Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Zeleninova polievka s krupicovymi haluskami. Fazulkovy privarok,zemiakovo-psenovo-ovsenne krokety,chlieb. A to by malo byt aj zajtra,akurat svokra este spravi bravcovinu a budu mat i moji "masiari".
@lovely_choice a ako ich robis?? Lebo ja dam to,co mam doma poruke. 🙂.
Ahojte. U nás sa dnes bude variť asi na celý víkend. Fazuľová polievka s údeným kolenom a cestovinou, druhé bude niečo na spôsob sviečkovej, len s kuracím mäskom a ako dezertík budú šišky s džemom a druhé budú poliaté čokoládou.
naše raňajky domáca treska, rohlíky 🙂
dnes nevarím nič,že vraj sa ide na výlet- smer Košice a po ceste sa zastavíme v Moldave pozrieť sa ako jazdia autá, tak pa-pa
Dnes sampinonovy krem, cestoviny so cherry paradajkami, mozzarelou, trescou pecenou a bazalkou 😉
Ahojte, u nas dnes sosovicovo-zemiakova polievka a penne cestoviny s kuracim masom, krevetami a sampinonami
dnes prezmenu srnci gulas u nas.....
Dnes som si navarila kalerábovú polievku s červenou šošovicou. Peknú sobotu kucháročky 😉
hrachová kaša, zeleninové cestoviny 😉
Dnes krémová brokolicová polievka...s guličkami...zapekané zemiaky + brokolica + karfiol...a žemľovka ale bez tvarohu a s pudingom...tvaroh manžel nemá rád...a zajtra slaný cuketový koláč...a šampiónová omáčka s cestovinami....žemľovka sa vydarila, teraz som ju jedla...tak teda dobrú chuť....
My zeleninkova polievka s krupami a ovs.vlockami, zemiakove pyre,rybacie fasirky,uhorka .Zajtra kuraci paprikas a slepaci vyvar a nejaky ovocny kolacik 🙂
My dnes hovadzia panenka ako steak s dubakovou omackou, grilovana zelenina a peceny zemiak, dezert tiramisu. Zajtra losos a dusene zemiaky s petrzlenovou vnatou k tomu rukolovy salat. V pondelok marinovane kacacie prsia a v utorok to uz vobec netusim🙂)) asi nieco sladke.
@siska53 inspirovala som sa tu: http://www.sladkaema.com/nepecene-musli-tycinky/ ...len som vynechala semiacka a susene ovocie, aby sa to nerozpadavalo a pouzila som navyse banan (alebo jablkove pyre). V mojej zmesi je len med, pretoze neuznavam hnedy cukor (je rafinovany ako biely cukor) 🙂
U nás zeleninová polievka s červenou šošovicou a plnená paprika s domácou knedľou. Je jablková sezóna, tak máme jablkové záviny.
Maďarský gulas
@hyta tak to je mňamka.
naša večera opekaný čertíci, rohlíky 🙂
@peter252525 Ďakujem.
@mimika123 na troške oleja rozpustím kocku droždia keď sa začne topiť pridám najemno nastruhanú jednu mrkvu chvíľočku miešam a zalejem vodou, podľa potreby pridám zeleninový vývar, povarim kým mrkva nezačne mäknúť potom pridám asi pol až jednu šálku kuskusu a varím kým všetko nezmäkne a kuskus nie je hotový, dochutím korením a mletou rascou a nakoniec čerstvou petržlenovou vňaťou...ja varievam "od oka", teda nevažím
teraz práve dusím hlávkovú kapustu, kysne mi cesto na parenú knedľu a kačacie stehná sú nasolené a odpočívajú do zajtra v chladničke.....takže zajtra spravím vývar z kuracích krídel, upečiem tie stehná a mám nachystané aj karé na pár rezníkov, k tomu asi zemiakovú kašu a uhorkový šalát.....dezertík ešte do zajtra podumám 😝
zeleninova polievka, granadir, uhorkovy salat
@verka18567 ako si robila tú brokolicovú omáčku? 🙂
Vývar z kostí, pečená krkovička a kuracie prsia, kapusta, knedlik, brokolica v syrovej omacke, ryza a zajtra veget 🙂
@alami ahoj jednoducho🙂na oleji som poprazila cesnak pridala brokolicu trochu oprazila podliala vodou.ked to bolo polomeke pridala som 3sulky syra a zaliala mliekom.miesala aztkym sa syr nerozpustil.potom som si zmiesala smotanu s mukou a vliala to jam a nechala zovret.a nakoniec dochutila vegetkou korenim.a to je vse🙂

Dnes som varila k obedu perkelt z hlivy a halusky a zeleninova polievka zo vcera🙂