icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

dorotka2013
12. feb 2015

@nikushkasa vyzerá to zdravo...co to je?

1mirka1
13. feb 2015
slimstar
13. feb 2015

Ako olúpať krevety, čistenie kreviet a ich príprava
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/735-ako-...

sugarfree999
13. feb 2015

Ja som dnes opäť po dlhšej dobe urobila na raňajky túto skvelú ovsenú kašu 🙂 http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/05/pecen...

mayka
13. feb 2015

@megika1 mnam ako si tie zemiaky dochucovala. Vyzeraju uzasne. Davala si aj maslo ci len olej?

daniz
13. feb 2015

včera sme mali bravčvový perkelt s cestovinou- bude aj na dnes, keďže sme všetci chorí, nechutí nám.

megika1
13. feb 2015

@mayka dávam olej,soľ,rascu,červenú papriku a cesnak celý v šupke,ktorý akoby skaramelizoval,nespáli sa a je jemne lahodná ,nie brutálne cesnaková chuť🙂

mart1na26
13. feb 2015

@vso10 neviem ci to tu uz niekde je ale pre istotu mozem poporosit recept. Pekne dakujem 🙂

firstbaby
13. feb 2015

Ja som prave dovarila halusky - dame si s tvarohom, kyslou smotanou a zakysankou. Polievku mam aj kremovu brokolicovu aj kyslu sosovicovu 🙂 Krasny Valentinsky vikend kucharocky 😎

megika1
13. feb 2015

náš králik s modrákami

mortyska3
13. feb 2015

ahoj zienky,
neviem, ci sa to takto moze, ale opytam sa. nema nahodou niektora z vas v pdf kucharku od Gizky Onovej - jedna vari, druha papa a bola by taka laskava a preposlala by mi ju? pytala som sa aj v knihkupectvach a ze momentalne s nou nerataju zase do tlace. vopred dakujem!

cheria
13. feb 2015

Zienky prosim vas nemate niektora recept na BOJNICKU POCHUTKU z bravcoveho masa?

lenkaziak
13. feb 2015

@mortyska3 toto sa snazim aj ja zohnat veru.bola by som vdacna,keby to niektora mala.vdaka vopred!

m_ij_ka
13. feb 2015

náš obed zemiaková polievka, hovädzie kocky na kôprovke, knedľa

slimstar
13. feb 2015

Debrecínske rolky plnené vaječnou nátierkou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1736-deb...

rachel123
13. feb 2015

zajtra klasika slepacia polievka s rezancami a kuracie horne dolne kridla zapecene na masle ryza /zemiakova kasa, kompot,cvikla,kysle uhorky kto co bude chciet a hrncekovy slivkovy kolac s drobenkou a tento obed bude aj na nedelu nechce sa mi vypekat velmi treba trochu aj oddych ked uz je ten vikend pred nami

mima2778
13. feb 2015

Zajtra bude rest.pecienka s chlebikom,uhorkou a dojeme spenatovo- brokolicovu polievku,v nedelu slep.vyvar,pecena krkov.na c.pive,biela kapusta,zem.knedliky a nieco upeciem s bananmi a cokoladou 🙂

vso10
13. feb 2015

@mart1na26 ahoj, mohla by si mi prosím pripomenúť, ze aký recept myslíš? Neviem nájsť cez telefón, ze co som pridávala naposledy 🙂

mart1na26
13. feb 2015

@vso10 myslim ze to bolo vegetarianske leco.... alebo take nieco vegetarianske 🙂 tiez to hladam a neviem najst 😀 pekne dakujem 🙂

zden2
14. feb 2015

Včera som robila mleté rezne so syrom a k tomu zemiaky s pažítkou! To isté bude aj dnes 🙂 ešte upečiem bábovku so smotanou. A zajtra budú plnené kuriatka a ryža 🙂 to bude samozrejme aj na pondelok a v pondelok ešte upečiem aj šišky keďže budú u nás chodiť fašiangové masky 😉

gianni
14. feb 2015

kuracia polievka a odkostené kuracie štvrte na ......ešte neviem čom + ryža.....

trasko
14. feb 2015

@cheria http://varecha.pravda.sk/recepty/cicmanska-spec... paci sa bojnicka alias cicmanska pochutka

trasko
14. feb 2015

U nas dnes salatova polievka s cervenymi krumplami mnaaaam

cheria
14. feb 2015

@trasko dakujem, myslela som ,ze to nie je to iste

efci
14. feb 2015

Hovadzi bourgignon a torticka 🙂

rachel123
14. feb 2015
trudka4
14. feb 2015

Boží milosti /fánky/ podle Táni

Suroviny :
300 g mouka hladká
3 ks žloutek vaječný
2 PL rum
2 PL víno bílé
4 PL smetana kyselá
1 PL cukr mletý (práškový)
špetka sůl

Ostatní:
vepřové sádlo na smažení
cukr mletý

Postup :

Do mísy vsypeme mouku a přidáme ostatní suroviny na těsto. Rukama vypracujeme nelepivé lesklé těsto. Kdyby bylo řídké, přisypat mouku.
Trvá to déle, ale je to třeba. Pak se bude pěkně lístkovat a boží milosti se nafouknou i bez kypřícího prášku. Já ho rozválím, třikrát přeložím a toto zopakuji ještě alespoň dvakrát. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a dáme alespoň na hodinu do chladničky. Těsto pak vyjmeme, vždy odkrojíme jen kousek a ten zcela na tenoučko rozválíme na lehce pomoučené podložce, skoro jako na nudle. Rádýlkem nakrájíme na libovolné tvary a uprostřed uděláme zářezy.
Takto vykrájené boží milosti dáme na tác, zakryjeme utěrkou a necháme ještě alespoň 15 minut odpočinout. Pak rozehřejeme sádlo. Kousky těsta usmažíme dozlatova z obou stran, necháme je na kuchyňské papírové utěrce osušit od přebytečného sádla a buďto celé obalíme v cukru, nebo jen posypeme mletým cukrem.

trudka4
14. feb 2015

@1mirka1 Ty vypadají fakt božsky.

vso10
14. feb 2015

@mart1na26 ahoj, tak v albume mam jeden recept, co by to mohol byť 🙂 pri fotke je web stranka... V albume mam len 2 fotky zatiaľ, takžet to nájdeš 🙂 recept je angl, ale môžem preložiť ;)