icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lovely_choice
2. sep 2014

@lululka555 nastastie som to len skopirovala z predchadzajucej odoslanej spravy 🙂
Hranolky jednoducho 🙂 Nakrajam ocistene a umyte zemiaky, v miske ich osolim a polejem repkovym olejom, premiesam a dam do zapekacej nadoby (alebo na plech) vystlanej papierom na pecenie. Peciem pri teplote 180°C 40 minut a tak pri teplote 220°C 20 minut (obcas poobraciam). Su velmi chutne a vonave 🙂 Daj potom vediet, ako sa vydarili.

lululka555
2. sep 2014

@lovely_choice dakujem 😵

hyta
2. sep 2014

Ahojte, u nás paradajková polievka so strúhaným syrom a cuketový prívarok s vajíčkom,zemiaky. Na večeru vyprážané bedle s celozrnným chlebíkom.

gucz
2. sep 2014

kuracie prsia v smotanovej omáčke s cestovinou

m_ij_ka
2. sep 2014

naša večera rybacia pomazánka, viaczrnné žemle 🙂

lovely_choice
2. sep 2014

Dnes som varila kuraci vyvar zo stehna a na druhe jedlo sme si vymysleli kaloricku bombu - zemiakovu kasu (na masle a plnotucnom mlieku) s oprazenou slaninou a cibulou 😉

veroni87
2. sep 2014

Zohnat tvaroh v cudzine, poklad nad poklady :D Tak hned aj vznikli tvarohove zaviny 🙂

gianni
2. sep 2014

dnes sme po zahájení školy a škôlky ešte išli na chalupu a tam som len spravila patizonové lečo(sme dostali patizony), deti mali ešte aj tarhonu s masom...

lenkaleg
2. sep 2014

@tinaaa84 receptik🙂

siska53
2. sep 2014

@trudka4 si ma navnadila,len sa mi pokazili slivky,tak alternativa s ribezlami a jostami.🙂
Muka tentokrat biela,spaldovu som polohrubu nemala,cukor trstinovy..drahy si ho pochvaloval. My makove lubime!
Vdaka ! Uz som sice nan myslela,len nejak nebola moralka,stale dakto piekol,no reraz mi to uz nedalo.

trudka4
2. sep 2014

@siska53 vypadá super

tinaaa84
3. sep 2014

@lenkaleg a na čo konkrétne?

lululka555
3. sep 2014

ahojky, dnes polievka paradajkova zo vcera a bude zemlovka s marhulami a pudingom 😉

maruskat
3. sep 2014

Bravčove na smotane s knedlou. 😉

womankc
3. sep 2014

@tanitta ja robím drobenku z detskej krupičky, alebo hrubej múky , dám pol masla alebo margarínu práškového cukru a tú múku a drolím medzi prstami , musí to byť také aby tie žmolky vyslovene cítila viac múkové ako mastné.
čo sa týka tých presnidávok ja dávam slivky a hrušky do presnidávky v pomere tak dve tretiny jablká a tretina to iné ovocie , ešte pridávam mrkvu, tú povarím najskôr a na koniec do tej dávky pridám 2 banány , jeden vanilkový cukor a tak podľa sladkosti ovocia pridám cukru , keď sa to rozvarí , nechám odkryté klokotať, nech sa vyparí trošku voda a potom to zmixujem a finíto

lucikatn
3. sep 2014

Dnesny obed sa uz pecie - tuniakova s chilli, gouda wasabi, tofu, cibulkou a listkami bazalky

womankc
3. sep 2014

@11nika11 môžeš urobiť prívarok, cuketu dusenú ako perkelt , cuketu dusenú ako falošný guláš, cuketové hranolky, vyprážanú cuketu , zapekanú cuketu, koláč, zavariť na kyslo ako uhorky,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

11nika11
3. sep 2014

@jachin nech sa paci 🙂 mensia cuketa,100g tvrdy syr,1vajicko,4-5lyzic struhanky,3struciky cesnaku a potom uz len sol,korenie a pripadne nejake bylinky na dochutenie.
Cuketu najemno nastruhas(v povodnom recepte aj so supou no ja som cuketu osupala),posolis a nechas cca 10min kym ti pusti stavu.poriadne ju potom "vymackas",pridas vsetko ostatne a spravis si gulicky ci placky.Obalis v trojobale a vyprazas 🙂

mami.sk
3. sep 2014

Dnes zemiaková polievka na kyslo a bravčové na prírodno s ryžou a hruškovým kompótom 😉

womankc
3. sep 2014

@rokka
@katkaklac
dievčatá ja mám super pomazánku paprikovú, už som ju sem pridávala, len bolo to dávnejšie . Ak nezabudnem pozriem ju doma a pridám Vám ju sem , robí sa to z pomletých kápií, alebo teda dobre vyzretej papriky ,. ide tam cibuľa a koreniny a je super, naši ju zbožňujú , dávajú si ju na chleba s maslom , masťou, syrom, ja to pridávam aj ako dochutenie do pomazánok alebo aj do varenia, je fakt variabilná a teda dá sa urobiť aj pikantná , kto má rád

rokka
3. sep 2014

@womankc aj ja som robila včera tú čo som sem vložila link...je super...dala som tam 2 feferónky...a vyšlo mi 11 pohárov od majonézy. 😎

gimli274
3. sep 2014

@womankc aj ja som na nu zvedava, dajte potom prosim recept

cenculinka
3. sep 2014

U nas dnes hovadzia rostenka s ryzou a kapustove pagace namiesto kolaca.mnam

katkaklac
3. sep 2014

@womankc dakujem krasne🙂). Tak pockam si na recept🙂)))). Ja som zatial este ziadnu nerobila...nestiham🙂.

rendicka
3. sep 2014

dnes rascová polievočka a slaná hubová žemľovka mňáááám na tu som si robila chúťky už mesiac.. 🙂

puffu
3. sep 2014

Ahojte, tak ja dnes hrachovu polievku s parkom a hl.jedlo spagety s lososom

womankc
3. sep 2014

@gimli274 mne ju dala jedna staršia pani a odvtedy ju robím pravidelne , sa mi zdá , že som ju videla aj na vareche skúsim tam pozrieť a každopádne zajtra Vám donesiem tú moju

ckatka
3. sep 2014

ja som piekla kapra ktory predvcerom este v Morave plaval... (poliala citronovou stavou, posypala korenim, tymianom a rozmarinom...a dnu dala jablka a badyan) a k nemu pecene zemiacky od babky,...cize v podstate jedine co som musela kupit je citron a badyan 🙂

lenkaleg
3. sep 2014

@tinaaa84 prepac,na brownies

tinaaa84
3. sep 2014

@lenkaleg kuk môj fotoblog, tam ten recept nájdeš