icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tinaaa84
4. aug 2014

My sme mali včera pečené kura so slovenskou ryžou.A ako dezert špaldové škoricové a banánové osie hniezda alebo kukurička.

slimstar
4. aug 2014

Trhanec sladká dobrota s lesným ovocím
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/559-trha...

verka18567
4. aug 2014

Dnes spagetky so syrovou omackou🙂

marlenka75
4. aug 2014

Syrová polievka s hráškom, domáca knedľa, rajčinová omáčka, sekanka.

lovely_choice
4. aug 2014

Penne tricolori so spenatovou omackou, syrom a sunkou 🙂

daniz
4. aug 2014

v sobotu u nás bola hrášková polievka, pečené jelítko + zemiačky, uhorkový šalát,
v nedeľu hrášková a čína + sójové rezance pečené.
dnes podojedáme.

puffu
4. aug 2014

dnes na obed cuketove halusky s kozim syrom a kyslou smotanou ale vcera som na veceru spravila prvykrat losos s avokadovou salsou a mnaaam, strasne dobre...priprava do 30min..takze ak hladate nieco rychle a lahke odporucam vsetkymi desiatimi...🙂
ale inak aj tie cuketove halusky su strasne chutne...:D

luciok
4. aug 2014

@arnika888 No áno, toto sú vďačné, rýchle a jednoduché dezerty, ktoré chutia asi každému

meinkonka
4. aug 2014

@puffu hmm ten losos vyzera dobre, mam ho rada a aj avokado, daj pls. receptos a tiez na tie hlausky 🙂

puffu
4. aug 2014

@meinkonka
losos: lososa osolim, okorenim z oboch stran a pomastim trochou oliv.oleja, zprudka opeciem na panvici bez oleja, lososa robievam tak ze najprv zmazim cast kde bola koza, neotacam pokial nebude do polovice hotovy, potom otocim a smazim druhu stranu, ak je sfarbeny pekne do ruzova, stiahnem zo sporaku, prikrijem panvicu pokrievkou a necham odpocivat, popritom si spravim salsu, polovicu chiili, na dve porcie 2 avokada, 2 struciky pretlaceneho cesnaku, cervenu cibulu/mensiu/ , stavu z 1/2 limetky, sol, c.korenie,petrzlenovu vnat vse premiesam a na panvici cca 3-4 minutky porestujem aby to bolo teple ale nerozvarilo sa to...

cuketove halusky:Cuketu ocistit, jemne nastruhat, pridat 4 struciky pretlaceneho cesnaku, sol, majoranku, vajicko a hladku muku , uvarim halusky a pridam kozi syr alebo bryndzu, nakoniec ochutim kyslou smotanou a osmazenou slaninou

meinkonka
4. aug 2014

@puffu lososa robievam podobne, ale milujem ho na masle peceneho 😵 a ta salsa je takmer ako quacamole len troska ohriate. kuk do mojho albumu, mam tam tiez lososove recepty 🙂
tie halusky zneju zaujimavo, niekedy vyskusam 😉

firstbaby
4. aug 2014

U nas dnes polievka z bielej fazulky s mrkvou - zo zahradky od prastarkej a zapekny karfiol so zemiakmi a sunkou 😉

zuzulik22
4. aug 2014

🙂

petusko
4. aug 2014

ahojte, má niekto osvedčený recept na černicový sirup? ďakujem 🙂

slimstar
4. aug 2014

Džem s višňami a červeným vínom
http://inzena.veu.sk/index.php/najlepsie-recept...

lovely_choice
4. aug 2014

na olovrant kasa z raznych vlociek s kokosom a malinovym dzemom 😉

levandullka
4. aug 2014

Po dlhej dobe zase niečo z našej kuchyne - kaiserchmarrn so škoricou a domácim BIO marhuľovým džemom 🙂

m_ij_ka
4. aug 2014

naša večera zapekané bagetky s nivou 🙂

karkana
4. aug 2014

@levandullka 🙂 napíšeš mi recept? ja milujem škoricu,,a nemám ju veľmi s čím-to vyzerá super 🙂

levandullka
4. aug 2014

@karkana Ja som davala vsetko od oka, ale ked hodis do googlu cisarsky trhanec, najdes hromadu receptov 🙂. Ja som ho iba posypala skoricovym cukrom - co ale v originali nema byt. Inak, skorica je super aj ked ju primiesas do tvarohu a pridas k tomu rozvarene ovocie (broskyne, nektarinky…) 🙂

arnika888
4. aug 2014

@puffu Ďakujem za haluškový tip, cuketa je práve aktuálna v mojej záhradke a tak vymýšľam ako ju využiť.

puffu
4. aug 2014

@arnika888 prednedavnom som iba vyskusala, mozno pred dvoma mesiacmi a mne osobne chutia viac ako zemiakove, hoci spenatove su u mna uplne top..🙂
Inak vekmi chutne su aj cuketove chipsy.. To si skusala? Nakrajas cuketu najemno cez skrabku, obalis v struhanke zmiesanej so syrom a das zapiect do rury

arnika888
4. aug 2014

@puffu Aj to môžem vyskúšať. Dávaš tam aj olej alebo zapekáš nasucho? Ja som dnes varila kompót z cukety, naši ho majú radi z chladničky. A dávam tam len cukor, citrónovú šťavu, škoricu, pár klinčekov a nasypem vrecko sušených hrozienok. Hrozienka nabobtnajú, zmäknú a kompót je hneď atraktívnejší. Kedysi som to tak aj zavárala, keď boli deti malé.

puffu
4. aug 2014

@arnika888 to vyskusam, a ako dlho nechas odstat pred jedenim? inak tu je postup na tie chipsy, netreba macat do mlieka ak nechces, struhanka sa urzi aj tak ale ked namocis tak su viac chrumkavejsie
https://www.modrykonik.sk/blog/puffu/album/moje...

arnika888
4. aug 2014

@puffu Tie hrozienka varím naraz s cuketou. Všetko, čo som vymenovala, naraz nasypem do hrnca a zalejem vodou. Keď je cuketa do sklovita, rýchlo kompót schladím. Celý hrniec ponorím do studenej vody a nechám vychladnúť. Ak to neurobíš, cuketa sa v horúcom náleve rozvarí a to je nechutné.

puffu
4. aug 2014

@arnika888 super, urcite vyskusam...🙂

maminka2013
5. aug 2014

Vcera sa dojedlo z nedele a dnes bude zemiakova kasa s vyprazanymi sojovymi platkami 🙂

slimstar
5. aug 2014

Praženica so slaninou paradajkami a paprikou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/39-praze...

macka23
5. aug 2014

Rizoto zo vcera, uhorkovy salat 🙂