Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@manchester1987 nastrúhaš surové zemiaky,pridáš soľ,vajíčko, hladkú a polohrubú múku v pomere 2diely hladkej a 1polohrubej, trošku kypr.prášku - spracuješ cesto, hádžeš do vr. vody. V osobitnej miske rozmiešaš bryndzu s troškou mlieka na kašu, vleješ do halušiek, pomiešaš. 😎
@daniz ja som to tak skusala a nikdy to nechutilo tak dobre
ahojky, u nas bol vcera maskovy vyvar so zeleninou, balicky zivanskej,zeleninovy salat, piekla som kysnuty makovy zavin potrety malinovym dzemom a citronovou polevou,akurat si davam ku kave 😝
dnes vyvar zo vcera a robila som bravcove masko na pasiky s kyslymi uhorkami a chilli v zemiakovej placke s postruhanym syrom 😉
@sonetta myslím, že tieto sovičky sú len na dekoráciu a nie na jedenie. Tiež sme také robievali zo super natahovacieho akurát lepiaceho cesta. Dalo sa do neho krásne strihať manikúrovými nožničkami a cestové figúrky sme potom vypiekli (ak ma pamäť neklame) a ozdobovali stromček, vetvičky a hocičo iné. Boli tvrdé ako z kameňa a rozhodne neboli určené na konzumáciu. Tieto sovičky vyzerajú, že sú tiež podobného charakteru 😉
Ahojte,poradite mi niejaku polievocku na zajtra,akurat sme dneska dojedli zemiakovu na kyslo a predtym sme mali hovadzi vyvar a uz ma nic nenapada 🙂. Dakujem 🙂
@manchester1987 Zemiaky po osupani pokrajas na mensie kocky a vo vyssej nadobe rozmixujes ponornym mixerom na kasu, pridas sol a hladku muku a miesas, ked je konzistencia taka, ze sa akoby odlepuje od misy, je to OK, a potom uz len do vriacej trochu osolenej vody pretlacis, regulujes var a po par minutach precedis.....pridas bryndzu, ja pridavam aj mlieko a pripadne dosolis(ja davam do vody na varenie menej soli a potom ked tak prisolim), nikdy som ich nepokazila a decka sa mi idu za haluskami zabit (pritom su to polovicne Spanielky), zo struhanych zemiakov im nechutili
@manchester1987 Nemas na nich co pokazit, je to jednoduche a halusky su super, pomer odhadnes....moje kvetinky su narocne gurmanky ale oslavuju den, ked su k obedu halusky, samozrejme im predtym naservirujem salat, bez salatu nie je obed 😀
@lululka555 mozem poprosit recept na medovniky
@viktoria12 je u mna v albume 🙂 pod foto
Ahojte! Dievčence, nemáte prosím vás nejaký dobrý recept na makké medovníčky? V nedeľu by som chcela s deťmi piecť. Ďakujem za každú radu, či recept. 😉
@manchester1987 ahoj! Ja robievam takto halušky: polohrubá múka, 1 vajce, trochu soli, voda. Spravím si hustejšie cesto, cez haluškovač ich popúšťam do vriacej osolenej vody a varím, kým nevyplávajú všetky napovrch. Potom ich len scedím, nepreplachujem vodou. na také horúce dám brundzu a kto má rád aj kyslú smotanu, sú také jemnejšie potom. ( Bryndzu dávam len každému na tanier, nezarábam všetky). Hádam ti to pomôže, vyskúšaj. 😉
Tak dnes sme mali slepačí vývar a "kura na teflonke" ako ho my voláme... Kura s grilovacím korením podusené a nakoniec v omáčke rozpustím kúsok masla a k nemu ryža a mňamka na svete 🙂
naša večera toastové chleby so šunkou a syrom, kečup
dnes na desiatu cestoviny s makom 🙂
Ahojte. Manžel zas celé dni v práci takže musím dojedať len ja🙂 Cez víkend som robila hovädzí vývar a plnenú papriku so zemiakmi, dnes ešte dojedám morčacie špízy a pri telke zobkám koláče. :D pridávam fotku mojich prvých pokusov o langoše, nutelové croissanty, pizzové koliečka z minula a môj najobľúbenejší pudingový koláč s pochúťkovou smotankou🙂
A ešte včerajšie žĺtkové rezy. Mňaaam!;)
@zuziatko tu u mna vo fotoblogu su:
https://www.modrykonik.sk/blog/leushkka/album/f...

Babky vy už vypekáte o 106!
U nás v sobotu bola kalerábovo-kvaková polievka so zemiačkami a bryndziaky so slaninkou, piekla som banánovo-čokoládové mufinky
v nedeľu morčaco-kurací vývar s rezancami a po stáááášne dlhej dobe bravčové rezne v trojoobale, zemiaková kaša a paradajkový šalát. Piekla som pre zmenu syrovo-šunkové mufinky s tekvicovým semiačkami. dnes dojeme polievočku.