icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

malinovka333
8. mar 2011

@norikk KINDER KOLÁČ 9bielkov vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh,v miske si zmiešame3PL Hladkej múky,3PL strúhanky,9PL práš.čukru,1 prášok do pečiva, vsetko zmiešame so snehom,plus 1dcl oleja.Vylejeme na plech s papierom a upečieme,ja to pečiem tak pri 180-200´C.Po upečení necháme vyhcladnúť,cesto otočíme stiahneme z papiera,potrieme nutelou. Uvaríme si puding z 1L mieka,3 zlatých klasov,alebo vanilkového pudingu,9PL kryš. cukru,ja dávam do pudingu aj žľtka uvarím to spolu,aby som ich nemusela vyhodiť.Studený puding vymiešame so 250g margarínu.Polovicu krému natrime na cesto.a do druhej polovici zamiešame kakao,natrime na bledú plnku.Navrch dáme 2 slahacky v prášku posypeme strúhanou čokoládou alebo grankom.
Originál recept má byt ze striedavo po lyžiciach nanášaš bledú a tmavú plnku,ako šach,ale mne sa to tak nechce robit lebo to strasne dlho trvá,tak natriem bledú a potom tmavú plnku,ale najbližsie ked ho budem robit spravím aj fotopostup.Toho krému sa ti mozno bude zdat ze je vela ale ja ho tam vzdy natriem vsetok.
Inak aj tu máš recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4776 ale sa mi zdá na 1L mlieka 2,5 balika vanilkoveho pudingu strasne málo a bolo by to podla mna velmi velmi riedke.

lyongirl
8. mar 2011

ahojte, ja som dnes ešte nevarila, mala som na pláne granadír, ale nejako som dostala chuť na vysmážaný baklažán so zemiakmi a cesnakovým dresingom, tak si musím rozmyslieť, čo to bude a bude to až na večeru...

katkas1
8. mar 2011

@babullka1 ten tribit milujem ale neviem preco mi vzdy tecie plnka a salko varim 2 h ako sa ma...tebe sa to podarilo?

babullka1
8. mar 2011

@katkas1 mne to vobec nevyteka...pekne drzi vsetko pohromade.....robis vsetko pekne podla postupu?aj cakas kym vsetko vychladne? ja som ho dala cely potom este aj s tym salkom do chladnicky uplne schladit.....

katkas1
8. mar 2011

@babullka1 jasne ze cakam kym vsetko vychladne, ale nevadi zjeme aj taky, zase ked je riadne zachladeny tak netecie dole ten krem, a ked aj potecie kym zatuhne aspon mam co vylyzovat z pekaca 😀

babullka1
8. mar 2011

@katkas1 isto sa zje aj taky 😉 ono je to dobre uz len samo o sebe 🙂

samasa
8. mar 2011

@babullka1 dakujem veeelmi pekne 😉 😉 😉

em83
8. mar 2011

dnes hubová polievka od včera, zemiaky a mäsko na hubách.. 🙂

vinka
8. mar 2011

Mi máme vývar s kostí a cestoviny s ragu omáčkou mnam.
@malinovka333 ale ten kinder koláč vyzerá famozne.isto ho skúsim. 🙂

malinovka333
8. mar 2011

@vinka a este lepsie aj chuti 😀 fakt super

benne
8. mar 2011

Včera som skúšala tie tvarohové šišky... nevyzerali ktovieako.. určite nie ako na foto z receptu 😝 ale neostala ani jedna 😀 😀

malinovka333
8. mar 2011

este som si spravila akoze na veceru falošnú tresku a budem mat aj na zajtra na ranajky ak ostane mňam

inna7
8. mar 2011

cesnaková krémová polievka.....zapekaná brokolica s cestovinou......bezlepková smotanová bábovka 😵

titkovamiriam
8. mar 2011

cesnaková polievka,pečené mäso s ryžou a jahody v kréme-tie som v pláne nemala,no chlapi ma prekvapili na MDŽ tak pre nich-langoše budú zajtra aspon si cestičko poriadne pospí 😀

bianka234
8. mar 2011

dnes sme dojedali cibulový šalát a rezne, a fašírky som dorobila, a na zajtra som spravila granadír. a ešte večer sa natlačím klobáskou čo na mňa tak strašne dráždivo z chladničky pozerá, nech ten zajtrajšok nejak prežijem bez maska

sofinka18
8. mar 2011

dnes bola rybacia polievka s opecenym chlebikom, zapecene zemiaky so sunkou a syrom a kolacik pernik 😵

murinka
8. mar 2011

paradajkova polievka a halusky s tvarohom

babullka1
8. mar 2011

@samasa aj nabuduce 🙂

traktor
8. mar 2011

ahojte, vcera polievka z diviny, kysla kapusta, jaternice a zemiacky, na veceru halusky s tvarohom, ...dnes, polievka nam zostala ,buchty na pare a listkove tasticky s lekvarom a jablckom

tosomja
8. mar 2011

grilované stehná s mrkvou, červenou cibuľou a cukinou, zemiaky so zelérom, králičia polievka s cestovinkou
teraz robím šunku v aspiku

mis_ka
8. mar 2011

brokolicova kremova polievka na obed a na veceru vajickova pomazanka, mnam 🙂

lukinkowa
8. mar 2011

Biela cesnaková krémová polievka, špagety s domácou paradajkovou omáčkou a mini-mozzarelou, zajtra polievka zostáva a budú zeleninové rezne so zemiačikmy.
@malinovka333 takú chuť som na dostala na Tvoju domácu tresku, mňam, vyskúšam aj ja spraviť, pošleš receptík? Vopred ďakujem 😉

kibuk
9. mar 2011

dnes postime 🙂 tak deti vybrali palacinky a fazulovu polievku 🙂

iinuska
9. mar 2011

vysmazane file, zemiaky

kakakina
9. mar 2011

Pstruha na masle a zemiaciky 🙂

dadka22
9. mar 2011

ja dnes idem robiť to mäsko s párkom a vajíčkami od @titkovamiriam...som zvedavá, aké to bude...polievku máme od včera cesnakovú s opraženým chlebíkom...

kaara1980
9. mar 2011

ja dnes klohním šošovicový prívarok -mne s vajíčkom a chlapom s fašírkou 😉

petusko
9. mar 2011

aj u nas postne, vyprazany karfiol, varene zemiaky a rajcinova polievka 🙂 a na veceru palacinky 🙂

lyongirl
9. mar 2011

aj u nás pôst, aj keď nevedomky 🙂, nakoniec som včera robila ten baklažán + zemiaky

malinovka333
9. mar 2011

@lukinkowa Falošná treska ja ju robím takto: 3vajcia uvarene natvrdo,2-3 kysle uhorky,2 mensie surove mrkvy všetko postruham na malom struhadle,pokrajam strednu cibulu nadrobno,pridam 1 hrudkovy tvaroh,1 malu tatarsku omacku,1 lyžičku vegety.vsetko dobre spolu zmiesam.Ak chces mozes vyskusat pridat aj 1 konzervu sardieniek,je to tiež celkom dobra chut ale ja to robim bez nich.Dufam ze bude chutit