Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Syrová polievka s hráškom, cestoviny s kuracím masom, tiramisu.
ahojky 😎 dnes kyslá šošovicová, zemiakové placky, na večer varená ľahôdková kukurica a zmrzlina 😉
u nás dnes klasika kuracia polievka bože už mi je samej trápne ju toľko variť ale to naše dieťa okrem nej nechce žiadnu inú polievku taaaaak mame smolu 3-4x do týždna sa nou napchávame 😢 oo a druhé jedlo cestoviny s masom v takej paradajkovej omačke 😀 😀 😀
Opekane tofu s grilovacim korenim so zemiakmi a zeleninou. Kocky ako skladujete hrachove struky? Nasadili sme akusi novu odrodu a chcem si odlozit aj na zimu. Cerstve su fantaticke a mrazenim sa bojim aby neostali mlandrave ☹
naša večera musli s mliekom 🙂
dnes sme poobede grilovali klobasku domacu udenu a kuracie stehna, uhorkovy salat,svokra doniesla cesnakove korbace a veterniky, ja som este robila gofry, zajtra bude pizza
Čokoládová torta s jahodami malinami višňami
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/712-coko...
Ahojte, dnes som piekla na obed zemiaky, s malým sme si k nim dali cviklu, len tak sme sa oblizovali 😝
Na zajtra som pred chvíľou dovarila šošovicovú polievku
naše raňajky šunkové chlebíky s rajčinou a paprikou
ahojte , ja som v sobotu varila vývar z morčacieho krku, čerstvá zelenina do toho , druhé som robila vynikajúce rybacie karbonátky a zemiaky s maslom a pažítkou + petržlenová vňať , upiekla som rebarborový koláč a v nedeľu som urobila vynikajúce poháre - na spodok som dala vymixované jedno mango s banánom a troškou agávového sirupu na to som namrvila trošku toho koláča , lebo mi decká pojedli všetky piškóty 😀 na to som nakrájala jahody a na to som dala vyšľahaný tvaroh s jogurtom a vanilkovým cukrom na vrh som namrvila jednu dobošku / gerlaška/ , posypala grankom a pokvapkala mliečkom piknik a dala zachladiť, poviem Vám dávno som takú dobrotu nejedla
Urobila som ešte aj bryndzový osúch - použila som bryndzu, jarnú cibuľku, kôpor , slaninku a cesto som robila kysnuté klasické a dala som aj časť celozrnnej múky .
Včera som robila cuketu dusenú na póriku, pretlaku, tymiáne oregáne a tuniskom korení / tuniský šafran/ , je to také ako mierne pikantná paprika , ešte som tam pridala namrvené sójové tofu , bolo to veľmi chutné .
zavárala som aj trošku jahôd
dnes sa chystám na zapečené zemiaky a tvarohový koláč a odvarím čosi jahodového džemu
Ahojte. Často sa tu spomína tá šošovicová polievka, tak reku, aj ja ju dnes uvarím 🙂 a druhé bude mať dcéruška ešte zo včera plnené zemiaky s bryndzovou plnkou a ja som si tou plnkou naplnila celozrnné pirohy.
Pekný deň kucháročky, na dnešný obed som si urobila cuketu na masle, k tomu trošku tofu, vajíčko na tvrdo, a zelerové hranolky.
Dnes som už mala navarené o deviatej ...také varenie je super 😀...bude brokolicová krémová polievka s opraženým chlebíkom, cestoviny s cibuľkou, cuketou, údenou šunkou, so syrovo -smotanovou omáčkou ...pekný deň 😉
Ahojte,u nás dnes parené buchty s marhuľami 😝
Pečené kura s mňam zemiakmi
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/697-pece...
a ja dnes cestoviny s tuniakom a olivami...na to mam chut uz poriadne dlho .... dufam ze aj bude cas si to pri mojim babach vychutnat :D
Melencova polievka a tvarohove palacinky 🙂
Tak ododnes sa u nas varí na dva dni-milan sa osamostnatnil,býva s priateľkou-michal zarezava v praci tak cez leto to spravím tak.U nas 3t.neprsalo jedine pri vode sa da vydržat.Tak dnes fazulova polievka-šunkové flačky/vo vode z udeneho som varila tu fazulu a dala aj tam kusok masa/,vyvarila som cestoviny a trošku som si nechala na cestovinovy šalat s treščou pečeňou a kopou zeleninky so syrom-idealne k jazeru-letím pre Mareka a do večera sme pri vode 😀
inak kucharocky co hovorite na toto:
http://www.cas.sk/clanok/284768/umyvate-kuracie...
za prve by som sa dogrcala maso neumyť a za druhe Campilobacter nema co na mase robit ,jedine keby to maso spracovavali v riadnom humuse :( /profesionalna deformácia-sa mi rozum zastavuje/
@titkovamiriam je to pravda tu kde zijem maso vobec,ale vobec neumyvaju,ani zeleninu neumyvaju otvoria balenie a sup na tanier,pozeravam tu program,sutaz o vareni a kolko krat po tanieri liezli chrobaky so salatu...ovocie tiez neumyvaju.
@titkovamiriam no tak to si ani neviem predstaviť neumývať mäso ... fuj

Dnes kuracie prsia na masle s ryzou a kysla sosovica 🙂