icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

1mirka1
22. feb 2015

@myska_lili aj moji😉

mima2778
22. feb 2015

Vcera gulasova polievka, slivkove gulky s makom a dnes zeleninova pol. Segedinsky gulas,knedla, kremese 🙂

raza
22. feb 2015

dnes falošná gulášová polievka. druhé mala byť špenátová ryža a rezne z kuracích stehien, no mäso tak smrdelo, že skončilo v koši.. 😠 😠 😠 keby som mala blok, okamžite ho idem vrátiť... tak som narýchlo spravila placky z kuracích pŕs a je to celkom fajn ..

zden2
22. feb 2015

Tak dievčence dnes u nás rezancová kuracia polievka a roláda z mletého mäsa (pôvodne nemalo byť mleté ale nechcelo spolupracovať tak som ho pomlela 😀 ) a k tomu varené mastené zemiačky a ešte cvikla 😉

trudka4
22. feb 2015

Pudingovo-jablečný štrůdl

Suroviny :
listové těsto 500 g
jablka 6 - 8 ks
vanilkový puding 2 sáčky
mléko 0,75 l
cukr krystal podle chuti
mletá skořice podle chuti
vajíčko 1 ks
strouhanka

Postup :
Ve 0,75 l mléka si uvaříme 2 sáčky pudingu podle návodu. Necháme vychladnout.
Oloupeme a nakrájíme na kostičky jablka /nestrouhat/. Listové těsto si rozdělíme na poloviny a rozválíme. Střed rozváleného těsta posypeme strouhankou, poklademe jablky, pocukrujeme, posypeme skořicí a nahoru naneseme vychladlý puding. Zabalíme do štrůdlu, přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.

trudka4
22. feb 2015

Náš dnešní oběd - grilovačka neboli raclette ....

Suroviny :
menší brambory podle potřeby
aspoň 3 druhy tvrdých sýrů podle potřeby
čerstvá zelenina podle potřeby
fialová cibule podle potřeby
pikantnější hořčice
mletá paprika
Postup :
Brambory upečeme ve slupce v troubě - před pečením zakápneme olivovým olejem, osolíme a posypeme rozmarýnem.
Dresing : cibulku si nakrájíme úplně na drobno a smícháme ji s hořčicí a mletou paprikou. Vše dle chuti.
Sýry a zeleninu si nakrájíme na kostičky.
Rozpálíme si kuchyňský gril. Zeleninu můžeme grilovat na horních plotýnkách. Kostičky sýrů smícháme s dresingem, dáme do raclettovacích lopatiček a necháme rozpustit v grilu.
Na talíř dáme upečené brambory, ugrilovanou zeleninu a nahoru dáme roztopené sýry s dresingem.

amee
22. feb 2015

Vcera sladka fazulova polievka+langose
Dnes rostenka s ryzou a hraskom, dezert bananove muffiny. Vecera - vysmazany haloumi syr + zelenina 🙂

slimstar
22. feb 2015
m_ij_ka
22. feb 2015

naša večera rybacia pomazánka, kaiserky 🙂

lululka555
22. feb 2015

Ahojky baby,ja som cez víkend nevarila,boli sme na wellnes víkende a dobrot sme sa tam teda najedli az az 😝
Zajtra sa chystam robit moravskeho vrabca 🙂

adulikka
22. feb 2015

Dnes fasirky ,zemiaková kasa a cesnakovy posuch

dana_l
22. feb 2015

kolovazska kapusta, francuzske zemiaky, cili

pimpulka
22. feb 2015

Na obed špagety bolognese

slimstar
23. feb 2015

Nové zemiaky s koriandrovou omáčkou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1743-nov...

mizu89
23. feb 2015

ja som vcera robila spaghety a dnes nemam ani potuchy ☹

daniz
23. feb 2015

Tak my sme v sobotu mali oslavu tak bolo ako prdjedlo šunkové rolky plnené vlašským šalátom, zeleninková obloha, cesnačka so syrom a krutónikmi, pečená kačica, knedľa, čer.kapusta, chlebáčky, slané kysnuté pečivo,šalátové jednohubky, a čoko koláč - priniesla švagrina, kávička, vínko.....
v nedeľu sme dojedli , no a dnes zel.polievočka a knedlík vo vajíčku, alebo z grankom.

