icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
8. dec 2014

Babky vy už vypekáte o 106!
U nás v sobotu bola kalerábovo-kvaková polievka so zemiačkami a bryndziaky so slaninkou, piekla som banánovo-čokoládové mufinky
v nedeľu morčaco-kurací vývar s rezancami a po stáááášne dlhej dobe bravčové rezne v trojoobale, zemiaková kaša a paradajkový šalát. Piekla som pre zmenu syrovo-šunkové mufinky s tekvicovým semiačkami. dnes dojeme polievočku.

daniz
8. dec 2014

@manchester1987 nastrúhaš surové zemiaky,pridáš soľ,vajíčko, hladkú a polohrubú múku v pomere 2diely hladkej a 1polohrubej, trošku kypr.prášku - spracuješ cesto, hádžeš do vr. vody. V osobitnej miske rozmiešaš bryndzu s troškou mlieka na kašu, vleješ do halušiek, pomiešaš. 😎

manchester1987
8. dec 2014

@daniz ja som to tak skusala a nikdy to nechutilo tak dobre

lululka555
8. dec 2014

ahojky, u nas bol vcera maskovy vyvar so zeleninou, balicky zivanskej,zeleninovy salat, piekla som kysnuty makovy zavin potrety malinovym dzemom a citronovou polevou,akurat si davam ku kave 😝
dnes vyvar zo vcera a robila som bravcove masko na pasiky s kyslymi uhorkami a chilli v zemiakovej placke s postruhanym syrom 😉

babush
8. dec 2014

@sonetta myslím, že tieto sovičky sú len na dekoráciu a nie na jedenie. Tiež sme také robievali zo super natahovacieho akurát lepiaceho cesta. Dalo sa do neho krásne strihať manikúrovými nožničkami a cestové figúrky sme potom vypiekli (ak ma pamäť neklame) a ozdobovali stromček, vetvičky a hocičo iné. Boli tvrdé ako z kameňa a rozhodne neboli určené na konzumáciu. Tieto sovičky vyzerajú, že sú tiež podobného charakteru 😉

sonetta
8. dec 2014

@babush ja som ich uz upiekla z lineckeho cesta. davala som myslim aj fotku.

sonetta
8. dec 2014

dnes karfiolove lopticky s rajcinovo-baklazanovou omackou.

mimififi
8. dec 2014

Ahojte,poradite mi niejaku polievocku na zajtra,akurat sme dneska dojedli zemiakovu na kyslo a predtym sme mali hovadzi vyvar a uz ma nic nenapada 🙂. Dakujem 🙂

tenerifka
8. dec 2014

@manchester1987 Zemiaky po osupani pokrajas na mensie kocky a vo vyssej nadobe rozmixujes ponornym mixerom na kasu, pridas sol a hladku muku a miesas, ked je konzistencia taka, ze sa akoby odlepuje od misy, je to OK, a potom uz len do vriacej trochu osolenej vody pretlacis, regulujes var a po par minutach precedis.....pridas bryndzu, ja pridavam aj mlieko a pripadne dosolis(ja davam do vody na varenie menej soli a potom ked tak prisolim), nikdy som ich nepokazila a decka sa mi idu za haluskami zabit (pritom su to polovicne Spanielky), zo struhanych zemiakov im nechutili

tenerifka
8. dec 2014

@manchester1987 Nemas na nich co pokazit, je to jednoduche a halusky su super, pomer odhadnes....moje kvetinky su narocne gurmanky ale oslavuju den, ked su k obedu halusky, samozrejme im predtym naservirujem salat, bez salatu nie je obed 😀

saxana36
8. dec 2014

Dnesny obed vajickova polievka a zapekane cestoviny a cukinou,nivou,mozzarelou,pórom,smotanou

viktoria12
8. dec 2014

@lululka555 mozem poprosit recept na medovniky

lululka555
8. dec 2014

@viktoria12 je u mna v albume 🙂 pod foto

anuska74
8. dec 2014

@mimififi
šošovicovú, či už na kyslo mliečnu, alebo s červenej + zemiaky, možeš aj rozmixovať.
Ja automaticky ako sa začne zima, varím takéto polievočky, viac sýte, alebo cesnakovú hm? 😉

nakup
8. dec 2014

@mirage vieš my sa neprežierame a z jedného hrnca tiež nejeme

nakup
8. dec 2014

@mirage a moja neviem či nemáš niečo z očkami alebo neboj farbo - slepota ten tanier je biely zlatko

nakup
8. dec 2014

@mirage a ešte na záver tu ide o inšpiráciu a nie o umelecké dielo asi si si stránku zmýlila načo zo zlata taniere keď nemáš na ne čo dať !!! Asi kvôli takým ako si ty tu už nezverejňujú fotky škoda ... no každý sme dáky a nikto nie je dokonalý to si pamätaj dobrá rada do života

lucianka01
8. dec 2014

Ahojte! Dievčence, nemáte prosím vás nejaký dobrý recept na makké medovníčky? V nedeľu by som chcela s deťmi piecť. Ďakujem za každú radu, či recept. 😉

lucianka01
8. dec 2014

@manchester1987 ahoj! Ja robievam takto halušky: polohrubá múka, 1 vajce, trochu soli, voda. Spravím si hustejšie cesto, cez haluškovač ich popúšťam do vriacej osolenej vody a varím, kým nevyplávajú všetky napovrch. Potom ich len scedím, nepreplachujem vodou. na také horúce dám brundzu a kto má rád aj kyslú smotanu, sú také jemnejšie potom. ( Bryndzu dávam len každému na tanier, nezarábam všetky). Hádam ti to pomôže, vyskúšaj. 😉

lusyinka
8. dec 2014

Tak dnes sme mali slepačí vývar a "kura na teflonke" ako ho my voláme... Kura s grilovacím korením podusené a nakoniec v omáčke rozpustím kúsok masla a k nemu ryža a mňamka na svete 🙂

m_ij_ka
8. dec 2014

naša večera toastové chleby so šunkou a syrom, kečup

lovely_choice
8. dec 2014

dnes na desiatu cestoviny s makom 🙂

lovely_choice
8. dec 2014

na obed semolinove fiacky s dusenou cinskou kapustou na cibuli ...nabuduce musim dat k dvom baleniam cestovin aspon 1 a pol kapusty a nepojedat ju hned pri krajani 😉

monacanka
8. dec 2014

kedze cez vikend bola zabijacka jedla mame az az klobasy ,jaternice, slaninu, kapustnica, kolozvarska kapusta, zobracna kasa takze tyzden nemusim varit akurát som len vcera varila huspeninu

zuziatko
8. dec 2014

@leushkka prosim ta mozes napisat recept na tie medovnicky ?? dakujem 😉 😉

axaris
8. dec 2014

Ahojte. Manžel zas celé dni v práci takže musím dojedať len ja🙂 Cez víkend som robila hovädzí vývar a plnenú papriku so zemiakmi, dnes ešte dojedám morčacie špízy a pri telke zobkám koláče. :D pridávam fotku mojich prvých pokusov o langoše, nutelové croissanty, pizzové koliečka z minula a môj najobľúbenejší pudingový koláč s pochúťkovou smotankou🙂

axaris
8. dec 2014

A ešte včerajšie žĺtkové rezy. Mňaaam!;)

axaris
8. dec 2014
axaris
8. dec 2014

Trošku spamujem. Pardon:D