icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jasminet
19. okt 2014

dnes vysmazana brokolica (karfiol som nezohnala), varene a pecene zemiaky, coleslaw salat,
vcera sme dojedali bravcove kare na prirodno s hubami a hraskom, pecene zemiaky, ryza
vecer s kamoskou tatarak v restike 😉
a tento tyzden sme este mali bryndzove halusky so slaninkou (pre mna aj s kapustou), slany cuketovy kolac so zemiakmi

jasminet
19. okt 2014

@ginepra sice neskoro, ale ja som nikdy kralika neoblubovala lebo mi to je suche - aj ked je tam slanina... ale minule som nasla recept a je to vynikajuuuuuce, deti sa zalizovali, muz a rodicia tiez
http://varecha.pravda.sk/recepty/stavnaty-pecen... (ospravedlnujem sa ak tu uz ten recept je)

evulienkaslx
19. okt 2014

cesnakova so zemiackami a mrvenickou, domaca pizza a la moj manzel, jahodovo tvarohove gulky

lululka555
19. okt 2014

Ahojte,dnes kurací vývar so zeleninou,prsia zapečené s goudou a smotanou,zemiakové pyré ,ku káve tortička Pavlova s ovocím.Žiadalo sa mi niečo letné a ovocné,kedže je vonku krásne 😎 😉
Foto z mobilu 😝
Pekný zvyšok nedele 😎

nagulinka
19. okt 2014

@charllotte fúúha, ja ho robím od oka. Cesto robím z polohrubej múky, ktorú vždy preosejem, trošku rozpusteného masla, žltok (nie celé vajo, bielko robí tuhé cesto) a kvások z mlieka, droždia a cukru. Treba riadne premiesiť a nechát dlhšie nakysnut, aj potom hotové buchtičky, kým ich dáš na paru - potom sú krásne nadýchané. Ked ich vytiahnem z pary, potrem buchtičky maslom, aby sa nelepili v mise na seba.

charllotte
19. okt 2014

@nagulinka dakovalaaa, no ja som robila pred nedavnom a teda boli dost tvrde ☹

nagulinka
19. okt 2014

@charllotte treba byt pri trpezlivý pri tom kvasení, robí zazraky s cestom a vieš čo, aj tá preosiata múka robí vela. A tiež neotvárat hrniec počas parenia, aby nesekli. Drížíííííím palce, nabudúce budú skvelééééé.

alison758
19. okt 2014

Skvela kuracia pecienka s tarhonou,dnes varil manzel a bolo to mnam ;)

charllotte
19. okt 2014

@nagulinka noooo tak muku som nepreosiala a ano to viem, ze sa nemaju otvarat, dakujeeeeem zlataaaa 😉

m_ij_ka
19. okt 2014

naša večera obložená misa

ginepra
19. okt 2014

@jasminet dík 🙂 mne sa ten králik opäť nevydaril, aj som ho marinovala, aj slaninku som naň uložila, aj som ho dosť dlho piekla a chutilo ako dostihový kôň... škoda... budem zasa dlllho naberať odvahu na toho druhého, čo mám v mraziaku 🙄

katkabg
19. okt 2014

@nagulinka no su perfektne a jednoduche a stale stavaju take tucnucke gulate 🙂

katkabg
19. okt 2014

@ginepra neskusala si ten moj recept?

lovely_choice
19. okt 2014

vcera celozrnne spagety s paradajkovym pretlakom, sunkou a syrom 😉

lovely_choice
19. okt 2014

cernicove rezy bez muky (pripravene podobne ako malinove) 😎

stellamaris
19. okt 2014

dnes segedinsky gulas s knedlou pre 7 ludi 😉 nezostalo ani jedno susto 😀

ginepra
19. okt 2014

@katkabg skusala som nieco podobne, maso som predtym namarinovala, dala som ho piest na zemiaky s marinadou (cesnak, cibulka, kecup, olej, voda korenie) na maso som dala slaninku, prikryla som alobalom a piekla skoro 2 h na 200 a nakoniec odkryla.... ale bol tvrdy a suchy... neviem, kde robim chybu... ci bol stary?

