Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vysmážaný karfiol, zemiaky, tatárska rozrobená s jogurtom, červ. cibuľkou a pretlačeným cesnakom
sosovicovy privarok s udenym co nam ostalo zo sviatkov
tu dnes nikto nevari??? 😀
iinuska 😉 pridávam sa, mm tiež dojedá šošovicový prívarok s údeným + volské oko
pre maminku mliečna pórová polievka so zemiakmi + čo mi príde pod ruku 😀
ahojte tak my dnes farmarska polievka a halušky so syrom,bryndzou a pochutkovou smotanou ,mnaaaaam juj uz sa tesim a hlavne na to ze ich robim na dva krat 😀 😀 😀 😀
ahojte, u nas dnes bud zeleninova polievka, alebo kuracia. Duhe jedlo tarhona s dusenym maskom a kompotom, mnam. 😉
tata má pečené stehná okorenené a pečené so zeleninou + ryža
maminka len osolené + krídielka, ale mňaaam do chrumkava + ryža + marhuľový kompót (spomienky na detstvo 😀 tata nechápe túto kombináciu 😀 )
Samko sabotuje home made, takže dnes bude mať z pohárika
Tento recept odporucam kazdemu, komu sa nechce dlho vyvarat:
POTRBUJEME:
sterilizovanu kukuricu, male maslo, 2 krabicky syrokremu, smotana na varenie, sol, oregano a cestoviny.
POSTUP:
V hrnci roztopime male maslo, potom pridame syrokrem a celu smotanu na varenie, varime za staleho miesania az kym sa syrokrem roztopy, pridame precedenu kukuricu, dochutime solou a pridame stipku oregana..a papame s cetovinamy..dobruuu chut:-P
zemiaková kaša, dusené bravčové + zákusok: nepečené tiramisu z dlhých cukrárenských piškót 😉
masko na stave, ryza, uhorkovy salat
lalus, tiramisu som robila na sviatky 🙂
kuracia polievka, zemiaková kaša s mäskom z polievky, ja teda len šalát a mäsko... 🙂
halušky s kyslou kapustou a so škvarkami, zdravé 😖
kuracie prsia zapečené so šunkou a syrom, hranolky a zeleninový šalát, ešte kapustnica
zapekané cestoviny s brokolicou,
bryndzová pomazánka
ja zajtra plánujem byť s malým dopoludnie mimo domu, tak som navarila už dnes večer...či napiekla - jablkovú žemľovku
Zeleninová polievka, pečené jelítka so zemiakmi, dnes niečo s údeným 🙂 🙂 - buď cestovinu, alebo šošovicový prívarok,alebo
halušky s kyslou kapustou 😒 😒 neviem.
zeleninova polievka a rizoto 😉
jaaaj ludkovia poradte co varit?
vecny problem, hlavne ked mi nic nejde na chut 🙂 a moj manzel to vzdy necha na mna. on zje vsetko 🙂
dala by som si mozno nieco s hranolkami .... ale co?
vysmážaný syr 😉
lyon to vyzerá super,hodíš receptíky? 😀
kysla fazulova polievka a smotanove osuchy 😝
Banánovo-čokoládové muffiny
3 vačšie, alebo 4 menšie banány
1 vajíčko
3/4 šálky kryšt. cukru
1 1/2 šálky hl. múky
1/3 šálky oleja
1ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL PDP
180 st. 20 min.
Banány vyšláhám ponorným mixérom, pridám všetky suroviny, vymixujem a plním do formy. Teda do cesta ešte zamiešam kúsky čokolády, akejkoľvek polámanej/polámaný zajac z Veľkej noci 😀 /. Ešte sa to dá aj tak, že bez čokolády, dá sa do formy len polka cesta, na to džem a zase zvyšok cesta, ale tak som to ešte nerobila.
No a tá zapečená paprika. Vyčistiť papriky, ja som ich pozdĺž nakrojila, lebo boli úzke. P
Plnka:
uvarené maso v tlakáči a pomleté, vajíčko podľa potreby, nastrúhaný zemiak, soľ, majoránka, nakrájaná cibuľa, pretlačený cesnak, popr. strúhaný syr, môže ísť aj na vrch, ja som nemala, všetko som robila od oka
A už len naokolo dať zemiaky a šup do rúry...to som si tak nejak vymyslela. Plech som si vymastila, zemiaky posypala všelijakými bylinkami, trošku to pokvapkala olejom, toť vsjo 🙂
tak my dnes sme mali toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25880&use...
a zajtra šošovicovy privarok s chlebikom 🙂
masova polievka z kuracej kosti... 😀 kuracie prsia na smotane a halušky a kuracie prsia v cestíčku so zeleninovou ryžou... obed skoro ako na nedelu 😀 😀 😀 😀 😀
lyon dakujem za recepty 😵
bubina a kolko clenov má vasa domacnosť ze tolko jedál vyváras na jeden obed? 😀 dojdem? 😀
lyon tá zapečená paprika vyzerá super 😉 hneď by som si dala
tata dnes na želanie obložené chleby
no a maminka mrazené polotovary - morčacie medailónky plnené syrom + krokety + čerstvá zelenina
... ku cti mi slúži, že som nesmažila, ale urobila oboje v rúre bez oleja 😀
zajtra tata rizoto a ja ? buď pečené zemiaky v šupke, alebo hrachovú kašu s opečeným špekáčikom ... hlavne zdravo 😀
wolfka 😀
zase varime? 😀 hohooo,to mas z lidlu?? 😀 😀 😀
ja som od dovolenky aj svadby co bola v piatok uz taka prejedena varen
eho ze sa mi neziada vobec varene 😀
vcera sme mali pizzu z restiky na veceru 😀 moja je este nedojedena asi na zajtra 😀 😝
krokety zemiakove lubim iba mc cain..raz som mala nejake asi nase a zle boli,som ich vyhodila co ja nerada jedlo vyhadzujem..si spomeniem vzdy na tych co nemaju co jest ☹

zeleninové lečo s klobáskou