Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@myska_lili Plnené rožky nie, ale kedysi som robievala sednvič s tavrohom vo vajíčku - 2 plátky sendviča spojené osladeným tvarohom obaliť vo vajíčku a vypražiť, potom teplé obaliť v mletom cukre. Deti to mali celkom radi, bola to pre mňa taká rýchlovka. Teraz už vyprážané robím málokedy.
Aj dnes som robila fašírky, no pečené v rúre ku tomu zemiakové pyré, polievka brokolicová zeleninová. A tie fašírky boli úplne skvelé 🙂
Ahojte, u nás včera paradajková polievka so syrom, domáce rezance s tvarohom. Dnes máme polievku ešte zo včerajšieho dňa a kurcie stehná, ryžu, jablkový kompót. Upiekla som čokoládové rezy s mascarpone, je to síce kalorická bomba, ale chutia.
kuracie rezne v jogurte, mm a dcéra s ryžou a uhorkovým šalátom, ja so zemiakovým pyré a rajčinovo-paprikovo-cibuľovým šalátom, poobede čoko puding so šlahačkou
@p_etrisha ahoj je to kombinácia zvláštna 🙂 ale syn si nevedel vynachváliť pizzu so salámou, ananásom a nivou tak som mu urobila rožky kečup som zmiešala s pretlačeným cesnakom trošku soli, oregáno, tymián natrela rožok suchá saláma ananás a niva do predhriatej rúry na 10 minút zapiecť rohlik bol super chrumkavý 😉
@myska_lili ja to poznám pod názvom smažienky natrieš krajec sendviča tvarohovou plnkou prikryješ druhým krajcom obalíš v troj obale - múka, vajíčko a strúhanka a vysmážaš na koniec posypeš práškovým cukrom výborné aj studené 🙂
baby tak moj jedalnicek cez tyzden pre rodinku: zajra a v utorok paprikas s cestovinou, streda a stvrtok bravcove s ryzou len este presne neviem aky recept ak mate nieco dobre sem s tym, v piatok nejaky privarok a na vikend kuracie stehna musim este nieco vymysliet. a este nejaku mnam polievocku. 🙂
baby dajte nejake super receptiky na bravcove masko a na kuracie stehna. stale dookola to iste. chce to zmenu. dakujem 🙂
Kapustová polievka
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1725-kap...
Naša večera chleba vo vajci, kecup
U nas sa dnes dojedala paradajkova polievka s cestovinkou a druhe bolo kuracie masko na prirodno potrete kecupom a horcicou so zemiakovymi dukatikmi, slovenskou ryzou a chutnym ladovym salatom 😉 zajtra nevarim, ideme k mamine na obed 🙂
tak dievčence u nás dnes sviečková a parená knedľa 🙂 a včera som rodila koláčik Štedrák 😉
jujj a sviečková samozrejme bude aj zajtra 🙂
Dnes hŕstková polievka a pečené kuracie stehná s ryžou a kompótom. Ako dezert čokoládovo-banánový koláčik 🙂
@loknicka toto vyzera dobre chystam sa to spravit http://varecha.pravda.sk/recepty/fajne-masko-/1...
Posledne mnamky-pizza na listkovom ceste,hambáče v domacich zemliach,pecenw morcacie kridla na cibuli a cesnaku s pecenymi zemiakmi,ryza bola k nim este a kapustovo cibulovo mrkvovy salat a este som piekla fajne buchty plnene s plnkou z maku,slivkoveho lekvaru s citeonovou korou a pernikovym korenim.....chlapi si chvalili,ze inu plnku uz nemam ani robit....a este polievku zo sliepky sme mali 🙂
Vypada to uzasne
jedalny listok u nas:P: dojedanie z nedele slepacia polievka kurca na kyslej kapuste a zemiaky
U:slepacia polievka a bolonske spagety so syrom a kecupom
S:cesnacka s krutonmi a francuzske zemiaky
š:strukova polievka na kyslo a palacinky s dzemom slahackou a cokoladovou polevou
P:strukova polievka zo štvrtka a bryndzove pirohy s kyslou smotanou
Sobota: obed v restauracii a nedela zeleninova polievka s haluskami a zemiakmi a spanielsky vtacik s ryzou kyslou uhorkou a cviklou
Ahojte, u nás zeleninová polievka s pohánkovými vločkami a zapečené cukety plnené mletým mäsom, syrom,cherry rajčinami, zemiaková kaša a zeleninový šalát. K tomu dojedáme čokoládové rezy.
ahojte po veľmi dlhej dobe ,
v sobotu som varila kurací vývar s karikorením , pórom, mrkvou, petržlenom, petržlenovou vňaťou a liatymi haluškami zo špaldovej hladkej múky
druhé bolo v parnom hrnci, zemiaky len osolené a premiešané petržlenovou vňaťou, druhé poschodie boli mrkvové hoblinky a plátky mladej cukety posolené a s troškou rozmarínu a na vrchu boli plátky hoky s rybacím korením
piekla som bryndzovníky - plnka bola brynda, kôpor, kyslá smotana a nakrájaná slaninka - zmizli na posedenie cesto som robila pol na pol špaldová hladká celozrnná a špaldová hladká jemná
v nedeľu polievočka to isté a druhé boli vyprážané rezne potreté horčicou pred obaľovaní, zemiakové pyré a šalát - čínska kapusta , strúhaná mrkva , kyslá smotana , soľ, olej a červený vínny ocot
piekla som kysnutý špaldový / z jemne j múky/ s tvarohom, mrazenými marhuľami a čučoriekami a mrveničkou z detskej krupice
dnes len parené zemiaky s vňaťkou a poliate vymiešanou bryndzou / zvyšok plnky na bryndzovníky /
naša večera makové slíže
Dnes brokolicovú polievočka a francúzke zemiaky 😉
my sme mali mrkvovo/zázvorovú krémovú polievku a zapekanú brokolicu/karfiol so syrom 😉

slepaci vyvar, cina s hranolkami, tatarska, bublanina