Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My dnes sosovicova polievka, zapekana cuketa s mletym masom, varene zemiaky s novou cibulkou a aby toho nebolo malo, este varim omacku bolonese na cestoviny a manzel urobil domaci chlieb so sodou. A neskoro vecer som vcera piekla makovu bublaninu s jahodami a jablkami, ale to uz sa dojedlo rano🙂
na večeru toasty so šunkou a kečupom 🙂
Dnes sme mali pstruha opeceneho na rychlo na panvici a k tomu pecene zemiaky s mrkvou a jarnou cibulkou. Dip bol smotanovy s koprom. Dezert som spravila medove rezy ( boli kupovane) a plnku som do nich spravila z gastanoveho pyre, slahacka na vrchu a ozdobene jahodami, ktore kolacik uzasne osviezil 😉
Dnes netradicna nedela - gulas z diviny 🙂
U nas bola cez víkend
- struková polievka,
- kuracie nugetky v jogurtovej marinade a pred pecenim obalene v celozrnej múke so zeleninovým šalátom,
- plnená paprika a mäsové gule v paradajkovej omáčke s domácim knedlíkom,
- tvarohovo-banánové muffiny.
naše raňajky praženica s cibuľkou, rohlíky 🙂
😀 dnes pečene stehna kuracie s ryžou cesnakova polievka 😀 😝
Ahojte ja v sobotu pudingos,zozrali vsetko xixi mali sme aj grilovacku a kapustnicu v kotliku a vcera frankfurtska polievocka a viedenska rostenka s ryzkou a vyprazanou cibulou...a na kyslo domaci mnamkovy sqlqtik zo zahradky
v piatok bola vajíčková polievočka, pečené nutelové a malinové pečené buchty,
v sobotu hubová polievka , moprčací perkelt, cestovina, čalamáda a piekla som banánovo-čokoládové mufiny
v nedeľu hubová polievka pečené kur. stehná na zemiačkoch a kyslej kapuste, miniveterníky s Lidla.
dnes vypr.karfiol + zemiačky + tatarka
vcerajsia neskora vecera - kysnute tasticky plnene kecupom, vysocinou a udenym syrom. zostalo aj na ranajky, tak sme si aspon nemuseli lamat hlavu, co zas dat do nenasytneho zaludka... 🙂
ahojte, kupila som dnes bielu sparglu poprosim Vas nejake overene recepty co s nou.. nejaka polievka ci masko..vdaka 🙂
@lienka2 ja ju podavam ako prilohu spolu s holandskou omackou k masu na prirodno a varenymi zemiakmi 🙂
Dnes este gulas zo vcera a kuracie prsia na stave s ryzou.. a zavarane uhorky k tomu.. 😉
zemiakove placky s bravcovym maskom ( s lečom ) posypane struhanym syrom a vyvarovu polievocku zo vcera :D
fazuľová polievka, ryža a restovaná pečienka, uhorky
@lienka2 tiez ju davam ako prilohu vacsinou ale k rybe (losos, treska)..a v tom pripade ju len zapeciem v trube (vino, maslo, trosku soli a korenia) cca 15-20 min. Predtym samozrejme osupat a umyt. K tomu holandsku omacku (zltok(2-3ks), lyzica vina, lyzica vyvaru, lyzica citronu, sol, korenie) to vsetko spenit nad parou, pridat 100g masla a 3 lyzice smotany..mnaaam..aj vcera sme mali, vid foto 😉 Vcera sme k tomu mali spaldovu ryzu a Hekkfisch 😉
ahojte, dlhsie som sem neprispela, musim sa polepsit 😀 , vcera som robila kuraciu polievku s rezancami, burito, piekla som pernik, polievka zostala aj na dnes a spravim restovanu pecienku s ryzou.
Ahojte, tak u nás je dnes na obedík rybka z kalerábovými hranolkami. Mňam
Ahojte. Vcera sme mali kacacie stehna s ryzou a s uhorkovym salatom s balkanskym syrom 🙂 Dnes granatiersky pochod a kakaovo-tvarohovy dezert 😎
Pondelok-vývar ,ryza a mäsko na činsky sposob( foto
Utorok -vývar, zemiakova kasa a bravcovy rezen, salat
Streda- urobim asi sampionovu polievku a cukinove placky
Štvrtok - mam na plane rybu a salat,alebo pecene zemiaky
Piatok- asi nejake cestoviny na rychlo( tuniakove,alebo syrove
a vikend musim porozmyslat
dnes na obed som rozmrazila mrazenu zeleninu a okorenila som si ju a dala na to paradajkovy pretlak :D nic moc ale setrim :D
V nedelu bol hovadzi vyvar,masko,knedla,koprova omacka,dnes hrstkova polievka a ostalo vela knedlika,tak len vo vajicku knedlik,na zajtra hrstkova ostane a urobime si nejaky sladky obedik,asi palacinky,al.sulance 🙂
sobota - sparglova kremova polievka s domacimi krutonmi, pecene maso (ja bez masa) s kapustou a spaldovou knedlou (pol na pol, s bielou), na veceru bola knedla s vajcom.
nedela borsc so smotanou a kukuricnym chlebom.
tak a dnes dojedame. 🙂)
Ahojte, u nás sme včera mali domácu kuraciu polievku s rezancami, k tomu záviny z mletého mäsa s cuketovým prívarkom a novými zemiačikmi. Na dnešok nám ostala polievka , urobila som len pstruhy na masle, zemiaky opečené a zeleninový šalát. Nepiekla som, stále myslím na bubenu, do ničoho sa mi nechce.
My sme boli celý víkend preč tak dnes len rýchlo halušky s bryndzou
naša večera bryndzová nátierka, žemle, paprika, rajčiny 🙂

Dnes troška oddych od varenia a na raňajky iba syrová pomazánka a muffinky pre manžela na týždňovku🙂