icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nika19918
2. máj 2014

Ahojte.
Poradíte mi koláčik nejaký mňam z bebe keksov, ktorý robíte najradšej? budem povďačná. Nika

zuzzuli
2. máj 2014

My mame frankfurtsku polievku a francuzske zemiacky s paradajkovym salatom 🙂 dnes na zelanie mojho manzela 😉

danielaj
2. máj 2014

ahojte kucháročky, po pár týždňoch som tu, už ste mi chýbali, ani si už nepospomínam, čo všetko som za ten čas varila a piekla, tak pridám aspoň pár fotečiek z pečenia, krásny dník prajem 😉

maminka2013
2. máj 2014

@nika19918 ja robim vacsinou tak ze poukladam na plech keksy, na ne urobim husty puding, nan poukladam rozne ovocie /jahody, broskyne../ a znova keksy a vrstvim kolko sa da 🙂 na sam vrch na keksy dam poslednu vrstvu slahacku a posypem grankom - necham stuhnut.. alebo druha varianta - vrstvim puding vymiesany s tvarohom alebo kyslu smotanu+cukor+tvaroh s keksami.. co nam viac chuti 🙂 pripadne robim este jablkovu tortu na plechu s keksami.... recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/nepecena-jablk... je kopec variant.. tak len treba vybrat podla chuti 😉

karkana
2. máj 2014

@danielaj ty si šikovná teda, až sa mi slinky zbierajú,,, 😉

papuka
2. máj 2014

@danielaj si nám tu chýbala 🙂 nemám od koho kradnút nové receptiky 😀 😀 😀

nika19918
2. máj 2014

@maminka2013 ďakujeeem

aluxka
2. máj 2014

ahojte, ja som dnes robila májovkovú polievku a zachvíločku začíname hádzať na gril 🙂

labocca
2. máj 2014

@nika19918 🙂 ahoj...tak ak mozem poradim🙂). Pred par dnami som odskusala jeden super zakusok🙂. Takze najprv poukladas kakaove BB keksiky, na vrch uvaris husty kokosovy puding, na vrch opat ulozis kakaove BB keksiky. A na ne ide vyslahana slahacka, posypes grankom. Jeden uzasny kolacik...a hlavne ked je vychladeny🙂). Je vazne SUPER....

nika19918
2. máj 2014

@labocca jooj škoda že nemám hneď kokosový po ruke. ďakujem za typ

labocca
2. máj 2014

@nika19918 a tak urcite tam moze ist aj iny...🙂. Ale s tym kokosovym je to vazne uzasne🙂. Tak skusis nabuduce a este do hotoveho pudingu mozes dosypat aj viac kokosu.

lila77
2. máj 2014

mozes aj iny puding j to mnamka aj zo zlateho klasu alebo pridas kakao

hanka_xy
2. máj 2014

My máme práve kávičkovú siestu a "koštujeme" čerstvo upečený koláčik 😉 ľahká a rýchla príprava, takže aj pre gazdinky začiatočníčky 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-kola...

hyta
2. máj 2014

Ahojte, u nás brokolicová polievka, krutóny a pečienka s ryžou, cvikla. Ako dezert ovocná bublanina.

sugarfree999
2. máj 2014

Ja som včera pre návštevu upiekla tento jahodový koláč s kyslou smotanou a chrumkavým cestom a posýpkou. Recept som dala sem: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2014/05/jahod...

juranka
2. máj 2014

Baby neviete mi poradit? Chcela by som urobit cez vikend zapecene sampinony ale len ako priloha, k comu by to pasovalo? Chcela by som nejake masko ale neviem...

bobinkask
2. máj 2014

@zklimekova ano to je on páči sa 🙂 500g hrudkovitý tvaroh
2bal. vanilkového pudingu
300g biely jogurt hustý
4ks vajíčka
80g zmaknuté maslo
nastrúhaná kora z jedneho citrona
4pl hnedého cukru može byt aj viac podla chuti
ovocie alebo hrozienka
všetky suroviny okrem ovocia alebo hrozienok spolu zmixujeme, tortovu formu 26-28cm vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme pripravenú zmes a na vrch poukladáme ovocie, ak dávame len hrozienka zamiešame ich do masy a pečieme na 180st- 20min a potom znížime na 150st a pečieme ešte 20-30min podla rury, necháme vychladnút a niekolko hodín odstát v chladničke, podávame posypané škoricou, cukrom alebo s ovocím

bobinkask
2. máj 2014

dnes sme dojedli hrstkovú polievku a piekla som bodkované buchty z celozrnnej špaldovej múky http://varecha.pravda.sk/recepty/bodkovane-buch... čokoládu som použila z velkonočneho zajaca treba to likvidovat 🙂 tak skončil v buchtách 😀 ...minulý víkend som sa trošku hrala 😉 tortička na svadbu- orechové korpusy, karamelovo-orechová a čokoládová plnka

bobinkask
2. máj 2014

@danielaj ahooj...že mnáám aké dobroty 😵 zaujali ma tie srdiečka 😉 to budú asi nejaké punčové? možem poprosit receptík dakujééém 😵

m_ij_ka
2. máj 2014

naša večera klobásovo syrové jednohubky 🙂

luciok
2. máj 2014

@danielaj Mňam mňam a určite si tu všetkým chýbala 😉

slimstar
2. máj 2014
mima2778
2. máj 2014

My dnes vnutornosti (srdiecka,zaludky,pecienky ) na smotane s kolienkami.

katja78
2. máj 2014

@bobinkask neviem sa na tortičku vynadívať 😵

danielaj
3. máj 2014

@karkana
@papuka
@bobinkask
@luciok kočky, ďakujem pekne za pochvaly, veru bolo mi smutno za vami, ale nejako mi už nezostáva veľa času, keď prídem z práce, rýchlo navariť, upratať a väčšinou sme až do večera vonku , ale sľubujem, že sa polepším 😉

danielaj
3. máj 2014

@bobinkask jaj, tie srdiečka, to je strašne stará záležitosť ešte z môjho detstva, vždy sa to robievalo u nás na svadby, presný recept nemám, je to klasika upečené piškótové cesto, potom sa z neho vykroja srdiečka a tie sa opatrne máčajú v zriedenom jahodovom sirupe s trochou punčovej alebo rumovej arómy a obalia sa v kokose, inak pôvodne sú to jahôdky, dávali sme tam ešte kúsok niečoho zeleného ako lístky, ale ja som nedala, je to rýchle a deti to majú radi 😉

monikaresovska
3. máj 2014

Dnes nič výnimočné iba španielské vtáčky s tarhoňou a čokoládové muffiny🙂. Na raňajky sme si urobili chlebík vo vajíčku🙂

m_ij_ka
3. máj 2014

zemiakovo kôprová polievka, žemlovka s jablkami a tvarohom 🙂

kucminka
3. máj 2014

kočky,pomoooc,sekla sa mi plnka do kremeša,puding s maslom,čo stým?Dávala som aj nad paru a nič 😠