Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kološvárské zelí
Suroviny :
1 kg kysaného zelí
150 g rýže
600 g mletého vepřového masa
1 velkou cibuli
drcený kmín
1 lžičku mleté sladké červené papriky
1 lžíci másla
4 stroužky česnek
300 ml zakysané smetany
150 ml smetany ke šlehání
sádlo
tuk na vymazání zapékací misky
Postup :
Rýži propláchneme, zalijeme ji jen 400 ml vody, osolíme a dáme dusit do trouby. Když se voda zcela odpaří, rýži vytáhneme a necháme vychladnout. Rýže nemusí být zcela uvařená, protože ji budeme ještě zapékat.
Než se nám udělá rýže, nakrájíme nadrobno cibuli, zpěníme ji na oleji a přidáme mleté maso.
Opečeme, osolíme a necháme 20 minut dusit. Podle potřeby maso podlijeme vodou. K masu přidáme drcený kmín a papriku a dusíme ještě 10 až 15 minut. Na závěr ještě přimícháme prolisovaný česnek a lžíci másla.
Zelí scedíme a pokrájíme.
V hrnci rozpustíme 1 až 2 lžíce sádla a zelí udusíme do měkka. Pokud třeba, podlijeme vodou.
Hlubší ohnivzdornou mísu vymažeme tukem a uložíme do ní vrstvu asi třetinu zelí, ale nesmí v něm být moc šťávy. Na něj dáme polovinu udušeného masa, a na maso druhou třetinu zelí.
Kysanou smetanu smícháme se smetanou ke šlehání a zalijeme tím kysané zelí.
Na to dáme celou rýži a druhou polovinu masa. Poté uložíme zbytek zelí.
Vrch polijeme rozehřátým sádlem rozmíchaným s červenou mletou paprikou.
Vložíme do vyhřáté trouby a při teplotě 180 ° C pečeme asi 45 - 60 minut.
Ja mliekovu polievku dala som piect bublaninu a este granatir....
paradajkova polievka s pismenkami
pecene kuracie kridelka napacovane v mede, sojovej omacke, a paradajkovom pretlaku
ako dezert babovka 😵
Zajtra vyvar s pecenovymi knedlckami,
zemiaky a losos uvareny v parnom hrnci a zeleninkovy salat.
Špagety s paradajkovou omáčkou a syrom a jablkové pité
http://varecha.pravda.sk/recepty/fucka-zemiakov... my dnes toto mnaaaam ,brokolicovy krem
Ahojte, u nás sme mali paradajkovú polievku a pečené kuriatko, zemiakovú kašu a domáci jablkový kompót.
náš obed gulášová polievka, pečené mäso, zemiaky, uhorky 🙂
Grilované kura s citrusovými plodmi
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1554-gri...
dnes losos so syrovou omáčkou a zemiakmi a zajtra ratatouille 😉
dneska paradajkova polievka s cestovinou a syrom a brydzove halusky s kyslou smotanou
Ľahká hrnčeková bábovka
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1254-lah...
baby včera som robila odporucam fajne je ozaj 😉 😉 😉 pridala som k tomu aj sampiony
http://varecha.pravda.sk/recepty/fajne-masko-/1...
@tinaaa84 Hneď by som k vám prišla na obed 🙂
Čo varí mamča na obed neviem, ale ja dodávam dezert - čokoládovo višňové a makovo citrónové muffiny 😀
Ale vzhľadom na tehotenské chúťky by som si dala pizzu, hranolky, palacinky, grilovaný hermelín, mexické buritto......... 😀
DNES: bryndzové halušky + slepačí vývar, pre malú slečnu špenát s opečeným chlebíkom 😉
***čerešňová bublanina
ZAJTRA: fazulová polievka s klobáskou + langoše + šišky s džemom
*** mrkvová torta ako prekvapenie pre kamošku + ovocný šalát
bryndzove halusky
Ja som dnes našla recept, ktorý ma natoľko zaujal, že ho idem vyskúšať urobiť. Len ešte neviem, či to zjesť len tak, alebo k tomu urobiť nejakú prílohu.... http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-paga...
U nas bol dneska gulas a zeleninovy salat - kupila som chrumkavy hlavkovy salat, uhorky a raf paradajky co boli taak chutne ze este aj starsia dcera co v poslednej dobe vetuje paradajky sa isla za nimi zabit - ochuteny solou a olivovym olejom
Kedze mala nie je doma, urobila som rychlovku-rezance s tvarohom, mamka dnes robila šunkofleky (cestivina,poprazene telacie parky s vajickom) tiez bleskovka, lebo dnes ma malu ona a mala tieto cestovinove jedla zboznuje...a moja babka robi dnes myslim pecenu krkovicku(bleh ), kapustu a knedlik....takze si mame z coho vyberat....a manzel ma v praci koprovku, hovadzinu a knedlik a myslim vajickovu polievku.. 😉
Vcera minestrone a jaternica, dnes minestrone a peceny kralik, zajtra fasirky , zelenin. Salat a.polievku netusim este
@azbestica a aky mas recept na minestrone?my sme s malou minule v restike jedli taku fantasticku, aj kapusta tam bola troska postruhana,..,,len nemam ziaden overeny recept, no rada by som nam aj doma pripravila,,,posunula by si mi, prosim Ta, ten Tvoj? 🙂
Dnes bola u nás gulášová polievka s klobásou (domácou mňaaam) a ešte sa dojedli slivky gulové (tak to volá môj syn 😀 ) a teraz pečiem zemiaky s cibuľkou domácou slaninkou a rascou - už mi tu vonia celý dom 🙂 a k tomu bude kyslé mliečko 😉
Polievka nám ostane aj na zajtra a teraz sa idem tu inšpirovať čo k tomu druhé 😉

jedalny listok na tento tyzden :pondelok :dojedanie z nedele
utorok slepacia polievkas rezancami +šulance s makom a poliate maslom
streda:paradajkova polievka s cestovinou a syrom bryndzove halusky s kyslom smotanou
stvrtok:paradajkova polievka s cestovinou a syrom ,fasirka so zemiakmi +uhorka+cvikla
piatok:koprova omacka fasirky + volske oko zamiaky
sobota:hovedzi vyvar kuraci paprikas s kolienkami+ parene buchty s nutelou /orechami /makom
nedela,dojedanie zosoboty