Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninová polievka s mrvancami, losos s varenými zemikami, uhorkový šalát, pečie sa pizza a hádam koláč stihnem nejaký...keďže som tvaroh kúpila, tak asi tvarohový...
@hyta Takže na vymastený plech jeden plát rozvalkaného lístkového cesta(ja dávam kupovaný), orestuješ cibuľku s cesnakom na oleji, k tomu pridáš buď nejakú klobáskovú zmes alebo dávam aj bravčové alebo kuracie mäsko, mrazenú zeleninu akú máš rada,okoreniť klasika soľ, paprika, čierne korenie, dávam aj muškátový oriešok, mám rada, keď sa mi podusí, tak vypnem a ešte do teplého pridám tú takú malú paprikovú pochúťku, lyžicu alebo dve(podľa toho aké množstvo robíš) horčice,všetko premiešaš a dáš na ten plát. S druhým plátom zakriješ, poďobáš vidličkou a dáš piecť. Nikdy nesledujem ako dlho sa pečie, už od oka. Pred dopečením vyberieš z rúry a poukladáš navrch plátkový toastový syr a na chcíľku ešte šup do rúry. K tomu zvlášť si urobím kyslú smotanu , do nej jednu lyžicu horčice, trošku soli a červenej papriky a to pridávam pred jedením navrch.Veľmi dobré, máme strašne radi. Deti jedia len tak , ja si dávam občas k tomu zapečené zemiačky alebo iba chlebík. Ak budeš robiť, tak daj vedieť ako chutilo
Dnes som robila zapečene kuracie prsia, najprv rozpustiť maslo, do necho pretlačený cesnak, kuracie prsia na pláty, namočila som do toho masla. Zvlášť som si nastrúhala syr, pridala strúhanku, soľ, čierne korenie, papriku. Takže najprv do masla, potom do tej strúhanky so syrom, plátky som len tak stáčala a dávala do vymastenej misy na pečenie. Zvyšok tej strúhanky so syrom som vysypala na vrch po mäsku.Dať do rúry, piecť kým nezhnedne , podliať potom vodou aby bola aj šťava a ešte asi 20 min. piecť. K tomu som robila zemiakovú kašu a uhorkový šalát. Veľmi chutnučké a rýchle
Tak u nás dnes z každého rožka troška a pre každého niečo 🙂
- jarná zeleninová polievka,
- kuracie kúsky na šťave s cestovinou,
- grilované kuracie prsia v jogurtovej marináde podávané so zeleninkou,
- kurasie prsia v horčicovej omáčke s cestovinou,
- lávové muffinky s jahodovou omáčkou.
Ahojte,dnes u nás mäskový vývar so zeleninou a robila som kuracie prsia rýchlo orestované a trochu zapečené s pórom a šampiňónami k tomu basmati ryža...a ešte pečiem strúhaný tvarohový koláč a ideme von...je krásne 😵
Peknú nedeľu...
my sme dnes mali nedeľnú klasiku - pečené kuracie stehná a krídla s hlávkovým šalátom. Pre návštevu sa chladí Milka torta a pripravené sú jednohubky a cesnakové uzlíky.
@lululka555 @daniz ..... tak dnes som robila tie hamburgerové žemľe, čo ste mi odporučili ..... mňááám, tie boli tak, tak dobréééé ..... ešte raz ďakujem 🙂
práve som dopiekla orechový a kakaový závin 🙂
dnes bol hovädzí vývar s mušličkami, a hohubky
naša večera omeleta s hráškom a syrom, kaiserky 🙂
Prajem pekný pondelok žienky 😉 Dnešný obed - marinované morčasie prsia / olivový olej, cesnak, soľ, červená paprika, sójová omáčka, kečup / s hráškom a ako príloha zelerové hranolky.
Ahojte, fotky som nestihla porobiť cez víkend. Ale mali sme hráškovú polievku, v sobotu domácu knedľu, kapustu a pečenú kačku. V nedeľu kuracie stehienka na rozmaríne a slaninke so zemiačikmi, šalát. Dnes dojedačky a s pravím ešte krémovú hrachovú polievku
http://varecha.pravda.sk/recepty/hraskova-kremo...
Segedinsky gulas z bravcoveho kare s knedlou, na zajtra (alebo do mraznicky😀) bravcove platky zapekane s paradajkou a syrom so zemiakmi a ryzou. Polievka zeleninova s rezancami. 🙂
víkendové varenie : sobota - hrachová polievka - údená zo suchého hrachu + lievanka, kurací perkelt + halušky, hlávkový šalát a piekla som prešívanú deku.
nedeľa - polievka ako v sobotu a segedín + dom.knedľa a kedže sa koláč v sobotu doslovne "zožral" tak boli dobré aj miniveterníky z lidla a zmrzlinka a kávička ....relaxík . dnes podojedáme, ako každý pondelok. a tie miniveterníky majú od dnes v akcii po 1,-€.pekný dník
Včera som len tak narychlo spravila večer cestoviny,sme sa tulali po Bratislave a tak dnes robím nedeľný obed Pečene kura -skusam tie platky s koreninami,,šťavnaty steak -provensalske korenie,,a ryžu 😀
Ešte že niekto vynašiel kontaktný gril a môžme si aj my na byte na balkone pogrilovať 😉 takže grilujeme špekačky, klobásky a kuracie prsia v marinade mňamka 😉 a ešte máme "navarený" melón 😉 a pre našu malú slečnu domáceho králika, zemiaky a zeleninku 😉
my dneska dopapame kuraci vyvar s rezancami a zeleninkou, vyprazane kuracie prsia v corn flakes, nove zemiacky, uhorkovy salat a na veceru asi zeleninove rizoto 🙂 poobede namiesto kolaciku budu ceresne, marhule, ribezle a kadeco ine zo zahradky 😵
@zuzzuli no dnes by si mi mohla navariť.-))))))))))))))))))
@lucinkaboz nie, nie 🙂 netreba to prehanat, nech si nezvykaju 😀
Kurací vývar od včera, kuracie ryzoto, kyslá uhorka.

zeleninová polievka so slížami, ražniči, tatarka 🙂