icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tanitta
28. aug 2014

ahojte
kocky nemate nejaky dobry recept na slivkovu vyzivu a aj hruskovu? stromy obsypane treba to spracovat
a mohli by ste my napisat ako robite žmolenku na kolac ? mne sa nikdy nepodari vzdy sa nejak strati a mame radi take ako robili nas babicky ze ju pekne citit pod zubami 😉

jani74
28. aug 2014

Ahojte kucháročky 🙂 po dlhšej dobe idem k Vám po radu - mám varené kačacie prsia a neviem čo s nimi - poprosím nejaký receptík. Nik ich nechce papať. 😒

slimstar
28. aug 2014

Špaldový čokoládový koláč s bobulovým ovocem
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/1093...

lucikatn
28. aug 2014

Po dovolenke konecne domaca strava tak som zamiesila na chlebik a rano upeciem a zajtra k obedu bude cicerova polievka na kyslo a pravdepodobne palacinky (ideme vyskusat recept z Macka Pusika) 🙂

gianni
28. aug 2014

dnes po dlhej dobe chlieb bez miesenia a držkový perkelt...

leushkka
28. aug 2014

u nas dnes na grile krehka br.panenka ,,medium''

slimstar
29. aug 2014
lucianka01
29. aug 2014

Ahojte! Takže dnes sa ešte dojedá hrachová polievka ( zo sušeného hrachu) s párkou a domáca pizza
🙂

lucianka01
29. aug 2014
mili7
29. aug 2014

Ahojte, u nás je dnes kuracia polievka so semoliovými rezancami a pečené kuracie stehná a krídelká + čerstvý zeleninový šalát k tomu. Pekný predlžený víkend všetkým 🙂

m_ij_ka
29. aug 2014

šalátová polievka, knedľa, mäso na chrenovej omáčke 🙂

lovely_choice
29. aug 2014

dnes sme varili slepaci vyvar a kuraci perkelt s cestovinou 🙂

lovely_choice
29. aug 2014

na dezert bol vanilkovy puding so smotanovym tvarohom a domacim cokoladovo-kokosovym musli 😉

monacanka
29. aug 2014

a dneska kapusnitca s kopcekom kyslej smotany , jablkoy kolac bude aj na zajtra a v nedelu slpacia polievka s rezancam a paprikas s kolienkami aspom bude aj na pondelok

tilda
29. aug 2014

Och och,toto je uplne nebezpecna skupina (som v 31tt a zjedla by som rad radom vsetko;)

zuzanockamt
29. aug 2014

zeleninova polievka - mrkva, petrzlen, karfiol, zemiak a jacmenne krupky a druhe - zemiakove placky

mili7
29. aug 2014

Práve pečiem ešte celozrnné palacinky (500 ml mlieka, 2 vajcia, štipka soli, 100 g celozrnnej hladkej špaldovej múky, 100 g hladkej múky - vymiešať, aspoň 10 min. nechať odstáť, nech múka nasiakne tekutinu a vypekať na pierkom potretej panvici olejom). Vôbec sa netrhajú a sú super 🙂 Takže o zajtrajšie raňajky je postarané

tinaaa84
29. aug 2014

Takže mi včera falošný guláš a robila som špaldový slivkový posúch so škoricou a mrvenkou a špaldový posúch s jablkami a slivkami a škoricou.

hatapkagb
29. aug 2014

@nakup ahoj.prosim ta mozes mi napisat recept veternik na plechu?dakujeeeeem

marlenka75
29. aug 2014

Karfiolová polievka, zemiaky na cibulke, sekanka, zeleninový šalát, jablková štrudla.

nakup
29. aug 2014

@hatapkagb ahoj áno samozrejme http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27049
určite sa vydarí

hucko44
29. aug 2014

Dnes som nevaril, dnes som piekol 🙂

nakup
29. aug 2014

my dnes noky so smotanovým perkeltom z kuracieho mäsa a makovo malinová torta http://varecha.pravda.sk/recepty/makova-torta-s...

hatapkagb
29. aug 2014

@nakup dakujem velmi pekne,a ten margarin mozem nahradit maslom?

nakup
29. aug 2014

@hatapkagb áno určite bude lahodnejší ja používam len maslo keď zákusok tak čo najlepší

trudka4
29. aug 2014

Makovo-slivkový béleš

Suroviny:

Cesto:

25 dkg polohrubej múky
2 dkg droždia
1/8 l mlieka
4 dkg masla
3 dkg cukru
1 vejce
citrónová kôra

Plnka:

1/4 l mlieka
1/4 l smotany
30 dkg mletého maku
4 dkg škrobovej múčky
15 dkg cukru
kávovou lyžičku citronovej kôry
5 dkg masla
čerstvé slivky alebo blumy

Čiže celkom obyčajné lacné kysnuté cesto. /já jsem si těsto dala udělat samozřejmě v pekárničce /
Do múky v miske nalejeme tri lyžice vlažného mlieka, pridáme droždie a tento kvások necháme podkysnúť. Vo zbytku vlažého mlieka rozpustíme maslo, pridáme cukor, citrónovú kôru a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodiny na teplom mieste kysnúť.
Do hrnca dáme variť mlieko so smotanou a makom. Povaríme asi 5 minút. V troške vody rozmiešame škrobovú múčku a prilejeme do maku spolu s maslom, cukrom a citrónovou kôrou. Ešte chvíľku necháme za stáleho miešania prejsť varom a dáme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme, preložíme na pomastený plech a potrieme vychladnutou plnkou.

Na plnku poukladáme nakrájané blumy, alebo slivky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 35-40 minút.

jachin
30. aug 2014

@slimstar a dobre sa to podarilo? recept zaujímavý a určite chutný...

jachin
30. aug 2014

zemiakovo pórová polievka, zapekané zemiaky plnené bryndzou, slivkový koláč s marcipánom

siska53
30. aug 2014

Cukinova polievka na kyslo a slivkive gule s makom. (pouzita muka-spaldova).

11nika11
30. aug 2014

Babule otazka do davu 🙂 Mam doma velku cuketu,no nechcem z nej robit placky a ani ju plnit..co s nou? 🙂