Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, ja som dnes ešte nevarila, mala som na pláne granadír, ale nejako som dostala chuť na vysmážaný baklažán so zemiakmi a cesnakovým dresingom, tak si musím rozmyslieť, čo to bude a bude to až na večeru...
dnes hubová polievka od včera, zemiaky a mäsko na hubách.. 🙂
Mi máme vývar s kostí a cestoviny s ragu omáčkou mnam.
@malinovka333 ale ten kinder koláč vyzerá famozne.isto ho skúsim. 🙂
@vinka a este lepsie aj chuti 😀 fakt super
cesnaková krémová polievka.....zapekaná brokolica s cestovinou......bezlepková smotanová bábovka 😵
dnes sme dojedali cibulový šalát a rezne, a fašírky som dorobila, a na zajtra som spravila granadír. a ešte večer sa natlačím klobáskou čo na mňa tak strašne dráždivo z chladničky pozerá, nech ten zajtrajšok nejak prežijem bez maska
paradajkova polievka a halusky s tvarohom
grilované stehná s mrkvou, červenou cibuľou a cukinou, zemiaky so zelérom, králičia polievka s cestovinkou
teraz robím šunku v aspiku
brokolicova kremova polievka na obed a na veceru vajickova pomazanka, mnam 🙂
Biela cesnaková krémová polievka, špagety s domácou paradajkovou omáčkou a mini-mozzarelou, zajtra polievka zostáva a budú zeleninové rezne so zemiačikmy.
@malinovka333 takú chuť som na dostala na Tvoju domácu tresku, mňam, vyskúšam aj ja spraviť, pošleš receptík? Vopred ďakujem 😉
dnes postime 🙂 tak deti vybrali palacinky a fazulovu polievku 🙂
vysmazane file, zemiaky
Pstruha na masle a zemiaciky 🙂
ja dnes idem robiť to mäsko s párkom a vajíčkami od @titkovamiriam...som zvedavá, aké to bude...polievku máme od včera cesnakovú s opraženým chlebíkom...
ja dnes klohním šošovicový prívarok -mne s vajíčkom a chlapom s fašírkou 😉
aj u nas postne, vyprazany karfiol, varene zemiaky a rajcinova polievka 🙂 a na veceru palacinky 🙂
aj u nás pôst, aj keď nevedomky 🙂, nakoniec som včera robila ten baklažán + zemiaky
@lukinkowa Falošná treska ja ju robím takto: 3vajcia uvarene natvrdo,2-3 kysle uhorky,2 mensie surove mrkvy všetko postruham na malom struhadle,pokrajam strednu cibulu nadrobno,pridam 1 hrudkovy tvaroh,1 malu tatarsku omacku,1 lyžičku vegety.vsetko dobre spolu zmiesam.Ak chces mozes vyskusat pridat aj 1 konzervu sardieniek,je to tiež celkom dobra chut ale ja to robim bez nich.Dufam ze bude chutit

@norikk KINDER KOLÁČ 9bielkov vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh,v miske si zmiešame3PL Hladkej múky,3PL strúhanky,9PL práš.čukru,1 prášok do pečiva, vsetko zmiešame so snehom,plus 1dcl oleja.Vylejeme na plech s papierom a upečieme,ja to pečiem tak pri 180-200´C.Po upečení necháme vyhcladnúť,cesto otočíme stiahneme z papiera,potrieme nutelou. Uvaríme si puding z 1L mieka,3 zlatých klasov,alebo vanilkového pudingu,9PL kryš. cukru,ja dávam do pudingu aj žľtka uvarím to spolu,aby som ich nemusela vyhodiť.Studený puding vymiešame so 250g margarínu.Polovicu krému natrime na cesto.a do druhej polovici zamiešame kakao,natrime na bledú plnku.Navrch dáme 2 slahacky v prášku posypeme strúhanou čokoládou alebo grankom.
Originál recept má byt ze striedavo po lyžiciach nanášaš bledú a tmavú plnku,ako šach,ale mne sa to tak nechce robit lebo to strasne dlho trvá,tak natriem bledú a potom tmavú plnku,ale najbližsie ked ho budem robit spravím aj fotopostup.Toho krému sa ti mozno bude zdat ze je vela ale ja ho tam vzdy natriem vsetok.
Inak aj tu máš recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4776 ale sa mi zdá na 1L mlieka 2,5 balika vanilkoveho pudingu strasne málo a bolo by to podla mna velmi velmi riedke.