Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, dnešný obed som neplánovane varila už včera: špízy s bravčovým mäsom, slaninkou a klobáskou s varenými zemiakmi a samozrejme klasický kurací vývar so zeleninou z mojej záhradky.
@hennyinnsbruck dakujem pekne, ja som v peceni taky zaciatocnik😉, zopar overenych receptov tocim dokola 😉
@buba08 tak sme na tom podobne 😀 recepty mám od maminy alebo staršej sestry tie sú overené 😀
Raz som robila tortu A nedopadla dobre tak ostávam pri jednoduchych receptoch . . 😎
no dnes som varila ryžu takmer 45minút!!!!!!!!!!!! tak ako obyčajne, len jej bolo viac... 🙄 no a tá naspodu sa takmer rozvarila a tá hore je tvrdá... 🤐 dá sa ešte nejak dorobiť???
dnes slepačí vývar s rezancami a plnená paprika s rajčinovou omáčkou 😉 včera som upiekla marhuľovú bublaninu 😉
My dnes letná klasika Slnko seno Jahody a peceny Kralik..:P
naše raňajky makovka s maslom a džemom, kakao
@mahulenka87 ja robim uz len hnedu ryzu a je super. Pocas varenia ju ale premiesam obcas. 😉
dneska idem skusit zapekanu cuketu, potom poslem foto. Dnes som na nete nasla peckove kuchynske triky pokukajte najma ak casto robite s vajcami 🙂 🙂 🙂 🙂
http://www.sikovnamamina.sk/kuchynske-triky/
kelový prívarok, cestoviny s kuracím mäsom a syrovou omáčkou
tak včera bola kuraco-morčací vývar, rozstrelené španielské vtáčiky + ryža, a popoludní prišli deti z prázdnin a doniesli kooopu marhúľ, tak uvidíme, čo bude na večeru.
@michaelamilan očistené marhulky dať do fliaš, zaliať nálevom 30 dkg cukru na 1 liter vody-uvariť, letným zaliať a sterilizovať 20 min.
caute, tak ja po grilovacich orgiach a letnych improvizaciach som seriozne navarila 🙂
hovadzi vyvar so zeleninou a pecenovymi haluskami, klasika pecienka nasuchat nozom a ziadne "akoze" 😀 , ryza, dusene hovadzie na platky s "lakom" ... to je zahustena stava z toho masa a uhorkovy salat a dokonca aj strudlu, nech je to nakomplet ..... celkom 😉 nedelne menu, aj ked je pondelok ....
neviem, preco som sa tak bicovala, decka to zhltli jak aj hocico ine 🙂 takze po kratkej pauze pokracujeme v letnych improvizaciach 🙂
jaaaaaaaaaaaaaaaaaj a rano sa zobudim, tisko sa suchnem do sprchy a zrazu ze vrrrrrrrrrr a jej, mm mi spravil "melonovo - nechcem vediet ake" dobrulinke smoothie ..... nie ze by iny den nerobil, len dnes siahol po melone a hlavne to stihol ooooovela skor ako v ine dni 🙂
pekny tyzden prajem 🙂
@lululka555 Ach, pri tvojich prispevkoch mi vzdy vyhladne a to nemusis ani pridat fotky 🙂. Inak z tych mrakov by si mohla nieco poslat aj sem 🙂
@levandullka Ďakujem, poslala by som keby sa dalo 😉 už týžden je tak - daždivo,oblačno 😠 ale v piatok ideme na dva týždne k rodičom,tak dúfam,že si aj slniečka užijeme, a vy ako? 🙂 😵
Varenie z poslednych dni- kuraci perkelt s cestovinou, kuracia polievka, hranolky s vyprazanym syrom a tatarskou omackou, kuracie rezne s ryzou a broskynovym kompotom, vanilkovy puding s bananom a dnes sa dojedla kuracia polievka a mame makove slize 😉
Dnes som prvýkrát sama s dvoma deťmi 🙂 obidvaja spolupracovali - väčší sa sám pohral, menší spinkal.... a stihla som navariť rýchly obed 🙂 Mrkvová pol. s haluškami, zapečené fliačky so šunkou, cviklovo-mrkvový šalát
na desiatu vanilkovo-slahackova mliecna ryza 😉
pečené tvarohové buchty pre moje baby
Nejaky dobry recept na zemiakovu polievku by sa nenansiel? Na nejaku verziu, ktoru by mohla v klude aj dcerka (bez udenin, bujonu a pod) 🙂. Dakujem.
dnes som varila slepaci vyvar zo stehien a zapekany karfiol prekladany zemiakmi, sunkou, syrom a besamelovou omackou 😉
@mahulenka87 presne to iste sa dnes stalo aj mne 🙂 asi to je taky typ ... povedala som si, ze od dnes budem varit len parboiled 🙂
Zapekana pohanka s tekvickou a syrom
http://www.sikovnamamina.sk/zapekana-pohanka-s-...

kuraci vyvar s pismenkami , a https://kuchynalidla.sk/product/fasirky-z-mlete.... super boli fasirocky