Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes pečené rebrá v domácej BBQ omáčke a zajtra fish in oven (ryba v rúre) je to rybka a na nej, šalotka, paprika, paradajky + korenie a olivový olej 🙂 zapiecť a k tomu príloha zemiačiky v akejkoľvek podobe 🙂
dnes losos na masle a zemiakova kasa...
Zítra to asi bude tatarák, alebo chrumkavá kačka s opekanýmia zamákama a klíčkama, tí zrovna nemusím, ale akurát jsem zehnala nejaké, tak nech se minú.
Ja ríkam, aspoň se za za ten život nadlábnu,než otrčím kopyta. Nemám pravdu? Bývalého jsem mala takého bídneho, vela nejedl, tak jsme se aspoň doplňali,zedla jsem všecko, co on nedojed. Byl chudý jak hajzlový pavúk, furt mu nic nechucilo ode mne, tak aj odišel k jiné babe. Tak pozor na to co varíte, chlapy majú chlpatý jazýček.
dnes bude večera a lá tuty, pre moje deti - pre deti, čo kto uchmatne, pretože ideme na chalupu do Zázrivej a treba dojesť z chladničky . pekný víkend
ahojte, dnes zeleninová polievka, a lečooo, mňam 🙂
Takze dnes granadir so struhanym udenym syrom, k tomu paradajkovo-cibulkovy salat v sladkokyslom naleve, polievocka kuracia so slizikami, mala sa nevie dojest takze len kvoli nej varim kuraciu aj 3krat do tyzdna🙂 a na zahryznutie ceresnova bublanina
@levandullka rozporcuj, trup na polievku, perkelt,upiecť na kmíne, masle v rúre, krídelka na gril, stehná pečené, dusené,na šťave, na prírodno, na par.pretlaku a špagetách, zapekané, marinované, na gril, prsia na akýkoľvek spôsob- soté, na gril, stroganov,.....ku všetkým častiam kopec zeleninky - grilovanej, pečenej, varenej, surovej, dusenej a zemiačky na akýkoľvek spôsob, ryža, kus-kus....
ahojte dnes vynimočnejšie pride k nam navšteva tak bravčove rezne a majonezovy šalat 🙂
Ryzu pre drobca, tak som stihla aj ja zhltnut a hodila som si k nej hrasok a mrkvu v naleve. 🙂 Ku podivu som celkom syta z par lyziciek 😀 😀 😎
šz;
@charaka JEJEJEJ ja si prosim recept !!!! to len prekladam piskoty a vyzivu?
Dnes narychlo hemendex s chlebom. 😉
@katussska24 Ahoj 🙂 Ano, su to len piskoty a detska vyziva. Navrch som vyslahala slahacku s kyslou smotanou. Chcela som to posypat skoricovym cukrom alebo vanilkovym+skorica, ale dosli 🙂 Tak som tam poukladala cini-minis, ale to len tak. Inak mam formu s priemerom 24 cm a spotrebovala som 1 a 1/2 velkeho balika piskot + 5 vyziv. Len to treba nechat odlezat cez noc v chladnicke, aby piskotky zmakli 🙂
My dnes kalerabova polievka, kuracie so zeleninou v smotanovej omacke,ryza a este asi posledna ceresnova bublanina 🙂
Znojemský guláš 🙂
http://www.dobre-recepty.sk/detail/41111-znojem...
Tento tyzden sme mali cestoviny s kuracim maskom a paradajkovou omackou,hemendex,vcera sa jedlo u svokrovcov-kapustovy privarok s fasirkou a zemiakmi,dnes som 1x vykuzlila fliacky s hlavkovou kapustou ( a su mnam,mnam 🙂 ).Popru vareni sa mi podarilo urobit aj studenu tortu.Ja mixujem dokopy smotan na slahanie,kyslu smotanu a makky tvaroh,alebo natur natierku.A klasika prekladam piskotami,ovocim(dnes zavarane maliny a cernice) a stavou z nich a kremom 🙂
dnes fazuľová polievka s fliačkami a cestoviny s hubovou omáčkou 😉
ja som dnes urobila len lečo s cuketou a chlebíkom,polievku sme mali od včera zeleninovú 😎
naša večera pečené krvavničky, uhorky, chlieb 🙂
Dnesny dezert: nepecena (ale varena 😀) torta - korpus je z ovsenych vlociek s medom a kokos. olejom, napln rozmixovane datle so slivkami a cokoladova ganache poleva
Poradí mi niekto dobrý recept na kôprovú omáčku?
@titkovamiriam áno s tým súhlasím robím v potravinárskej firme a nielen táto baktéria ale aj salmonella alebo listeria monocytogenes sa ničí varom naj lepšie pri 70 °C alebo mrazom preto sa mäso aj mrazí 🙂
Hrášková polievka, ryža, kuracia pečeň na cibulke, zeleninový šalát.
ahojte, zase vikend pred nami 🙂 ... u nas dnes francuzaky, zajtra fazulova a placky zeler zemiak cukina a mrkvove pyre no a nedela hamky mnamky grilovane pstruhy, salatiky rozne, kazdy si to namiesa sam z roznych druhov zeleniny 🙂
dobru chut a pekny vikend
jo a skoro som zabudla, spravim misu tiramisu 🙂

@charaka tak s tým koláčem bych se fakt zalizuvala až za ušáma. Si šikula. Vizerá fantasticky, porád mi aj cuker klesol v krvi jak tak na neho poškulujem.