Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Fazulova s klobaskou a udenym,sirokymi rezancami,cesnakovy osuch a tvarohove satocky,ale len take z listkoveho cesta.
Piekli sme lasagne a takto sa nám vydarli, geniálne sú! Určite vyskúšajte 🙂
U nás dnes šošovicová polievka a plnená paprika. 🙂
Dnes Bravčový guľáš s knedlou a bude na dva dni 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1325-bra...
bryndzove halusky so slaninkou, a pre mna pecena tilapia a anglicka zeleninka 🙂
tak na dva 3 segedinsky - u nas vzdy do najvacsieho hrnca... a potom planujem opite spekaciky... 🙂
včera sme mali po strašne dlhom čase vyprážaný syr, tatarsku, varené zemiaky, dnes paradajková polievka s haluškami, pizza na dvoch plechoch :D
Ahojky,my sme od štvrtku u rodičov,takže som nevarila...v štvrtok pečený bôčik a ryžou a šalátom,včera sme sa boli najesť v reštike na obed a večer diabolské rezne z karé s chlebíkom a čerstvou zeleninou ,dnes menšia oslava...mama ma narodky,tak čakáme návštevu na 18h a bude sa podávať bravčové a kuracie mäsko na prírodno s hríbami,k tomu ryža ,pečené zemiaky,šalát so zálievkou,zelerový šalát,sladké som robila ja a to pavlovu tortu s mascarpone-šľahačkovým krémom s ovocím,poháre s čokoládovou penou s ovocím...a ešte po večeri si budeme zobkať očká s cesnakovou nátierkou a nátierkou z pečeného mäsa....
Tak ide sa na to...pekný večer 😉
Ženušky-maminy, raďte.
Dnes som spravila hrstkovú polievku, a bryndzové z ovčej bryndze. No a z chladničky sa na mňa škerila cuketa a stopkatý zeler, ale nie celý, tak 2/3. Tak som vymyslela panvicu viď foto, bola tam červená cibuľa, na nej som podusila tie vňaťky zo zeleru, reku nech je to čo najzdravšie, jasne olivový olej. Pokrájanú cuketu a všetok zeler na kúsky pokrájané som podusila, soľ, korenie na zeleninu, potom rajcinovú omáčku s olivami "combino" z lidla, dobre som dusila vo voku pod pokrievkou, nakoniec odstavila, dala lyžičku medu, nechala postáť a zmiešala s nachystaným kuskusom.
Ja som jedla len toto a ochutnala som 5-6 lyžíc halusiek. Chlapci jedli polievku a halušky. No mne je fest blbo, ale nikomu inému. Môže to byť z toho zeleru? Či zlá kombinácia? Ešte aj nealko pivo som si dala po obede a ništ nepomohlo 😨
naša večera musli s mliekom 🙂
ja dnes zemiaky na kyslo a svokruša buchty na pare samozrejme sme si to nenechali ujsť a boli sa u nej najesť 😀 teraz na večeru drahý varil cestoviny s krkovičkou šampionmi ale take feeest pikantné výborne oooo a ešte škvarkovu pomazánku tej som zjedla dnes už 3 chleby 😀
pekny vikend, u nas dnes fazulova s korenovou zeleninou a vyplavanym udenym rebierkom 🙂 croasants plnene s tym, co bolo v dome, nutela, jam niektore aj s brokolicovou natierkou, co sa ukazalo nie len odvazne a inovativne, ale aj mimoriadne chutne 🙂 hmam
zajtra moj top = losos na grile polozeny na spenatiku ltt a platkoch baby cukinky na cesnaku a bielom vine ........ pomooooooc, nech uz je zajtra 🙂
jo a dezert bude chees cake reparat, ten minule bol nejaky cudny .... 🙂
my sme mali na obed šalát zo syra halloumi, špargle, polosušených paradajok a cukety s pestom
ahojte baby zacina spenatova sezona.... moja uroda nasvedcuje tomu ze co s tym 😀 😉 bola by som rada na nejake spenatove recepty a mozno nielen pre mna ale ako inspiracie pre vsetky 😉 vdaka
@tanitta spenatova polievka, spenatovy privarok, pizza so spenatom a salamou, spenatovy kolac s balkanskym syrom, spenatovy salat s tofu
my dnes na obed kuracia ciganska a sosovicovo zeleninova polievka
dezert: jablkovo kokosova strudla z listkoveho cesta
na veceru zapekane chlebiky co dom dal 😀
hovadzia polievka s nitovkami, fasirka pecena na plechu, varene zemiaky a kapustovy privarok 😉
😀 dnes vyvar kuraci a segedinský guláš domáca knedla 😲 😵
Cafte dievky... u nas to dnes isti grilovane kuriatko ktore sa uz solarkuje v rure. Ako priloha ryza a dusena zelenina aaa polievocka bude paradajkova so syrom 🙂 este by sa nieco patrilo aj upiect kedze cakame hosti tak sa bezim inspirovat. 😉 krasny den a dobru chut k nedelnemu obedu
hrášková polievka, mäso na šťave s kyslou kapustou, knedľa, žemlovka 🙂
Baby u nas mrkva na kila, co z nej robievate ale take ze fest mrkvove okrem polievky? A z cervenej kapusty?
Kurací vývar, kuracie rizoto, marhulový kompot.
Polievka so sampinonmi zemiakmi mrkvou a mrvenickou a druhe zemiakova kasa a kare pecene s porom a smotanou ako kolacik rychla bublanina s visnami a kuskami cokoladky
Uz som vygooglila menu na zajtra: zemiakove gule plnene udeninou na dusenej cervenej kapuste a stavnaty mrkvovy kolac 😀
ja som varila kralici vyvar s mrkvou, fasirky pecene v trube, varene zemiaky, calamada
Dnes kare v paradajkovej omacke s tarhonou, uhorkovy salat a zo vcera este frankfurtska polievka. Upeciem nejake tie kakaove susienky a na veceru bude domaca pizza 🙂

@kucminka ja som robila nedavno kremes a tam slo maslo tak, ze do este tepleho pudingu dat maslo, roztopi sa do toho a na zaver vyslahane bielky, aj to pri teplom pudingu. Bol vyborny 😉
My sme. Mali bravcove kare v marinade ( bylinky- rozmarin, tymian, kopor, oliv. olej, citonova stava, cesnak, korenie a sol), priloha plnene pecene sampinony a pecene zemiaky k tomu 🙂