katkabg
19. okt 2014

@ginepra takto robim ja zajacie masko v trube🙂 ziadny zajac na sucho 😀

ginepra
19. okt 2014

aspon kolacik sa vydaril - makovo-cuketovy s citronovym mascarpone 🙂

katkabg
19. okt 2014

Ja pekne zajacie masko naporcujem a ukladam do plecu alebo hlinenej nadoby na pecenie...zajacie masko,zemiaky,pqradajky na mesiaciky,papriku na pasiky,cibulu na platky,sol,c.korenie cele,jalovec par bobul,vegetku,cerv.ml-papriku,bobkovy list,trosku oleeja,zalejem vodou zakryjem plech alobalom,ak je ta hlinena nadoba tak pokrievkou co knej patri a pekne pecem v trube do makka 🙂 na konci ak je moc riedka stavicka pridam trolinku rozhabark.muky ss vodou🙂

katkabg
19. okt 2014

@lovely_choice mnaaaaam

marcelaaaa
19. okt 2014

my dnees hovazia polievocka a cezar salatik s opecenimi bagetami 🙂

mili7
19. okt 2014

Vecera 🙂

monacanka
19. okt 2014

bravcova panenka s oravskou slaninou na rozmarine

mami.sk
19. okt 2014

@mili7 tak koláčik sa podaril, je vynikajúci 😉 a parádny vysoký 😉 musím si uložiť tento super recept ..jednoduchý a chutný 😉

mili7
19. okt 2014

@mami.sk Super, tak to som rada, ze vysiel a chuti 🙂

luciok
19. okt 2014

Ahojte, dnes sme mali hovädzí vývar s domácimi rezancami a po dlhoooooom čase klasické rezne so šalátom. A zase ich dlhýýýýýýý čas mať nebudeme 😀

womankc
19. okt 2014

@mima2778 áno ďakujem

womankc
20. okt 2014

ahojte, ja som v sobotu uvarila hovädzí vývar, dala som tam , zeler, kaleráb - gigant, mrkvu, pór a tekvica, bola fantastická a druhé som urobila len pečené zemiaky s mrkvou a tekvicou na rozmaríne . koláčik som nestihla, ale zato som urobila plnú deckú vaničku čalamády: dala som jednu väčšiu hallowensku tekvicu, takú polozrelú, čo je ešte taká mäkšia / nakrájala som ju na plátky / , potom som dala mrkvu, jednu väčšiu hlávku kapusty, červenú a zelenú papriku a asi kilo červenej cibule - dala som tam dve deká, ocot, cukor, soľ a nechala odstáť do druhého dňa, nakoľko som ale túto nechcela robiť s borkénom, tak som ju naplnila do fliaš a zasterilizovala v umývačke riadu 😀 , nechám ju odstát a potom skúsim, lebo takúto prevažne tekvicovú som ešte nerobila
v nedeľu varil muž, keďže ja som mala v sobotu stretnutie zo základnej školy a bola som na domáce práce nepoužiteľná, takže sme obedovali o štvrtej poobede xixixiixi a mali sme polievočku zo soboty a druhé urobili pečeného zajka na cibuli a mrkve a k tomu zemiakovú kašu a uvaril ešte jablkový kompót s hroznom a malinovou domácou šťavou večer som ešte upiekla tvarohovú štrúdľu z domáceho tukového cesta jedna bola klasická len s hrozienkami a druhé bola aj s malinami , do tvarohu som zamiešala aj jeden vanilkový puding

ikika
20. okt 2014

@lululka555 Pavlova je prva torta, ktoru som piekla (no jo, nieco pre zaciatocnikov 😅 ), uuuzasnaaa, prst hore!!! 😵 😵 😵

My sme mali vcera "bezmasity" den, sunku a slaninku neratam... 😅
Bola zeleninova polievka, ryzove cestoviny so syrom a porikom - taka rychlovka, nestihala som varit.
Vecer pizza z listkoveho cesta - viac nam chuti - zaklad davam olivovy olej "pomace" - so sunkou, slaninkou, cibulou, kukuricou a, samozrejme, syrom... 😵

Dnes bude polievka biela kysla z cervenej sosovice, pecene kuracie stehienka a zemiaciky... a nejaky salatik, asi uhorkovy. 😵