou zeleninou, paradajkami a vínom a na záver posypané gremolatou. A tak som ho tentokrát urobila aj ja. Podávať ho môžete s chrumkavým chlebom, zemiakovou kašou, resp. už som ho videla aj s tagliatellami. Je to na vás.
Recept som dala sem: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2014/04/osso-...
Ahojte. U nás dnes gulášová polievka a ryžový nákyp 🙂
včera boli tuniakové špagety, dnes pravdepodobne hríbová omáčka s domácou knedľou.
ja dnes urobím paradajkovú polievku a dukátové buchtičky 😀
dnes pyre zo zapekanymi reznami v kyslej smotane a syre
ja robim plneny kapustný list 🙂
Dnes mame bravcove platky na stave so sampionmi a ryza k tomu 🙂
@lululka555 mnam ten jablcnik vyzera super prosim si receptik...este som ho nerobila dakujem krasne
ja mam dnes v plane platky cvikle zagrilovane s kozim syrom na vrchu(cviklu som den vopred upiekla v alobale) so zemiakovou kasou a rukolovym salatom
U nas su svokrovci takze ja mam dnes veget a svokra sa bude realizovat... potom dam info co dobre ukuchtila . 😀 😀 😀 ale aby som aj niecim prispela tak vcera sme mali karfiolove placky. uplne skvele a jednoduche. namiesto zemiakov date karfiol roztlaceny a urobite cesticko z hladkej muky, mlieka a stipku prasku na pecenie. ako priloha bol hlavkovy salat v octovom naleve 🙂 a ako dezertik nam svokor upiekol tvarohove tasticky 🙂
zemiaková polievka, ryža a mäso na horčicovej omáčke 🙂

@katja78 mnam, krasne