Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes na večeru cestovinky s tvarohom + masielko
Ahojte ja dnes prispievam prvý krát 🙂 🙂
čerešňový koláčik a pre decká zemiakovo-kalerábová kaša a filé na masle. pre mňa šalátik 😉 😉
Paradajkova polievka s bazalkou,maslove zemiaky,zeleninove karbonatky a paradajkovo cibulovy salat.
sladko-kysly privaro z bielych fazuliek a sekanu s vajickom🙂
Cesnacka a makove rezance.
Mali sme bravčové rizoto s hríbami, špagety bolognese a dnes je to biela špargľová polievka a zemiakový paprikáš. 🙂
@zuzub Ahoj, ja robim kazdy rok tento, mam ho osvedceny, nepokazi sa 😉
BAZOVY SIRUP:
Na 2litre vody ide 25 kvetov, 100gr citrodeko (kys.citronova), 2kg cukor krystal.. ja davam obyc.
Kvety zaliat vodou, 24 hodin nechat odstat s citrodekom, na 2den varit s cukrom, vriace naliat do flias a uzavriet. Tot vsjo.. 🙂 Aj ja sa na to chystam!
@titkovamiriam ved vyfasovala poharik.. tiez mnamkala 😉 😀
Ja dnes Mexicke ragu s tortilami a la Lidl :D
https://kuchynalidla.sk/product/mexicke-ragu-s-...
a kedze som bola rano na jahody, kysnuty jaodovy kolac s posypkou sa uz pecie, snad sa vydari :P
kurací vývar so zeleninou, cestoviny s mäsom a syrovou omáčkou
Ahojte, tak opäť hľadám u vás inšpiráciu. Včera sme mali cesnakovú polievku a cukety plnené mletým mäskom ,zmiešané i s pohánkovými vločkami a pochúťkovou smotanou, syrom.. Príloa zemiaky. Dnes sme ostali bez polievky a mali sme domáce rezance s tvarohom.
fazuľová na kyslo, pečené bavorské koleno, len tak s chlebom a feferónkami a mrkvový koláč s pekanovými orechmi. No diééééta 😀 😀 😀
@firstbaby mnam to vyzera uzasne !!!! strasne chutky si mi narobila 😀 😀 😀
@silvinuska6 mnam 🙂 vdaka za napad na sobotnajsi obed 🙂
@silvinuska6 no kvasim doma s hnisavou anginou, tak aspon sa vytesujem v kuchyni 😉
@silvinuska6 fiiina, normalne mi slina vyletela..no krasne nachystane 😉 a prosim ta, co je to na tom predpokladam salate v tej mise..tie gule, aj ta v dalsej mise..
ahojte babulky viem ze to sem nepatri ale chcem sa opytat za kolko eur je uz povazovane za tresny cin? ... naleteli sme podvodnikovi z pracou na doma ,,,, vyzbieral po 15 eur ,,,, prosim poradte
@tinuskaha ak na tu nepecenu tvarohovo-kokosovu tortu, tak to je velmi jednoduche 🙂 Najskor zalejem ovsene vlocky (asi 250 g, nevazim, vsetko len tak odoka) vodou, necham 20 min. napucat a potom 1 min. povarim, nech sa voda vypari. Po vychladnuti pridam popuceny banan, termizovany tvaroh (500 g), kyslu smotanu, med (mnoztvo podla chuti), kokosovy olej (neskor vychladeny pomaha torte stuhnut) a prisypavam kokosovu mucku (ak to chcete mat este zdravsie, prisypte mlete otruby). Dam stuhnut do chladnicky (najlepsie cez noc) a na druhy den mam chutny a celkom zdravy dezert 🙂 Dobru chut
Kocky overeny recept na bazovy sirup nema niekto? Dakujem;)
@ivanajelinek
30 ks rozvitnuté kvety bazy
60 g kyselina citrónová
3 kg kryštálový cukor
3 litre voda
1 ks citrón

poznáte tento cukor?kde sa dá kúpiť?