icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

firstbaby
20. máj 2014

@lenkaleg salko som tam nedavala, plnka je orechova ale prvykrat som pouzila miesto cery aj do polevy aj do plnky maslo a su fantasticke 🙂

lydia22
20. máj 2014

U nás dnes domáca pizza

sharmana
20. máj 2014

Práve som dorobila strapačky s kyslou kapustou a pravou udenou slaninou 🙂

leanax
20. máj 2014

klasická fazulová nakyslo a rezance s makom 😀

madlei
20. máj 2014

@zvolsiinylogin eee zmrzlinka bola kupovana ale nie tie úplne umele srakory ale taka celkom fajn z jednem miestnej zmrzlinarne

nikushkasa
20. máj 2014

Ahojte, ak by ste sa chceli inspirovat co varit mam aj facebook stranku https://www.facebook.com/tipnajedlo 😉 😉

hyta
20. máj 2014

Ahojte, u nás sme mali paradajkovú polievku a zapečené bravčové karé s novými zemiačikmi, pažítkou, k tomu paradajkovo-cibuľkový šalát.

lovely_choice
20. máj 2014

@leanax vcera som na nich myslela - rezance s makom 🙂

komplikovana
20. máj 2014

Pekný deň kucháročky 🙂 dnes bol obed jednoduchý - cestovinový šalát - kolienka, paradajky, paprika, uhorka, zelená cibuľka a baby špenát. Ako zálievka klasika - olivový olej, sojova omáčka a balsamico.

zabka79
20. máj 2014

dnes fazuľová polievka s klobáskou a ryžový nákyp 🙂

lovely_choice
20. máj 2014

dnes narychlo prazenica s varenou zelenou fazulkou, pazitkou a sunkou 🙂

mimka1
20. máj 2014

Rezance s makom alebo tvarohom. Zajtra asi paprikas zemiakovy s klobaskou

susann83
20. máj 2014

Tak po dlhom case co vas citam prispievam aj ja 🙂
Vcera ma inspirovala jedna z vas, robila som pecene buchty a kakaovy kolac. Dnes inspiracia z Metro letaku, zavitky z morcacieho mäsa so sparglou, famoooooooozne 🙂

m_ij_ka
20. máj 2014

naša večera domáci vlašský šalát, rohlíky 🙂

monacanka
20. máj 2014

dneska trosku som sa pohrala s jedlom takze bravcovy rezen vysmazany a k tomu bola kasa zemiakova a ako dezert kolacik s pudingovou omackou 🙂 klasicky pudng len trosku redsi

kuwait
21. máj 2014

@monacanka uplne profesionalne si to naaranzovala

kuwait
21. máj 2014

ja som robila vcera alternativu zemiakoveho salatu taky s malo uhlohydratmi ktory sa hodi pri diete,uvarila som 4 vajicka natvrdo,200 gramov brokolice som uvarila domakka,4 sladkokysle velke uhorky na koliecka a trosku majonezy,vajicka som pokrajala na mensie kusy,brokolicu tiez na male kusy,k tomu uhorky a zmiesala som to s majonezou.Kedze som namiesto zemiakov dala brokolicu ma to ovela menej uhlohydratov.Chutilo to dobre. Ak tomu hovadzi steak.

m_ij_ka
21. máj 2014

naše raňajky rohlíky pomazánka s plesňovým syrom, kápia 🙂

titkovamiriam
21. máj 2014

včera som sem aj zabula napisat,mali sme polievu porovu a orechove rezance,dnes bude špenatova a karfiol ako mozoček so zemiakmi

mili7
21. máj 2014

Naše raňajky: Lievance z ricotty a ovsených vločiek podávané s čerstvým ovocím a kto bude chcieť, tak bude mať aj na obed 🙂 a druhá alternatíva na obed, je rizoto.

monikaresovska
21. máj 2014

U nás sa varili cestoviny (kuracie mäsko, kukurica, paradajky) - aby si každý našiel všetko niečo čo má rád so syrovo-špenátovou omáčkou, a keďže dcérka je nachladená tak aj poctivý kurací vývar s domácimi rezancami od babičky🙂

macka23
21. máj 2014

My vcera rychlovka, spagety a omacka z lidla 😀
Dnes asi sosovicovy privarok, tento sa mi dost pozdva http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15676
a idem nieco robit s jahodami - mam asi 3kg svokor doniesol zo samozberu 🙂

juranka
21. máj 2014

Dnes mame kura na paprike so smotanou a kolienka k tomu, poobede este urobim lievance 🙂

gimli274
21. máj 2014

@monikaresovska môžem sa opýtať, ako robíte tú omáčku syrovo špenátovú? vďaka

tilenka
21. máj 2014

u nás už navarené...kalerábová polievka, špenát+faširka+zemiaková kaša ...a ešte sa pečie listkové cesto na slano.

slavka1307
21. máj 2014

@jani74 A aké veľké jogurty ste použili ?

zoe_a
21. máj 2014

ahojte, u nás dnes slepačí vývar s cestovinou, kuracie prsia na hamburský spôsob a kysnuté škoricové slimáčiky.

monikaresovska
21. máj 2014

@gimli274 Cestoviny s maslovo-syrovo-špenátovou omáčkou

Ingrediencie
• Omáčka: 1 mrazený špenátový pretlak (400g)
• 2 cibule
• 3 lyžice oleja
• 1 lyžica masla
• 1 lyžica hl.múky
• 200 ml smotany na varenie
• 1 tavený syr v črievku (najlepšie Niva)
• 100 ml mlieka na zriedenie
• 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
• 150 g tvrdého nastrúhaného syra
• mleté biele korenie
• soľ

Postup
Najprv uvaríme cestoviny podľa návodu. Omáčka: Špenát necháme rozmraziť. Cibuľku nakrájame a na oleji podusíme domäkka. Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo. Poprášime s múkou, premiešame a chvíľku pražíme. Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený špenátový pretlak a za stáleho miešania postupne pridávame tavený syr. Podľa potreby hmotu zriedime mliekom, ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame so postrúhaným syrom.

jani74
21. máj 2014

@slavka1307 klasika biely.