icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciok
15. sep 2014

Ahojte, včera sme obedovali u svokry pečené bravčové s kapustou a knedľou, dnes doma hovädzie španielske vtáčky s ryžou.

m_ij_ka
16. sep 2014

naše raňajky vianočka s maslom, jahodovým džemom, kakao 🙂

mili7
16. sep 2014

@mimika123 Cviklu som ešte takto nevidela pripravovať, ale môže to byť dobré. Keďže ju mám rada, tak to v najbližšom čase vyskúšam 🙂

jachin
16. sep 2014

cibuľová polievka, ryba na masle, hranolky

hucko44
16. sep 2014

Už je to tu, sezóna sa pomaličky začína. Nezabudnite, čím pomalšie pripravené, tým lepší výsledok. Optimálne je 12 hodín pri 80 stupňoch (Posledných 20 minút pripiecť). To čo vidíte na obrázku bolo pripravené za 12 hodín. Podrobný recept s alternatívou nájdete u mňa https://www.modrykonik.sk/group/6822/.

womankc
16. sep 2014

ahojte , my sme boli cez víkend na oslave a boli cesnakové kysnuté ulitky, škoricové hniezda , vynikajúca syrová pomazánka, obložené misy a super kapustnica s bravčovým, údeným a klobáskou , a ešte samozrejme torta s marhuľ džemom a parížskym krémom

ja som zavarila trošičku broskýň, hrozno, urobila som hruškový džem, zavarila som trošku hríbikov a kápiu v oleji
doma som varila paradajkovú polievku a brokolicu so zemiakmi,
piekla som kurča , k tomu kyslá kapusta a žemlové knedle
druhý deň som robila polievku z bravčovej kosti - zeler , mrkva, petržlen a zemiaky + petržlenová vňať a druhé boli bryndzové halušky, koláčik som robila , z ovsenných vločiek, hl. múky, do cesta som pridala med a na vrch som dala hrušku a slivky
no a včera som robila na večeru zeleninový šalát - baby šalát , rukola, špenát, stonkový zeler, paradajky a uhorka na to šiel dresing - kyslá smotana, kôpor , trošku soli, citrónová šťava a cesnak na to kúsky na oliv oleji opečené z lososa a mierne balzamiková glazúra , bolo to vynikajúce , k tomu sme si dali obyč. pečivo , lepšie by boli bruskety, alebo niečo také chrumkavé

dnes budem robiť cuketové placky, mám strašnú chuť na ne , polievočka ešte ostala a máme ešte aj kapustnice trochu osláveneckej

m_ij_ka
16. sep 2014

brokolicová krémová polievka, pečené mäso, knedľa, kapusta

lululka555
16. sep 2014

ahojte po dlhsej dobe 😉 , dnes varim farebne kuracie prsia a basmati ryzu 🙂

verka18567
16. sep 2014

Ahojte dnes spagetky s omackou:parky,klobaska,olivy,,pretlak,kecup,bazalka a syrik🙂🙂

mimika123
16. sep 2014

@verka18567 ja som neodolala tej tvojej polievke a este vcera som ju uvarila na veceru. bola perfektna, zaradujem ju do mojho jedalnicka

carmenka123
16. sep 2014

nuda cez vikendik tak som si zaluzila kuriatka v sladkokyslom naleve s cibulou

lenia7891
16. sep 2014

Ja som si dala do rury upiect napacovane kare ku ktoremu som dala zemiaky na americky sposob a cibulu na kolieska,podusila som si zeleninu na masle,uvarila kukuricu a ktomu syrovu omacku....som zvedava ako to bude chutit vsetko spolu 🙂

verka18567
16. sep 2014

@mimika123 tak to som rada🙂🙂

karkana
16. sep 2014

tak dnes na obed fučka -robila som to prvý krát, manžel má teda niekedy poriadne chute,,ale bola výborná hlavne tá cibulka

lovely_choice
16. sep 2014

dnes sa u nas varil kuraci vyvar zo stehna a segedinsky gulas z 2 kg masa a z 2 kg kapusty (vobec nam k tomu nechybala priloha) 😉

lovely_choice
16. sep 2014

na veceru som mala semolinove tagliatelle s maslom a orechami s medom 😎

lovely_choice
16. sep 2014

no a potom som dostala chut aj na makove 😝 ...ktore som riadne "pomaslila"

lovely_choice
16. sep 2014

Ahoj @verka18567 @zaira13 @mo77 (torta z celozrnnej spaldovej muky zo zdravej vyzivy)
Korpus som robila podla tohto: http://www.varimezdrave.cz/medovy-piskot-s-jaho...
medzi korpusy som dala jogurt s medom a uprostred je odkvapkane mrazene lesne ovocie 😉

barbapapa
16. sep 2014

@lovely_choice juj len by Ta videli Taliani,ze si ich spravila na sladko😀 😀 😀

m_ij_ka
16. sep 2014

naša večera praženica s cibuľkou, rohlíky, 🙂

babulka82
16. sep 2014

@karkana mnam toto milujem a dnes som sa na fučku chystala ale nezostal mi čas .Zajtra bude určite a ešte k tomu kyslu kapustu ,mnaaam 😉

lovely_choice
16. sep 2014

@barbapapa ja sa na ne chystam aj na slano ... najradsej ich mame s masovo-paradajkovou omackou alebo aj s brokolicovo-syrovou 😉

lovely_choice
16. sep 2014

@lovely_choice teraz uz len odfukujem 😀 😀 😀 ...musim sa ponaucit a nabuduce "preplasit" jazyk ustnou vodou, nech ma ta chut prejde 😀

emka13
16. sep 2014

zienky daaajte prosiiim ako robievate francuzske zemiaciky Vy 🙂 minule som niekde citala receptik a neviem ho najst ☹

lucikatn
16. sep 2014

@emka13 zemiaky uvarim v supke, osupem a bud nakrajam na platky alebo pretlacim cez ten kruzok na kocky. Zo surovych nam to nechuti. V zapekacej miske vrstvim zemiaky - uvarene a nakrajane vajicko - nakrajana spekacka a opat zemiaky. Polejem zmesou z mlieka alebo sladkej smotany, soli, cierneho korenia a mletej papriky. Rovnomerne polejem zemiaky, prikryjem a peciem. Kamoska dava aj bylinky ako napr. oregano alebo majoranka aby obmenila chut 🙂

verka18567
16. sep 2014

@emka13 ahoj ja to robym zo surovych zemiakov vrstvym zemiaky na kruzky na to parky,vajcia varene,cibula,mraz.zeleninka,klobaska a samozrejme osolit okorenit a na vrch zas zemiaky a poliat smotanou a mliekom a surovymi vajkami a to este ovegetim🙂🙂

dana_l
16. sep 2014

pecene kura so zemiakmi, plnena paprika v rajcinovej omacke, sunkove cestoviny (fliacky), zapekany karfiol so syrom

marlenka75
17. sep 2014

Rajčinová polievka, vyprážané kuracie rezne, ryža, kyslá uhorka.

m_ij_ka
17. sep 2014

naše raňajky smotanový jogurt ananásový, rohlík 🙂

milan_branik
17. sep 2014