Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@denaalubos fašírky a zemiakovú kašu a kyslé uhorky
@tinaaa84 uz ma ja to napadlo lenze nemam maso ziadne vytiahnute...ale rozhodla som sa urobit langose...snad ich troska zasytia...ale mam na vyber este mozu aj pecene maso s knedlou a kapustou 😉 dakujem za rady
Ahojte žienky.Prosim,viete mi niektorá z vás poradiť chutný a zdravý recept na špaldové pečivo??Chcela by som upiecť nejaké tie žemličky len neviem,ktorý recept je dobrý.Vopred ďakujem za recepty 🙂
@lucinka1212
Špaldové slané buchtičky:
300 g hladkej špaldovej múky
300 g celozrnnej špaldovej múky
200 ml vlažnej vody
150 ml vlažného mlieka
1 balíček sušeného droždia
1 žĺtok
4 PL olivového oleja
hrsť semienok ( slnečnicové, ľanové, sezamové, tekvicové alebo podľa chuti sa môžu vymeniť semienka za bylinky).
1 bielok
hrubozrnná morská soľ
Postup:
Múku , soľ, droždie zmiešame, prilejeme vodu s mliekom a žĺtkom, miesime a pridáme 2 lyžice oleja. Dobre a čím dlhšie miesime, tým lepšie. Pred koncom miesenia pridáme semienka a zvyšný olej. Poprášime múkou a v teple 15 minút necháme kysnúť.
Vykysnuté vyklopíme a nakrájame 10 kúskov, z ktorých sformujeme žemle. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a eštene cháme kysnúť 15 minút. Pred pečením potrieme bielkom a posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov do zlatohneda. Necháme vychladnúť na mriežke.
Ja robievam tieto a sú super. Niekekdy použijem ina hladkú špaldovú múku a inokedy iba celozrnnú špaldovú múku. Je to na tebe. Kuk môj album, mám ich tam
@tinaaa84 veľmi pekne ďakujem určite vyskúšam 😉 A ešte otázočka soľ do cesta nedávaš??
@lululka555 ahoj, ako si robila tu cokopenu?
@lucinka1212 dávam, ale nie moc, lebo sa mi už viackrát stalo, že mi kvôli soli nenakyslo cesto.
kurací vývar so zeleninou a niťovkami, mäso na šťave s kvasenou kapustou, knedľa 🙂
Dnes som vytiahla slepaciu polievku z mrazaka,sliziky k tomu,deti si dopapali bravcovu panenku a kedze mi ostal,patizon a varena zeleninka,tak,som podusila patizon,pridala zeleninku,trosku pokorenila,navrch dala,struhanku. Ako priloha ostal este quinoy,tak som to mala jednoduche. Zeleninka este ostala,dorobim este prilohu a vymyslim daku polievku.
@lululka555 tortička je prekrásna 😉 aká to je Pavlovova torta? u nás je taký jeden mudr. 😀
@lululka555 Aaach, sanka dolu laasko 😉
dnes zeleninková polievka s vajičkom,mašličková čína a poobednajsia pohodička pri kave a kupovanej štrudličke 🙂
@lululka555 ťažké mňáááám 🙂 som monítor oslintala 😀
Odporúčam tento krém, včera som ním plnila medové rezy, také menšie (Ertlovské) a vyšlo aj na lepenie Be-be keksov, cca 1,5 balíka. Do rána sa všetko zjedlo, dala som len asi 100 g masla a 2 PL cukru:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3222
dnes som uvarila rascovú polievku s vajíčkom a domáce cestoviny s tvarohom 😉
ahojte. nejaku dobu som sem neprispievala. bola som na detoxe, kt. som ani nedokoncila a moje telo sa nevie este doteraz z toho spamatat. ☹
v sobotu a v nedelu sme mali debrecinsky gulas s domacou knedlou a kedze knedla ostala, tak dnes som k nej dorobila rychlu rajcinovu omacku. a ped chvilou som upiekla lupaciky.
@titkovamiriam ked vidim ten tvoj kupovany zavin, ja som mala minule strasnuuuu chut na makovy, tak muz sa obetoval a isiel mi o 19.30 vecer kupit do Billy . mala som chut ist ho naspat vratit - plnka bola iba v jednej 1/2 😠 😠 😠
Ja som dnes robila brokolicovú polievočku a parené buchty. Jedla som ich ešte teplé, to bol ale pôžitok 😀
zienky dajte nejaky dobry typ na zajtrajsi obed ale nie maso a ani mucne...ale nieco fajnovkove 😉 dakujeem
@lululka555 prosim si recept na coko penu, ak mozem teda.dakujem
@lululka555 Dakujem za inspiraciu na mascarpone tortu, pripajam fotky ako sa mi vydarila. Ten krem bol super, mala si pravdu, ani tvaroh to nepripomina ani smotanu kyslu, ale mne osobne ked som to ciste ochutnala mi to pripominala hustu slahacku, kremovu 😀 Sice som jeden korpus musela vyhodit lebo sa nepodaril, ale iny recept vysiel tak som stastna ze sa moja prva takato torta vydarila aj hostia chvalili 🙂
naša večera zapekané bagetky so syrom a šunkou, kečup 🙂
@levandullka prosim ta, ako si robila ten kapustovy salat?

@trasko to je na rychlo? Ja sa inak prekelt odhodlavam uz dlho urobit ale este som aa k tomu nedostala 🙂