Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky, bruschetty s mozarellou a rajčinou
@ivanajelinek pozri u @danielaj v jej albume
U nas vcera salatova polievka a zapekana plnena cuketa. No a kedze sme nemali zemiaky ako oblohu, tak som misu poliala olejom, naukladala na kolieska pokrajane rozky, posypala bazalkou a poliala stavou zo zmesi, ktorou som plnila cuketu. No a na to cuketu. A bolo to celkom mnam. 🙂
ahojte, ja som varila v sobotu zajačí vývar s celou zeleninkou / kaleráb, zeler , petržlen, pór , mrkva, hrášok / s krupicovými haluškami a druhé bolo morčacie (z horného stehna ) dusené na víne a hubách v sladkej smotane - pridala som len čierne korenie, soľ a kurkumu s tymiánom k tomu dusená ryža , v nedeľu bola polievka z kuracieho trupu , so strúhanou mrkvou a kopou póru, mierne zahustená detskou krupicou a ovsennými vločkami a hrsťou petržlenovej vňate a druhé bolo zapečené kura - na spodok pekáča kopec cibule na to zemiaky so šupou na štvrtky , mierne osolené na to na väčšie kusy dubáky, na to kúsky slaniny a kolieska domácej klobásy a na to som poukladala kúsky kuraťa , ktoré som len osolila a hojne opaprikovala celé som to preliala olivovým olejom a dala piecť do rúry, k tomu som podávala šalát z : ľadový šalát, čínska kapusta, strúhaná mrkva a nasekaný pór - len som premiešala s troškou soli, cukru, olivového oleja a ryžového octa , nakoľko som mala málo , tak som dala ešte trošičku vínneho červeného octa
Koláč som nestihla , dnes budú moravské koláče
Dnes omeleta so syrom 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/13-omele...
hovädzí vývar so zeleninou a niťovkami, zo včera sme dojedli zapekané cestoviny s brokolicou a šunkou a syrom 🙂
Kedže som od štrvtka nebola doma, navarila som veľa hríbovej polievky, a zvyšok dotváral mm,
v nedeľu kelová polievka a kuracie prsia so šamp. v smotanovej omáčke + ryža, večer kuracie nugetky so zemiačkami a pre syna vafle s domácim marhuľovým džemom.
Vývar od včera, zemiaková omáčka s vajíčkom alebo klobáskou, chlieb.
U nás dnes mrkvová polievka, doje sa živánska zo včera a upiekla som čokoládové cheesecake lievance
Slivkové muffiny s jogurtom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1532-sli...
My dnes gulas z diviny,hadam bude na 2 dni 🙂 zajtra upeciem slivkovy kolacik, popri zavarani paradajok.
Canelloni na sladko, s plnkou z pomleteho maku a dusenych sliviek, (+cukor, maslo, skorica, klincek, zazvor) posypane struhanym kokosom.
ahojte mi za posledné dní hovädzie s ryžou, kolienka s kuracím mäsom so smotanovou omáčkou, francúzske zemiaky cvikla, veterník na plechu, pečené stehná, červená kapusta, tirolská knedľa, zeleninový šalát s kuracím mäskom, dresing a parmezán, ananásový zákusok, paradajková polievka so syrom, koložvárska kapusta, vyprážaný syr, hranolky, a španielský vtáčik na šampiónovej omáčke s ryžou a hranolkami 🙂
naša večera zapekané bagetky so šunkou a syrom, kečup 🙂
ahojte dievčatá, ja som včera urobila kuskus s dusenými hríbami a k tomu dusenú cuketovú zmes - cukety, cibuľa, mrkva , bielené baradajky so šťavou , troška vína, čierne korenie, troška sójovky, soľ , čerstvý tymián a oregáno
dnes budem variť kapustnicu s klobácou a zemiakovú babu s krúpkami a hubami
asi sa uhubujeme do odpadnutia 😀
A ešte na pobavenie. pred víkendom som našla našim dievkam vši, tak som samozrejme začala s dôkladným prezeraním a najmenšia sa ma pýta, že koľko má tých "blšiek" a ja na to no máš tu tých vajíčok veľa a ona naradostene zvýskla a kričí do obývačky ostatným , jéj ja budem maminááááááá 😀 😀 😀 😀
Ahojte, mne sa dnes akosi nechcelo vôbec variť a ani som nevedela, že čo. Tak nakoniec padla voľba na hŕstkovú polievku so zeleninou a granadír.
cesnačka, ryža s kukuricou a rezeň, uhorkový šalát s bielym jogurtom 🙂
dnes sekaná z cukiny, tsatsiky a čučoriedkové muffiny...

U nás včera zemiaková polievka a opačné rezne morčacieho mäska, zemiaková kaša, zeleninový šalát. K tomu trasená tortička. Dnes čína z mrčaciho mäsa s ryžou.