Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte. Keďže som nedeľný obed varila už v sobotu, dnes sme nemali čo dojedať, takže dnes som urobila kurací perkelt s cestovinou. Bude aj na zajtra.
@luciok ďakujem 🙂
@veronicka1901 1) Zemiaková nakyslo: rozpustiť maslo a na ňom chvíľku podusiť na kocky pokrájané zemiaky (treba si ich pripraviť viac), zaliať vodou - trochu nad zemiaky, pridať celú cibuľu, bobkový list. Keď sú zemiaky mäkké, odobrať z nich asi tak 1/3 aj s trochou vody a rozmixovať. Rozmixované zemiaky vrátiť späť do polievky a doliať mlieko. Nechať zavariť a dochutiť octom, osoliť. Ocot netreba, ak nechceš nakyslo. Ja tam ešte niekedy pridávam aj zelenú lúskovú fazuľku.
2) Zemiaková so syrom: na masle podusiť nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájané zemiaky. Zaliať vodou. Keď sú zemiaky mäkké, odobrať časť z polievky (zemiaky, mrkvu aj vodu) a rozmixovať. Rozmixované vrátiť späť. Ak treba, priliať vodu, prevariť, posoliť, pridať majoránku. Pri podávani pridať do taniera trochu postrúhaného syra.
@leushkka aka je to omacka na lososovi
@boubelka0021 z dijonsjej horcice+ kopor&smotana. Je vyborna, skus
naše raňajky praženica s cibuľkou, chlieb, obloha rajčina a paprika
@lucikusik Dakujem, obidve urcite vyskusam, milujeme syr 🙂.
raňajky: ovocné ovsené lievance,
obed: mrkvová polievka, semoliové fettuccine so špenátom a kyslou smotanou.
ahojte,tento týžden bude to,čo potrebujem pomínať z chladničky,kedže cestujeme na 2 týždne preč,takže dnes ešte vývar z nedele so slížikmi a idem robiť palacinky s tvarohom,čučoriedkovým a višňovým džemom 😉
@zklimekova krásna,si šikovná 😉
@lululka555 Jeeej, takže idete na výlet 🙂. My sa už pomaly balíme späť domov, na východ. Ešte nám zostáva pár dní 🙂. Mali sme byť u rodičov dlhšie, ale dostala som nečakane prácu, tak ideme skôr, aby som všetko stihla… Už teraz sa teším ako začnem znovu variť, lebo tu sa veru pretrhnúť nejdem 😅.
Oblubena fazulova a rezance na rozne sposoby slane a sladke.
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/532-zaho...
rajčinová polievka so syrom, hranolky, kuracie rezne,
dnes bryndziaky
dnes u nas nezdravo - cestoviny s tvarohom, jarnou cibulkou a slaninou.. zjedli sme vsetko :D
@lululka555 ďakujem,...a príjemnú dovolenku 😉
U nás dnes krupičková polievka s rozšľahaným vajíčkom , vyprážaný syr, varené zemiaky a tatarka 😉
Dnes kelovy privarok
Dnes mame fazulovu polievku s domacimi rezancami 🙂
patizonova baba a k nej veeeeeeeela uhorkovo-smotanoveho salatu
@petrasto
baba: http://varecha.pravda.sk/recepty/cukinova-baba/... akurat teda ja budem robit z patizonu, da sa aj z tekvice, a standardna je zo zemiakov 😉
a ten uhorkovy salat: nastruhas uhorky, zmiesas s kyslou smotanou, ja davam cesnak, sol, trochu cierneho korenia a cervenu papriku, ale korenie si mozes dat podla chuti, niekto pridava vegetu... ako ma kto rad 😉
u nás dnes zabíjačka /pečená jaternička, klobása,rebrá/ s kyslou kapustou a varenými zemiakmi, ku kávičke ríbezľová bublanina 🙂

@zklimekova Wau, tá torta je super!! Všetko najlepšie k narodeninkám