mizu89
23. feb 2015

Tak predsa som daco nasla.Tak dnes koprova omacka zo zemiakmi a k tomu take daco take ako fasirka.Mala som odlozenu v mraznicke 🙂 🙂 🙂

timi1012
23. feb 2015

Tak dnešné menu som spravila tiramisu 😀 hádam bude jediteľné... a po-šmakujeme si na kuracom perkelte so smotanou a korienkami 😀 (ktoré nemám odfotené lebo sa ešte varia) 😀 (a na tom prvom obrázku prísady tiramisu nemá byť ten vanilkový cukor ani škoricový.... 😀 ) sorry

slimstar
23. feb 2015

Pravá Domáca Gulášová Polievka
http://klikajte.sk/index.php/24-prava-domaca-gu...

m_ij_ka
23. feb 2015

Naša večera živánska

lenkaziak
23. feb 2015

Dnes sme dojedli rizoto zo soboty.ja som mala este porciu polievky zo soboty a mm som vybrala zamrazeny vyvar z mraznicky.dovarila som mu len rezance.
zajtra dojeme peceny bocik a zemiakovu kasu z nedele.bez polievky.
na stredu navarim zajtra vecer: zemiakovy privarok a vajce natvrdo
to bude aj vo stvrtok-len k tomu miesto vajca bude opekana spekacka
na piatok navarim: hrstkovu polievku a rybie prsty s varenymi zemiakmi
v sobotu dojeme hrstkovu polievku a urobim halusky so syrokremom,smotanou a slaninou
na nedelu:kuraci vyvar s rezancami a zeleninou a druhe este domyslim.mam falosnu svieckovicu,tak vynuram nejaky recept.
alebo divcata-kucharocky ak mate nejaky odskusany ,overeny na falosnu svieckovicu,sem s nim.budem velmi vdacna.

tinaaa84
24. feb 2015

V sobotu sme mali špaldové dukátové buchtičky (cesto bolo fantastické, dali sa jesť aj samotné) s čokoládovým pudingom. V nedeľu sme mali pečené kura so zemiakovým pyré. Včera sme mali bravčové závitky plnené syrom a slaninou na smotanovej omáčke a zemiakové pyré. No ja ešte som urobila aj mäso na spôbob uncle bens s ryžou a piekla som špaldový koláč s čučoriedkami a orechovou posýpkou.

82erika
24. feb 2015

@timi1012 poprosím recept na tiramisu navod tam je ale nijaký postup k fotkam ďakujem.Erika 🙂

timi1012
24. feb 2015

@82erika
TIRAMISU
Potrebujeme:
-5 vajec
-5PL kryštálového cukru
-500g mascarpone
-1balík dlhých piškót
-0,05 rumu alebo amaretto
-štipka soli
-1 šálka silnej kávy
-Granko, čokoláda na posypanie

Oddelíme si žĺtka a bielka, 5 žĺtkov vyšľahať nad parou so 5PL kryštálového cukru až kým sa cukor nerozpustí, do toho jemne metličkou vmiešať 500g mascarpone (ja kupujem v Lidli, najlepšia cena aj kvalita) odporúčam vybrať s chladničky mascarpone aby malo izbovú teplotu... nevmiešať priamo s chladničky, a ešte jemne vmiešať 5 bielkov vy šľahaných so štipkou soli. Ja ukladám do zapekacej misy dlhé piškóty (namočené v káve + poldeci rumu, alebo amaretta), ale len namočiť pocukrovanou stranou a uložiť do misy, na to polovicu krému a ešte jedna vrstva piškót a na vrch krém. Postrúhame čokoládu, alebo posypem kakaom či grankom, necháme pár hodín v chladničke a potom konzumujeme do prasknutia 😀

82erika
24. feb 2015

@timi1012 ďakujem veľmi pekne Erika

timi1012
24. feb 2015

@82erika neni zač nech sa vydarí a hlavne nech chutí 😀

adelammm
24. feb 2015

Ahojte mi dnes paradajková polievka, a zo včera zapečené kura na zemiakoch a fazuľkE

zden2
24. feb 2015

Dnes ešte nedeľná polievka 😅 a slivkové gule s makom a isto ostane cesto aj na šúľance 🙂

1mirka1
24. feb 2015

Špenátové halušky recept najdete u mna vo fotoblogu https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/vi...

daniz
24. feb 2015

dnes buď jablkové= lievance, alebo párky,pečivo, zeleninka....