icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lizatko1009
12. júl 2014

@diusik ano najprv som predvarila, potom som obalila v trojobale, das nahriat ruru aj proactive,vyberies ho nahriaty, das papier na pecenie, naukladas obaleny na plech pokvapkas Olejom a pecies na 200 st taku pol hodinku som piekla, kludne aj viac oleja na vrch niesu take ako vysmazane Ja som na vrch nastruhala este syr 🙂

trudka4
12. júl 2014

Toto mi mm dnes připravil k večeři.

Quiche - slaný koláč z Francie

Suroviny :
Těsto
hladká nebo špaldová mouka 500 g
změklé máslo 208 g
vlažná voda 167 ml
špetka soli

Náplň
slanina 250 g
hustá kysaná smetana asi 417 g
strouhaný tvrdý sýr 250 g
žloutky 3 ks
cibule 10 ks /opravdu 10 ks/
provensálské koření špetka
olej na smažení cibule
mletý pepř
sůl

Postup :
Z mouky, vlažné vody, másla a soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme v lednici uležet minimálně 1 hodinu, ale klidně i přes noc.

Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na hrubší plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibulové plátky na něm orestujeme, během smažení přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu. Když nám cibule začne zlátnout, tak to odstavíme a necháme prochladnout.
Do mísy přemístíme cibulovo-slaninovou směs, pomocí děrované naběračky a tak odstraníme přebytečný tuk. Osolíme, opepříme a přidáme špetku provensálského koření. Necháme úplně zchládnout.
Připravíme si těsto : válecí podložku lehce pomoučíme a těsto vyválíme na plát o něco málo větší než je plocha pečícího plechu, abysme mohli vytvořit i nízký okraj z těsta.
Plech s vyšším okrajem lehce potřeme olejem a vložíme do něj těsto a vytvarujeme i ty okraje. Těsto propícháme vidličkou.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Teď si doděláme náplň : nastrouháme nahrubo tvrdý sýr. Do cibulové směsi přidáme kysanou smetanu, žloutky a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sýr a tuto směs nalijeme na těsto v plechu a dáme do vyhřáté trouby.
Pečeme 35 minut. Upečený koláč necháme mírně zchládnout, aspoň 10 minut - horký sýr se zatáhne a koláč se tím zpevní.
Podáváme teplý nebo i studený.
/inspirace z netu/
Plech 35 x 25 cm

raza
13. júl 2014

@trudka4 mňam,to musí byť vynikajúce.. po návrate z dovolenky určite vyskúšam 🙂

slimstar
13. júl 2014
mili7
13. júl 2014

Dnešný obed mal každý okrem polievky iný, ale aspoň zostane aj na zajtra a je z čoho vyberať 🙂 A hlavne, pri ničom nebolo treba dlho stáť:
- 7-minútová hrachová polievka s vajcovými haluškami,
- kuracie stehno na šťave so zemiakmi a zeleninovou oblohou,
- kuracie prsia s horčicovou omáčkou, natural ryžou a zeleninovou oblohou,
- pečená bravčová krkovička v rúre so zemiakmi a jogurtovo-cesnakovým dresingom.
Dnes by som chcela ešte niečo upiecť, ale neviem čo. Možno že nejaký cuketový koláčik. Síce som ešte nerobila, ale jedla a chutil. Len neviem, či natrafím na dobrý recept. No uvidíme. Peknú nedeľu všetkým 🙂

nikawero12
13. júl 2014

@mili7 fuuuu, ty máš lepší výber jedál ako niektoré reštaurácie 🙂

davita
13. júl 2014

babule ahojte, my ZASE grilujemem ryby, ale kedy ak nie teraz? hm???? takze zelenina a ryby dezert melon a keby nebola nedela, tak si mozno dame papierove taniere 😀 😀 😀 pohodickaaaa a prajem to aj vam
slniecko, usmev a klud 🙂

glukacova
13. júl 2014

@ivetka1981 vyzera to úžasne, prosím ťa podelíš sa o recept na tú roládu, dakujem

marlenka75
13. júl 2014

Hovadzia polievka, kuracie ryzoto, zeleninový šalát, broskyňový koláč.

lovely_choice
13. júl 2014

@zklimekova prajem vsetko najlepsie 🙂

daniela09
13. júl 2014

smotanová polievka z mladej fazuľky, zemiaková kaša, fašírky, uhorkový šalát

lululka555
13. júl 2014

Ahojky,dnes hovädzí vývar so zeleninou a rezancami,hovädzí mexický guláš s hráškom,postrúhaný ementál a ryža, ako dezert nepečená mascarpone torta s piškótami a broskyňami a ešte chcem večer upiecť taštičky z lístkového cesta s lekvárom pre mm ku futbalu 😉 🙂
Peknú nedeľu želám...u nás takú pod mrakom 😒

sharmana
13. júl 2014

Dnes rýchly obed: vysmážané kuracie prsia, hranolky, marhuľový kompot

lizatko1009
13. júl 2014
kelina
13. júl 2014

@monacanka ten ribezlovy dzem vyzera fantasticky 🙂)

kelina
13. júl 2014

@nufficek fantasticke 🙂))

kelina
13. júl 2014

@drobec89 kraaaasny 🙂)

monacanka
13. júl 2014

@kelina dakujem len trosku je prikry /sladky asi viac som dala cukru

monacanka
13. júl 2014

tak dneska len tak pozvolna , steaky, zeleninovy salatik, a pistaciovy puding s ananásom a lahodami

buba08
13. júl 2014

Kuraci vyvar, zapecene kuracie prsia s baklazanom, paradajkami a kuriatkami, k tomu kysle uhorky alebo ceresnovy kompot

hennyinnsbruck
13. júl 2014

Keďže manžel je V práci a V práci dostane aj jesť tak som sebe len Toast urobila ale takú som mala chuť na bábovku tak som ju upiekla. . 😀 Olejovu babovku .

m_ij_ka
13. júl 2014

bryndzové paličky

leushkka
13. júl 2014

dnes varil u nas manzel takto 😵

m_ij_ka
13. júl 2014

naša večera obložená misa, bageta

mili7
13. júl 2014

@nikawero12 Ďakujem, neplánovane to tak nejak vyšlo 🙂

michaelamilan
13. júl 2014

Ahojte babulky, chcem sa spýtať: ako zavariť marhule???? Resp aký nálev spraviť???? ďakujem.

michaelamilan
13. júl 2014

@trudka4 milujem cibulový koláč!!! Ja ho robievam často 🙂 mňam

buba08
13. júl 2014

@hennyinnsbruck mnam, hned by som si dala, pisnes receptik, prosim? 🙂

hennyinnsbruck
13. júl 2014

@buba08 jasné 🙂

20dkg práškového cukru
20dkg hrubej múky
Pri hrubej múke 1/2prasku do pečiva,pri použitý hladkej múky celý prášok do pečiva.
4zltka
1vanilka
1dcl vody
1dcl olej
Hrozienka
+sneh Zo zbytnych bielkov.

Ja som ju teraz druhý krát robila,ja som len na jednoduché pečenie 🙂 dala som univerzálnu múku A celý kypriaci prášok 🙂
Ja som už polku bábovky zjedla 😀 už sa jej nesmiem dotknúť inak môjmu nič neostane. 😝

hennyinnsbruck
13. júl 2014

@buba08... A zabudla som, samozrejme kakao.do takých 2/3 alebo od oka.A na 180piect 😀