Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zemiaková kyslá polievka, pečené zemiaky a plnená roláda z bravčového mäsa a praženice s červenou paprikou a hráškom
U nás dnes pečené koleno s kapustovými haluškami nestihla som ani odfotit 😀 😀 😀
naša večera omeleta s hráškom, rohlíky, rajčiny
@sono2 3 PL
múka hladká
3 PL
olej
0,7 - 1 l
mlieko
soľ
cukor
list bobkový
2 ks
korenie nové celé
kôpor čerstvý nasekaný
alebo citrónová
Na oleji opražíme múku.
2
Zalejeme studeným mliekom a zamiešame na hustú kašu. Nebojte sa hrudiek, aj to sa stáva, ponorný mixér pomôže ak treba
3
Za stáleho miešania kašu rozriedime na omáčku, do ktorej pridáme soľ, cukor, bobk.list a nové korenie. Varíme 10-15min.
4
Do hotovej omáčky pridáme nasekaný kôpor a ochutíme octom prípadne citr.šťavou
Aj ja sa rada inšpirujem žienky 🙂
dámy, tak u nás dnes neskutočná spokojnosť. varili sa cestoviny - vrtáky s kečupom. nedalo sa inak, dievčatá všetko ofrflali a stále dokola len, že vrtáky s kečupom. tak dostali a obe si tri krát pridali. no čo už, aj tak sa dá. 😀
Na,dnes fazulkova na,kyslo (bude i na,stredu) a zapekane cestoviny(skrutky) so zeleninou a nastruhanym cedarom.
pokusala som sa o jostovo-ribezlovy "sirup" alebo skor stavu so xylitolom (nedala som ho vela). Ani toho stavosirupu nie je vela,lebo nastastie som mala len,poloviicu vacsej mise k dispozicii,cast som nechala na jedlo,cast zamrazila - na dva kolace a zo zvysku je ten "stavosirup".
Ahojte. My sme včera dojedali z víkendu, tak som upiekla len celozrnnú bublaninu z marhuľami, keďže ich máme plné dva stromy 🙂 Na dnes bude kuracie mäsko so zeleninovým pyré.
@lovely_choice môžem poprosiť receptík na tú špaldovú bábovku 🙂 Ďakujem
musaka z morcacieho mäsa prikladam aj recept ak by ste mali zaujem vyskusat niekedy
Ingrediencie pre 4 osoby: 500 g varených zemiakov, 500 g morčacieho mletého mäsa, 1 cibuľa, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu, 100 ml nízkotučného mlieka, 2 vajcia, olivový olej, Maggi Harmónia chuti
Zemiaky nakrájame na plátky a polovicu z nich poukladáme na olejom vymastený pekáč. Zeleninu nakrájame na plátky a polovicu dáme na zemiaky. Cibuľu nakrájame, na panvici opražíme spolu s osoleným a okoreneným morčacím mletým mäsom a rozložíme na pekáč na zeleninu. Potom na mäso nasypeme zvyšok zeleniny, na to položíme nakrájané zemiaky. Všetky vrstvy ešte trochu dochutíme Maggi Harmóniou chuti. Pozvoľna pečieme. Po asi 30 - 40 minútach zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali vajcia a zapekáme do zlatista.
😀 dnes od včera kuracii vyvár a halušky so syrokremom 😅 a slaninkou 😝
Ahojte,ja idem dnes zapekať karfiol spolu so zemiakmi a k tomu šalátik z rajčin a mladej cibuľky 🙂
@lululka555 mas na to nejaky recept, alebo ako to robis? mam doma aj zemiaky aj karfiol, skusila by som aj ja 🙂 dakujem
@mizulienka ahoj,idem prvýkrát tak robiť,väčšinou len vyprážam...je to z netu poskladaný recept,zemiaky a karfiol si môžeš aj predvariť,zo surových budeš dlhšie piecť. Ja si pokrájam zemiaky na kolieska,karfiol na ružičky,dám do vymastenej zapekacej misky a zalejem to smotanou (mám kyslú) rozmiešanou s vajíčkami a dám zapekať.Samozrejme dochutiť soľou,korením. 😉 a posypať strúhaným syrom
Tekvicový prívarok s opecenou klobásou 🙂 a včera som zavarala marhule a robila džem, ešte som stihla aj marhulovu bublinu
@lululka555 mnam, to moze byt dobre, vyskusam 😉
dakujem
@monikaresovska recept na tu sviatocnu masovu roladu?
Dnes mame bryndzove halusky so slaninkou a polievka sa este doje slepacia 😉
receptik je tu http://varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-plne..., ale ja používam pri rolovaní vlhkú utierku
Ahojte, dnes som zapiekla kuracie prsia, k tomu si dáme ryžu a hranolky + kečup. A práve vymýšľam menu na nasledujúce dni.
v piatok boli školské buchty a gulášová polievka a veeeeľká zmrzlina za vysvedčko,
v sobotu na obed, guláš,čevapčiči + zemiačky ,horčica,cibuľka a vajíčková polievočka
v nedeľu vajíčková polievka a pečené kur.stehná s tarhoňou a zákusky z krstín z mraziaka,
včera paradajková polievka a mega pizza z pizzerky - mala byť v piatok- nevydalo
dnes na obed keďže už varíme - klarfiolová polievka a špagety so syrom a mäsovo-zelen. zmesou - domácou
a na večeru plánujem vypr.karfiol + zemiačky s pažítkou, tatarka.
a idem dočítať.
Minestrone Kacka a Sacherka 🙂
dnes hrachova a hovadzie sote na hubach, zajtra to vidim zase na hrachovu a bud vyprazany syr alebo spagety s tuniakovou omackou
zasmažená polievka, americké zemiaky a čína
u nas dneska frankfurtská polievka, zemiakova kasa a rybie file, zo vcera ostali palacinky tak budeme mat poobede ako dezert 😉
dnes špenátová polievka so zemiakmi a rozšľahaným vajíčkom, langoše s kečupom a postrúhaným syrom a aj plnené langoše (šunka, kečup, kukurica, syr)

koprová omacka kedze jej mame plnu zahradu zemiaky a vajicko