Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    norikk
    4. okt 2021    Čítané 4105x

    Aké je to dojčiť dvojročáka?

    No, kto vie, aké je to dojčiť dvojročné dieťatko?
    Mnohé mamičky už v tomto roku nedojčia.
    Ale nie všetky, sú mnohé, ktoré áno.
    Tiež medzi ne patrím, už druhý krát.Už druhé dieťatko dojčím aj po 2. roku.
    Podľa WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) prirodzené odstavenie pred 2,5 rokom neexistuje. Toľko k teórii. O tej sa baviť nechcem, chcem sa baviť o praxi.
    Tak, aké je to dojčiť dvojročáka? No, keby sedíme na kávičke a mám vám to povedať ako kamoške, je to normálne. Nepríde mi to nijako zvláštne, lebo to trvá súvisle už od pôrodu, bez prestávky. Je to súčasť nášho dňa, noci, spánku, oddychu,...
    Áno, áno, pre niekoho, kto má v hlave uloženú predstavu dojčenia, ako romantický obraz mamy sediacej v hojdacom kresle, dojčiacej bábätko v čipkovanej zavinovačke, to môže byť čudné. Ako môžeš dojčiť dieťa, čo má zuby?! Dieťa, čo vie rozprávať?! Chodiť...
    Aj keď už má zuby, a vie aj samo pekne rozprávať, nielen plakať, stále potrebuje cicku, didku, cicidu,....kto si to ako nazve.

    Stále je to súčasť nášho zaspávania a uspávania, ovšem, ak nezaspávam pri tom skôr ako dieťa 😀
    Malá rýchla, full nabitá batéria, ktorá celý deň pobehuje, skáče, kričí, smeje sa, si so mnou ľahne (konečne) do postele, dá si cicku, a to ju utlmí a upokojí (z toho český výraz kojit). Keď bola malá malinká, nestačilo sa nadojčiť. Bola malý štrajkáč, a museli sme veľa skákať na fitlopte. Keď sme štrajk prekonali, konečne pre nás dojčenie začalo byť tým, čím má. Jednoduchým rýchlym nástrojom na uspávanie. Nemenila by som.
    Vlastne, okrem uspávania, je to dobré aj na ten oddych ako som spomínala, keď ju potrebujem spacifikovať. Keď sa nevie vmestiť do kožky, a potrebujeme si, vlastne ja, chvíľku oddýchnuť. Niekedy ju spacifikujem ja, niekedy ona mňa, keď som zažratá veľmi do práce, príde za mnou a " Maminka, cicidy trošiška." Je to vtipné, ako si to vie sama vypýtať celou vetou 😀
    Ďalším nenahraditeľným aspektom je dojčenie počas choroby. Dieťatko ubolené, unavené, vystrašené, no koniec. Maminka a cicka, prinesú úľavu a pomôžu uspať, vydržať to. Horšie, ak prídu soplíky a plný nos.

    "A to sa ti chce dojčiť ešte stále aj v noci? Nie je ľahšie ju odstaviť a naučiť spať samú?"

    Áno, nemám problém dojčiť v noci, lebo spí pri mne a manželovi v našej posteli. Vlastne, ani neviem, kedy sa dojčí, iba ju ráno nájdem na mne pricucnutú. Keď si tak spomínam, tak okolo jednej len vymením strany, a zasa spíme ďalej, ani sa poriadne neprebudíme. Neviem si momentálne predstaviť ju naučiť spať samú, hoci veľa jej rovesníkov už spia sami vo vlastnej izbe. Niekedy jediné čo môžem povedať, je NÁM TO TAK VYHOVUJE. Ráno otvorí oči, totálne zamilovane sa na vás pozerá. So svojou nezbednosťou a láskou ide zobudiť tatinka. Deň sa môže začať.
    Včera sme mali vtipný moment v kostole. Uprostred omše. "Maminka, cicidu prosím."
    Nie, nedojčím ju uprostred kostola. Vie vydržať, až kým prídeme domov. Aj také je dojčenie staršieho dieťatka. Dá sa s ním rozumne dohodnúť.
    A čo rodina? No, manžel sa nesťažuje, je rád, že neuspáva on, že v noci je ticho a všetci spíme. Svokra sa čuduje, že mám stále mlieko. No, ak sme na návšteve, a vidia, žeby malá potrebovala trochu, oddych, sami jej vravia "Nejdeš si dať cicku?" Švagrina to nazvala cicobranie. 😀 Normálka.
    Dodojčenia! 

    norikk
    22. máj 2021    Čítané 35x

    Svieži máj s Radlerom Zlatý Bažant

    Veľmi som sa tešila, keď sme mohli vyskúšať nové príchute Radlerov od Zlatého Bažanta.
    Každý rok nás čaká práca na poli a záhrade a ani tento rok tomu nebolo inak. Po riadnej "makačke" sme si vždy dali nejaké osvieženie. Tentoraz stačilo do ruksaku pribaliť po plechovke Radleru a mohlo sa ísť pracovať.

    Zlatý Bažant Radler Svieži ma sprevádzal, keď som plela zeleninku a jahody. Slnko, teplo a Radler... skoro ako dovolenka 😀

    Radler bol s nami aj vtedy, keď sme hrabali senko pre zajace. Jeden bol málo! :D
    Keby som mala zhrnúť, ako nám chutilo, tak by som povedala, že vyhral
    Zlatý Bažant Radler 0,0 % Svieži BRUSNICA & RÍBEZĽA 

    Bol naozaj chutný a osviežujúci, s manželom sme sa oň skoro pobili. 😀
    Na druhom mieste by skončil
    Zlatý Bažant Radler 0,0 % Extra Svieži GRAPEFRUIT

    Oceňujem na ňom výraznejší podtón pravej horkej chuti piva. Chuť grapefruitu túto arómu len zvýrazňuje.
    Na treťom a poslednom mieste skončil

    Zlatý Bažant Radler 0,0 % Extra Svieži CITRÓN

    Na tento som sa tešila najviac, no trochu sklamal. Naozaj by zniesol viac citrónu. No nevadí, ako letné osvieženie je stále dobrý.

    #test_zlatybazant3 #recenzia #skusenosti_zlaty_bazant_extra_sviezi10

    Naše ríbezle sú ešte nezrelé, tak si dáme aspoň Radler #test_zlatybazant3 🤩

    Dnes sa hrabalo seno. Vôňa leta. Chuť leta. #test_zlatybazant3

    Hor sa do mojej domácej posilňovne spojenej so soláriom ☀️😛 , v preklade, dnes je krásne, ide sa do záhrady 🤗 #test_zlatybazant3 nesmie chýbať pitný režim ☝️🍺

    Ste mali vidieť tie iskry v očiach, keď zbadal plnú chodbu radlerov, mne, už ani nepamätám kedy, daroval taký pohľad 🤣

    K dobrému obedu, dobrý Radler 😋🍴🍺

    #test_zlatybazant3

    Ďakujem modrému koníkovi a Zlatému Bažantu za možnosť testovať nový Radler. Taktiež ďakujem za pondelkový workout, keďže kuriér nemohol stáť pred bytovkou ale až na konci, tak som sa nanosila škatúľ, 15 kilového dieťaťa a po schodoch. Človek aby si ho otvoril hneď po vynesení do bytu 🤣 💪#test_zlatybazant3

    Keď sa na mňa usmievate, mám sto chutí vás pozvať ku mne.
    - Óóó, vy lichotník.
    - Žiadny lichotník, zubár... 🤣