Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
jedalni listok na novy tyzden u nas: pondelok:dojedanie z nedele
utorok :slepacia polievka marinovane kuracie prsia + hranolky+tatarska omacka+kecup
streda: hraskova polievka s haluskami langose s cesnakom +syrom /tatrka/kecup
strvrtok:hraskova polievka s haluskami palacinky zapecene s tvarohom
piatok: cesnacka s domacim chlebikom koprove posuchy
sobota:tekvicova polievka ,bryndzove pirohy
nedela:frankfurktska polievka so zemiakmi pecene kura s plnkou +tarhona
Ja som mal zeleninovú polievku so zemiakovými haluškami, a rozmýšľam čo ešte spraviť. Langoše s majonézou a listovou zeleninou by bol dobrý nápad.
🙂 slepačia (z domacej babkinej sliepocky)
🙂 pecene zemiaky, ryza, masko pecene so sunkou a syrom, broskynovy kompot
🙂 hneteny kolacik s orechami, tvarohovou plnkou a broskynami
@jemena ahoj, mozem ta poprosit o receptik na sampiony s bulgurom a armezanom? dakujem 🙂
@saxana36 receptik na ten milka kolacik mozem poprosit? 🙂
@saxana36 MOZEM POPROSIT RECEPTIK NA VENCEKY?DAKUJEM 😉
@saxana36 dakujem velmi pekne 😉
@raza a ešte lepšie chutia, sú makulinke.
naša večera obložená misa ( šunka, tvrdá saláma, syr, vajíčka, kápia, rajčiny), pečivo 🙂
@katuska284 samozrejme s radosťou. Na troške oleja opražiť 1 strednu cibulku a 2 strúčiky cesnaku, Pridať nakrajane šampiňony 300g, nechať restovať, kym sa tekutina odparí cca 10 min. pridala som 1 dcl bulguru, 2 dcl. hurúceho vývaru, môže byt aj z bujonu, pridat korenie a sol, podla vlastnej chuti, prikryť a nechať dusiť asi 15-20 min, kym je bulgur hotovy, posypat parmezanom a dobru chut. Toto množstvo je asi na dve porcie, ale kludne možes dat viac bulguru a primerane vody, tych hub som dala dost vela.
U nás hubová polievka a pstruhy na masle, opečené zemiaky, zeleninový šalát. Keďže sme i mlsný, urobila som šťavnatý perník s čokoládovou polevou.
@saxana36 poprosím recept na čokoladové slimáčiky dakujem 🙂
@jemena dakujem krasne 🙂

dneska slepacia polievka , bravcove so sampionmi a zeleninou zemiaky, na vecer oblozene chlebiky a puding s ovocim zmrzlinou a slahackou ,a este dojeme jahodovy kolac