Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@katka888 ja varim brokolicovu pomerne casto lebo je to najoblubenejsia polievka mojho muza 😉 Robim ju takto
Cibuľu nakrájanú na jemno si opražím na oleji keď je akurát pridám naružičkovanú brokolicu a spolu pražím.
Asi po 5 minútach podlejem vodou, osolím a pridám ošúpané zemiaky nakrájané na kocky. Spolu dusim, okorením(davam biele korenie), pridám vegetu.
Keď brokolica a zemiaky dostatočne zmäkli, odoberiem z toho asi 3 naberacky vývaru, pridám smotanu na varenie rohabarkovanu s mukou. . Vylejemnaspäť k brokolici necham prevriet ....Tyčovým mixérom rozmixujem celú zmes, podľa hustoty pridám ešte smotanu ci plnotucne mlieko Opäť vrátim na oheň a privedieme k varu.Chvilu povarima vypnem...
Podavam s krutonmi alebo s cesnakovymi bagetkami a s nimi je to tiez fantastikus 😉
ja akurat dorabam zemiakove placky plnene kuracim mäsom a polievku mam vyvar s udenych kosti zo zeleninou a pohankou
Dnes dojedáme....nemusím variť hurááááá... 🙂 🙂 🙂
Kočky, niektorá ste tu dávala recept na venčeky... Ide mi o to cesto.. helfnete prosíííímmmm 😅 😅 😅
my dnes mame zo vcera slepaci vyvar,zemiakovu kasu.kapor a kuracie pecienky... 🙂
tiež dojedame akurat vypražam faširky 🙂
zo včera hovadzina na kari zemiaky na pare, ryža, zajtra kapustové a bryndzové halušky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2405
toto chcem vyskušat kyslu kapustu možem
dnes spagety so sunkou,vajickami,slahackou a syrom..a polievku este neviem. 🙂 dezert bude bananovy kolac od Mii258 🙂
Ahojtééé 🙂
polívka z neděle ( ještě kuřecí vývar a nudličky) a asi udělám halušky s bryndzou, jsme dlouho neměli..
holky moje zlaté mám na vás prosbu..chci nás začít trošku více zeleninkovat, byly byste tak hodné a poradily mi nějaké saláty zeleninkové, nějaké super zálivky, nebo dresinky doma udělané samozřejmě i "dietní" třeba nějaký jogurtový, lehce s česnekem, prostě co máte kdo odzkoušené ňamky.. já si dělám akorát salát s balkánským sýrem,ale chci dělat saláty častěji a vyzkoušet nějaké varianty.. za tipy a receptíky vám moc děkuji 😉
ahojte, dnes kremova brokolicova polievka, krpcovi spenat so zemiakmi a zltkom a este som stihla aj bublaninu, to namiesto hlavneho jedla 😀
včera na večeru boli hamburgre, dnes na večeru a zajtra mm asi pečienku na šťave + ryža...neviem,uvidím...
dnes francuzke zemiaky 🙂 🙂
my sme mali grilovane kuracie prsia,zemiaky a salat 🙂
my sme boli v pizzerke lebo mam doma maturanta 😀 a dala som variť kukurickovu polievku s tarhonou a spravím palacinky na vecer.
na obed sme mali od včera a teraz sme mali vajičkove chleby a čaj
@titkovamiriam ahoj ako robis tu kukuricovu polievku?ja sa nanu tiež chystam podla mojho receptu,tak mi mozes poradit lebo si myslim ze vela ludi kukuricovu polievku nepozna, dakujem a inak ta velmi obdivujem kolko varis a co vsetko varis 😀
u nás dnes kelová polievka a rezance s tvarohom
no my dnes veeeeeeeeelmi nezdravo - vyprazany syr s hranolkami, ale taku chut som na to mala :DDD
@malinovka333
kukuričková polievka:
Na masle som spenila cibuľu a kusok slaninky/nemusí byť/, zaliala som to kuracím vyvarom este z nedele a pridala som mrazeny sačok kukurice.Uvarila cca 10 min a potom som tam dala za dve hrste tarhone,len povarila,pridala kyslu smotanu,čierne korenie a trošku soli.
a mnam super plievka-niekto ju aj mixuje do kremova na mi ju mame radi pre tu kukuricku 😀
@titkovamiriam dakujem ja pouzivam sladku smotanu,kukuricu z konzervi,a zeleninovy bujon,a mixujem to 😀 ale vyskusam to skombinvat s tvojou
jasne može byť hociaka kukurica aj smotana a dokonca najstarsi si naberie pred smotanou on ju ma rad len kukurica a vyvar.Kolkokrat si sa do hrnca bujon,vysype kukuricu,naseka pažítku-vezme si 5 rožkov a ma obed-ja mam polievkove deti keby ine nebolo polievka musi byt a ked nieje tak si aj bujonovu spravia alebo tie čínske čo ja neznasam 😝 😝
spenat s pyre
dnes hraskova polievka,mm mäso na zeleninke a ryza a detom palacinky.. 🙂
dnes to budu cestoviny carbonara 🙂 ale davam aj cibulku aj cesnak mnam
@titkovamiriam musim vyskusat aj ja 😀
dnes vyprážaný encián s opekanými zemiakmi, manžel kúpil čučoriedky namiesto brusníc tak uvidme aké to bude.
Dievčata idem zapekat tieto cuketky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26516 myslite že možem použit aj baklažan.Kupila som jeden že to skusim len neviem či ho mam ošupat alebo nie?

@miruska15
@lizatko1009
u nas sa to je a s ryzou aj so zemiakmi, je to naozaj super masko.