Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
táto mňamka bude u nás na víkend 🙂 Bravčové na leči s tarhoňou
http://www.dobre-recepty.sk/detail/41053-bravco...
baby. robili ste niekto zo špaldovej múky ? http://kuchynalidla.sk/product/kolac-sarlota
Ahojky, všetkým kucháročkám prajem pekný víkend, u nás sa konečne ukazuje slniečko. Variť idem polievku z červenej šošovice a lososa na bylinkách, zemiaky, zeleninový šalát.Aby bolo i dačo sladké, chystám sa na krémeše.
Pekny den vsetkym kucharkam ja dnes varim kelovy privarok a jahodovo rebarborovu bublaninu
@silvinuska6 ano presne 😀 ...no krasne to je 😉
Ahojte zienky.mam na vas jednu prosbu.poznate nejaky dobry krem na muffiny? Budem.robit klasicky pudingovy ale este nejaky by som potrebovala.dakujeeeem a prosim bez alkoholu bude to pre deticky 🙂
Blíži sa MDD, tak pripravím túto dobrotu
Veselé čokoládové muffiny
Včera: som narýchlo udusila surimi nakrájané na prúžky s petržlenom a korením, s porom a poliala sojovou omáčkou + opekané kružalky (zemiaky nakrájané na krúžky).
Na dnes a zajtra: kedže čakáme hostí, tak vo veľkých hrncoch hovädzí guláš
A pre moju bambulku ešte dnes zdobím parížsku tortu 😉
Peknú sobotu žienky, dnešný obed narýchlo - cuketa osmahnutá na masle s cesnakom a grilovacím korením, K tomu volské oko a kocky fety.
Žienky neviem či tento recept poznáte ale je to vynikajuce a lahke jedlo pre tych, ktorí maju radi špenátik a rybky 🙂
Na oleji a cibulke rozpustime mrazeny špenátik, ktorý zalejeme vodou. Ked sa rozmrazi a vytvorí sa nám spenatikova omacka, osolíme, okoreníme a dame prelisovany alebo granulovany cesnak. Do toho dáme file (ja davam tie kocky, 4ks v balení) rovno z mraznicky, nie rozmrazene. A cakame kym sa rozmrazi, obcas zalejeme vodou ked sa nam vyparuje. Filé sa nám postupne krásne rozmrazí, uvarí a uz ho len oddelíme na kusy. Na tanier potom vyberieme filé, polejeme spenatikovou omackou a podávame s varenymi zemiakmi alebo kludne jeme aj s chlebíkom.
U nás to kazdemu chutí, foto dodám ak nezabudnem 😉 dobru chuť.
My máme vyprážaný karfiol a zemiaky, pre mm ovčí syr v trojobale. Radšej by bol hladný ako by mal jesť karfiol 😠
my dnes tak kelovo :D kelová polievka, tú som robila už včera , kelový prívarok a fašírky ..kto nechcel prívarok mal varené zemiaky, včera som sa zobudila s parádnou angínou 😒 ,ešte že mám mamku blízko tak nám spravila kakaové záviny, aby sme neboli len o polievke...teda hlavne deti 😉
hrášková polievka, kurací stroganov, ryža, hranolky 🙂
ahojte,poraďte mi prosím recept(množstvo) na 16 cm tortový korpus .Ďakujem 🙂
Dnes zeleninova polievka s krupicovymi haluškami a kolienka z vajcom na slaninke .
Ahojte mi dnes špenátová polievka s haluškami a vajíčkom, palacinky 1-2-3 s grankom a banánmi a perník s ananásom poliaty čokoládou
tazke dnes rybka na masle s hranolkami a svokra nam vcera nabalila cinu tak aj to sme dojedali, polievka fazulova od vcera, poobede som robila este bryndzovu natierku, zajtra kuraci vyvar, rezne a zemiakova kasa na zelanie dcery a salatik k tomu a bude aj na pondelok 😉
@barborkark u nas dnes podobny obed skoro rovnaky 😉
u nas dnes paradajkova z cerstvych rajcin a bazalkou, ryba zapekana s cerstvym spenatom a cesnakom a dusene nove zemiaky s petrzlen. vnatou........
no a konecne som sa "zbavila toho kvanta spenatu" zamrazila som a v zime povytahujeme....
U nas dnes na obed kyslá polievka zo zelenej fazulky so zemiakmi, haruľa s cmarom a na veceru, bravcove pecene stehno s cervenou kapustou na pomarancoch a kysnuta knedla 😉
naše raňajky musli s mliekom 😉
Ahojky 😎 dnes kuracia polievka s mrveničkou,kuracie rezníky,zemiakové pyré, šalát v sladkokyslom náleve a jahodový rez 😝 😉 😎
Polievka zeleninova s krupicovymi haluškami od včera .k nej pečene kuracie stehna ,ryža ,uhorkovy šalát a pečene kysnute buchty.jedny lekvarom a ďalšie tvarohom plnené .

@raza praveze suchy nie je, je taky vlacny, skor mi to pride ako babovkove cesto plus teda to salko