Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes zapekana plnena cuketa s masovo-paradajkovou omackou, besamelovou omackou a platkami syra - bolo to vyborne, nechybala nam k tomu ziadna priloha 😉
čaute dievky - na dnes som nakoniec urobila kurča v citrónovo smotanovej omáčke / citrónová šťava, kyslá smotana a troška bieleho vína , soľ, čierne korenie / k tomu si uvaria decká cestoviny, polievočku som robila z kuracieho vývaru a cíceru, len som vymixovala a k tomu som im nachystala krutóny - rožky nakrájané premiešané s vegetou natur a olivovým olejom - upečené v rúre
dnes budú palacinky na včeru s tvarohom a čokoládou
a na zajtra zrejme nachystám karfiol ako mozoček a zemiakovú kašu / alebo kaleráb/
na olovrant vanilkovy a cokoladovy puding so slahackou (sladene medom)
Sprav si plnku ku kurčaťu, ja si ju spravím hocikedy aj k telke. Je to jednoduchá mňamka, ktorá je taká dobrá, že môže byť aj ako samostatné jedlo.
Recept: http://www.sefkuchari.sk/index.php?a=rcp&riu=855
naša večera moravské koláče, kakao
baby poradte co spravit z patizonu? dostala som od susedov 😅
Dnes na obed zapekana cuketa podla Macingovej, moze byt, manzelovi chuti a aj ja zjem, ale deti ee, tak tie mali palacinky s domacim cucoriedkovym dzemom a grankom, toto sa nevedia dojest a na veceru cina ( v Hypernove u cinana 😀 😀 😀 )
Dezert ovocie v horúcej čokoláde hit leta
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/882-deze...
@bambulka82 vyprazany alebo plnený (podľa chuti:mlete mäso,šunka,sampinony,...)
U nás zeleninová polievka s červenou šošovicou a domáce rezance s tvarohom.
Kurací vývar od včera, parené buchty.
Babulky ako tak premyslam a ako sa tak ochladilo k veceru myslim na peceny caj na zimu.mame nejake dobre recepty? Chcela by som spravit pokial je sezona ovocia.a chcem sa spytat mozem dat aj citrusy?
@hucko44 Plnka je báječná na milión spôsobov. Ja robím pečenú na plechu s fajnovou vyúdenou klobáskou ako koláč, musí tam ísť veľa vajec, korenín a zelenej vňaťky. Plním plnkou kurča vcelku pod kožu alebo dosť často vyrábam z prsíčok hrbaté rezne, tam ide plnka z húb. Výhoda je, že do plnky si môžeš dať okrem starých rožkov a vajec hocičo čo máš rád a čo nájdeš doma v chladničke. A vždy to bude veľmi dobré jedlo.
baby prosim vas, ktore varievate domaci pretlak, alebo kecup...treba to este po vareni a naplneni do skleniek sterelizovat? a ak ano tak pri akej teplote, ako dlho? dakujem 🙂
tak pred vikendom zacnite troska sladkym http://recepty.pozri.sk/recept-slivkovy-kolac-s...
sliviek je teraz dost........
ahojte, u nas dnes sosovicovy privarok z miomat-u s vajickom a kysnuty slany kolac = kysnute cesto, smotana a cibula
zajtra "Drzka roka 2014" takze xixi drzkovu a ine atrakcie kukurica zivanka pomooooc .... ale obcas sa asi aj toto musi poskusat 🙂 .... nedela Agrokomplex v NR a tam improvizacia .... a potom 100% nasleduje "normalizacny tyzden" aby sme kompenzovali tie nezdrave dobroty
pekny vikend kucharocky ..... inak vsimla som si, ze aj ked je obdobie zbru hribov, malikno sa tu vyskytuju recepriky s hribami (neratam hlivu a sampiony z obchodu 😀 😀 😀 ), aj ked moze to byt aj nahoda, necitam celu temu 🙂
Dnešné raňajky: zapečená kakaová ovsená kaša s jahodami http://www.fitnessguru.sk/#!8-cokoldova-souffle...
obed: šošovicová polievka a cestoviny s kuracím stehnom v smotanovej omáčke.
Cibuľová polievka, fánky 😎
paradajková polievka a zemiakové placky 🙂
Baby prosim vás viete mi dať recept na cesto na pizzu. Nikdy som domácu pizzu ešte nerobila a zajtra by som chcela. Je aj nekysnuté cesto ?
@zuziatko na túto (z jednej českej stránky) síce ide sušené droždie, ale nenecháva sa vykysnúť :
400 g hl-mouky 240g vody 4 x kávová lžička olivového oleje (pokud nemáme je možno nahradit obyčejným) 1 balíček sušených kvasnic (na potretie rajčatový protlak ) dávka na 3 velké pizzy cca 35-40cm
Ze vsech přísad důkladně zpracujeme těsto-ihned bez kynutí uděláme tenoulinkou kulatou popřípadě hranatou pizzu
Zda je těsto dokonale zpracované poznáte tak, že přestane lepit a je výborně tvárné-ať jej natáhnete jakkoliv tak se neroztrhne-já propracovávám cca 15-20 min
Opravdu lze vytáhnout velmi tenoulinká-jako např.chlebová placka.
Pokud nemáte ještě ten pravý pizza grif-tak stačí rozválet na mírně pomoučněném vále do tenoulinka,
uložíme na plech a potřeme omáčkou, posypeme korením na pizzu, obložíme vším podle chuti
Nemusíme ani potírat omáčkou-na základ lze dát cokoliv-jen sýry,nebo jen šunku a sýr-prostě dle libosti
ahojte kucháročky
dajte prosím nejaký rýchly a chutný recept na kuracie prsia - niečo na šťave
chcem deťom spraviť na večeru, ale nič ma nenapadá a na MMB sú väčšinou prsia na sucho - teda bez omáčky.....dakujem
Rozkošné medvedíky s orieškom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1522-roz...
naša večera vajíčkový chlieb,kečup 🙂
Čokoládové tortičky 10 porcii
Horká čokoláda 250g
Maslo 125g
Olivový olej 150ml
Vajcia celé 5ks
Žĺtka 5ks
Práš. Cukor 100g
Múka hladka 15g
Čokoládu rozpustiť s maslom a olivovým olejom.
Vajcia + žĺtky + pr.cukor pomiešať tak aby sa nevytvorili bubliny.
Spojiť všetko dokopy ,ale pomaly ,aby sa nevytvorila pena ani bubliny.
Nakoniec pridat múku a vymiešať , do misiek dávkovať len do ¾
Piecť na 240 C 6 min
kapustova polievka a kuracie sote s ryzou

@tatianka79 ja robim besamelovu takto: roztopim hrubsi platok masla, pridam dve kopcovite lyzice celozrnnej spaldovej hladkej muky (pouzivame len tuto 😉 ), vznikne redsia zaprazka, ktoru kratko poprazim. Zalievam studenym mliekom (asi 2,5 dl) a 500 ml smotanou na varenie (neustale miesam) a varim 20 minut. Je vyborna k cestovinam (vtedy v nej necham roztopit aj platkovy syr) - chuti aj nasmu drobcovi (my si ju dochutime na tanieri morskou solou a susenym cesnakom) alebo k varenej zelenine (brokolici, cukete, ...), ci ako sucast zapekaneho jedla (lasagne, plnena tekvica, ...) 😎