Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky vianočka s maslom, jahodovým džemom, kakao 🙂
cibuľová polievka, ryba na masle, hranolky
Už je to tu, sezóna sa pomaličky začína. Nezabudnite, čím pomalšie pripravené, tým lepší výsledok. Optimálne je 12 hodín pri 80 stupňoch (Posledných 20 minút pripiecť). To čo vidíte na obrázku bolo pripravené za 12 hodín. Podrobný recept s alternatívou nájdete u mňa https://www.modrykonik.sk/group/6822/.
ahojte , my sme boli cez víkend na oslave a boli cesnakové kysnuté ulitky, škoricové hniezda , vynikajúca syrová pomazánka, obložené misy a super kapustnica s bravčovým, údeným a klobáskou , a ešte samozrejme torta s marhuľ džemom a parížskym krémom
ja som zavarila trošičku broskýň, hrozno, urobila som hruškový džem, zavarila som trošku hríbikov a kápiu v oleji
doma som varila paradajkovú polievku a brokolicu so zemiakmi,
piekla som kurča , k tomu kyslá kapusta a žemlové knedle
druhý deň som robila polievku z bravčovej kosti - zeler , mrkva, petržlen a zemiaky + petržlenová vňať a druhé boli bryndzové halušky, koláčik som robila , z ovsenných vločiek, hl. múky, do cesta som pridala med a na vrch som dala hrušku a slivky
no a včera som robila na večeru zeleninový šalát - baby šalát , rukola, špenát, stonkový zeler, paradajky a uhorka na to šiel dresing - kyslá smotana, kôpor , trošku soli, citrónová šťava a cesnak na to kúsky na oliv oleji opečené z lososa a mierne balzamiková glazúra , bolo to vynikajúce , k tomu sme si dali obyč. pečivo , lepšie by boli bruskety, alebo niečo také chrumkavé
dnes budem robiť cuketové placky, mám strašnú chuť na ne , polievočka ešte ostala a máme ešte aj kapustnice trochu osláveneckej
brokolicová krémová polievka, pečené mäso, knedľa, kapusta
ahojte po dlhsej dobe 😉 , dnes varim farebne kuracie prsia a basmati ryzu 🙂
@verka18567 ja som neodolala tej tvojej polievke a este vcera som ju uvarila na veceru. bola perfektna, zaradujem ju do mojho jedalnicka
Ja som si dala do rury upiect napacovane kare ku ktoremu som dala zemiaky na americky sposob a cibulu na kolieska,podusila som si zeleninu na masle,uvarila kukuricu a ktomu syrovu omacku....som zvedava ako to bude chutit vsetko spolu 🙂
@mimika123 tak to som rada🙂🙂
Ahoj @verka18567 @zaira13 @mo77 (torta z celozrnnej spaldovej muky zo zdravej vyzivy)
Korpus som robila podla tohto: http://www.varimezdrave.cz/medovy-piskot-s-jaho...
medzi korpusy som dala jogurt s medom a uprostred je odkvapkane mrazene lesne ovocie 😉
@lovely_choice juj len by Ta videli Taliani,ze si ich spravila na sladko😀 😀 😀
naša večera praženica s cibuľkou, rohlíky, 🙂
@barbapapa ja sa na ne chystam aj na slano ... najradsej ich mame s masovo-paradajkovou omackou alebo aj s brokolicovo-syrovou 😉
@lovely_choice teraz uz len odfukujem 😀 😀 😀 ...musim sa ponaucit a nabuduce "preplasit" jazyk ustnou vodou, nech ma ta chut prejde 😀
zienky daaajte prosiiim ako robievate francuzske zemiaciky Vy 🙂 minule som niekde citala receptik a neviem ho najst ☹
@emka13 zemiaky uvarim v supke, osupem a bud nakrajam na platky alebo pretlacim cez ten kruzok na kocky. Zo surovych nam to nechuti. V zapekacej miske vrstvim zemiaky - uvarene a nakrajane vajicko - nakrajana spekacka a opat zemiaky. Polejem zmesou z mlieka alebo sladkej smotany, soli, cierneho korenia a mletej papriky. Rovnomerne polejem zemiaky, prikryjem a peciem. Kamoska dava aj bylinky ako napr. oregano alebo majoranka aby obmenila chut 🙂
@emka13 ahoj ja to robym zo surovych zemiakov vrstvym zemiaky na kruzky na to parky,vajcia varene,cibula,mraz.zeleninka,klobaska a samozrejme osolit okorenit a na vrch zas zemiaky a poliat smotanou a mliekom a surovymi vajkami a to este ovegetim🙂🙂
pecene kura so zemiakmi, plnena paprika v rajcinovej omacke, sunkove cestoviny (fliacky), zapekany karfiol so syrom
Rajčinová polievka, vyprážané kuracie rezne, ryža, kyslá uhorka.
naše raňajky smotanový jogurt ananásový, rohlík 🙂
http://recepty.pozri.sk/recept-plnena-paprika-373 moje oblubene........ 😎

Ahojte, včera sme obedovali u svokry pečené bravčové s kapustou a knedľou, dnes doma hovädzie španielske vtáčky s ryžou.