icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

denaalubos
5. máj 2014

@trasko to je na rychlo? Ja sa inak prekelt odhodlavam uz dlho urobit ale este som aa k tomu nedostala 🙂

tinaaa84
5. máj 2014

@denaalubos fašírky a zemiakovú kašu a kyslé uhorky

denaalubos
5. máj 2014

@tinaaa84 uz ma ja to napadlo lenze nemam maso ziadne vytiahnute...ale rozhodla som sa urobit langose...snad ich troska zasytia...ale mam na vyber este mozu aj pecene maso s knedlou a kapustou 😉 dakujem za rady

lucinka1212
5. máj 2014

Ahojte žienky.Prosim,viete mi niektorá z vás poradiť chutný a zdravý recept na špaldové pečivo??Chcela by som upiecť nejaké tie žemličky len neviem,ktorý recept je dobrý.Vopred ďakujem za recepty 🙂

monacanka
5. máj 2014

dneska madarska plnena kapusta , strukova polievka na kyslo s chlebikom

tinaaa84
5. máj 2014

@lucinka1212
Špaldové slané buchtičky:

300 g hladkej špaldovej múky
300 g celozrnnej špaldovej múky
200 ml vlažnej vody
150 ml vlažného mlieka
1 balíček sušeného droždia
1 žĺtok
4 PL olivového oleja
hrsť semienok ( slnečnicové, ľanové, sezamové, tekvicové alebo podľa chuti sa môžu vymeniť semienka za bylinky).
1 bielok
hrubozrnná morská soľ

Postup:
Múku , soľ, droždie zmiešame, prilejeme vodu s mliekom a žĺtkom, miesime a pridáme 2 lyžice oleja. Dobre a čím dlhšie miesime, tým lepšie. Pred koncom miesenia pridáme semienka a zvyšný olej. Poprášime múkou a v teple 15 minút necháme kysnúť.
Vykysnuté vyklopíme a nakrájame 10 kúskov, z ktorých sformujeme žemle. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a eštene cháme kysnúť 15 minút. Pred pečením potrieme bielkom a posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov do zlatohneda. Necháme vychladnúť na mriežke.

Ja robievam tieto a sú super. Niekekdy použijem ina hladkú špaldovú múku a inokedy iba celozrnnú špaldovú múku. Je to na tebe. Kuk môj album, mám ich tam

lululka555
5. máj 2014

ahojky 😎 , dnes nevarím,máme nabalené z domu od rodičov,na večeru urobím pizzu s mozzarelou a rajčinami 🙂
a pridávam fotky z víkendovej oslavy a moje sladké výtvory
moja prvá pavlová torta - malá veľký úspech a poháre s čokopenou s ovocím a šľahačkou 😝 😉

lucinka1212
5. máj 2014

@tinaaa84 veľmi pekne ďakujem určite vyskúšam 😉 A ešte otázočka soľ do cesta nedávaš??

katkas1
5. máj 2014

@lululka555 ahoj, ako si robila tu cokopenu?

tinaaa84
5. máj 2014

@lucinka1212 dávam, ale nie moc, lebo sa mi už viackrát stalo, že mi kvôli soli nenakyslo cesto.

m_ij_ka
5. máj 2014

kurací vývar so zeleninou a niťovkami, mäso na šťave s kvasenou kapustou, knedľa 🙂

siska53
5. máj 2014

Dnes som vytiahla slepaciu polievku z mrazaka,sliziky k tomu,deti si dopapali bravcovu panenku a kedze mi ostal,patizon a varena zeleninka,tak,som podusila patizon,pridala zeleninku,trosku pokorenila,navrch dala,struhanku. Ako priloha ostal este quinoy,tak som to mala jednoduche. Zeleninka este ostala,dorobim este prilohu a vymyslim daku polievku.

katja78
5. máj 2014

@lululka555 tortička je prekrásna 😉 aká to je Pavlovova torta? u nás je taký jeden mudr. 😀

katja78
5. máj 2014

@adawada ale zato zdravý fast-food - tofu a fazuľa 🙂

levandullka
5. máj 2014

@lululka555 Aaach, sanka dolu laasko 😉

titkovamiriam
5. máj 2014

dnes zeleninková polievka s vajičkom,mašličková čína a poobednajsia pohodička pri kave a kupovanej štrudličke 🙂
@lululka555 ťažké mňáááám 🙂 som monítor oslintala 😀

tinuskaha
5. máj 2014

dnes dojedacky zo vcera kremova porova polievka segedinsky gulas a dmaca parena knedla a dnes som urobila spaldove hrebene s orechami a lekvarom recept od @tinaaa84

katja78
5. máj 2014

Odporúčam tento krém, včera som ním plnila medové rezy, také menšie (Ertlovské) a vyšlo aj na lepenie Be-be keksov, cca 1,5 balíka. Do rána sa všetko zjedlo, dala som len asi 100 g masla a 2 PL cukru:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3222

mami.sk
5. máj 2014

dnes som uvarila rascovú polievku s vajíčkom a domáce cestoviny s tvarohom 😉

soniatko
5. máj 2014

ahojte. nejaku dobu som sem neprispievala. bola som na detoxe, kt. som ani nedokoncila a moje telo sa nevie este doteraz z toho spamatat. ☹
v sobotu a v nedelu sme mali debrecinsky gulas s domacou knedlou a kedze knedla ostala, tak dnes som k nej dorobila rychlu rajcinovu omacku. a ped chvilou som upiekla lupaciky.

soniatko
5. máj 2014

@titkovamiriam ked vidim ten tvoj kupovany zavin, ja som mala minule strasnuuuu chut na makovy, tak muz sa obetoval a isiel mi o 19.30 vecer kupit do Billy . mala som chut ist ho naspat vratit - plnka bola iba v jednej 1/2 😠 😠 😠

zabka79
5. máj 2014

Ja som dnes robila brokolicovú polievočku a parené buchty. Jedla som ich ešte teplé, to bol ale pôžitok 😀

mastulka
5. máj 2014

@saxana36 prosim ta ako si robila tie kuracie stehna na zemiakoch? Vyzera to velmi chutne

levandullka
5. máj 2014

Obed na zajtra navarený - špargľové risotto s kapustovým šalátom. Zdravá FIT mňamka 🙂

emka13
5. máj 2014

zienky dajte nejaky dobry typ na zajtrajsi obed ale nie maso a ani mucne...ale nieco fajnovkove 😉 dakujeem

v_alika12
5. máj 2014

@emka13 hribove rizoto, hlivovy gulas, alebo nejake cestoviny s omackou. Alebo granadir i ked teda tam muka ide 🙂

v_alika12
5. máj 2014

@lululka555 prosim si recept na coko penu, ak mozem teda.dakujem

veroni87
5. máj 2014

@lululka555 Dakujem za inspiraciu na mascarpone tortu, pripajam fotky ako sa mi vydarila. Ten krem bol super, mala si pravdu, ani tvaroh to nepripomina ani smotanu kyslu, ale mne osobne ked som to ciste ochutnala mi to pripominala hustu slahacku, kremovu 😀 Sice som jeden korpus musela vyhodit lebo sa nepodaril, ale iny recept vysiel tak som stastna ze sa moja prva takato torta vydarila aj hostia chvalili 🙂

m_ij_ka
5. máj 2014

naša večera zapekané bagetky so syrom a šunkou, kečup 🙂

soniatko
5. máj 2014

@levandullka prosim ta, ako si robila ten kapustovy salat?