Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@rachel123 A čo všetko tam dávate ? Ďakujem.
@slavka1307 do cohomylsite?
@rachel123 Jáj, prepáčte - do tých ovocných pohárov, čo ste pridala poslednú foto 🙂
náš obed maďarský guláš , knedle, slivkové gule 🙂
@slavka1307 cucoriedky zavarane vymiesana kysla smotana pol /vanilkovy cukor /polka/kakao na spodok piskoty ovocie a miesat to
@rachel123 Ďakujem.
Hrnčeková pizza z nátierkového cesta
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1424-hrn...
naša večera musli s mliekom 🙂
u nás vývar, maggi nápady 4 druhy syra + ryža
Zeleninová polievka, zemiaková kaša, sekanka, kyslá uhorka.
Zemiakove placky mnam uz sa tesim 🙂
naše raňajky smotanový jogurt jahodový, rohlík
hraskova polievka so zemiakmi + haluskami a langose so syrom /kecupom/tatarskou omackou
kôprovka,zemiačky, hov.mäsko
Plnene zemiaky https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/vi...
hraškova polievka s haluškami, vypražane rybie file zemiakova kaša šalat.
Ahojte. Ja som vcera robila. Kacku s cervenou dusenou kapustou. Plnku s rozkou a knedlu. Sprášilo sa po nej za jeden den. Takze dnes musim vymysliet zase nieco nove. Takze piste. 🙂
u nas dnes v praci kura na kapuste so slaninkou a varene zemiacky (vynikajuce)
vcera som mala chrumkave kura a rezance od cinaka (tiez fajne)
decka dnes doma maju navarenu cesnakovu polievocku s oprazenym chlebikom a syrom, a bolonske cestoviny
a poobede budu chciet nejaky kolacik, asi upeciem kysnuty jablkovy s posypkou
ahojte tak u nas dnes zemiaky a pecena jaternica s kyslou kapustou, klobaskou a spekackou. zostane urcite aj na zajtra a v piatok netusim ani co na vikend. v pondelok a utorok sme s dcerkou same tak bude rybka zapecena so spenatom a zemiakmi 🙂
Dnes u nás zemiaková kaša , vyprážané šampiňóny (z vlastnej úrody 😀 ) pre manžela a pre ostatných zapekaný karfiol 🙂 zajtra spravím polievku zo zelenej fazuľky na sladko-kyslo a upečiem koláč z kyslého mlieka 🙂
Ahojte, dnes hŕstková polievka a zo včera domáca pizza. Zajtra dojeme polievku a na druhé urobím slivkové guľky s grankom 😊.
a dnes klasika 😀 kuracie rezne a ryža s hráškom, mrkvou a kukuricou. k tomu šalát. Drobec vynechá rezeň 🙂
polievka z červenej šošovice, s mrkvou, petržlenom, zahustená vločkami a krúpami. znie to možno divne, ale je to fajn 😉
Velikonoční mazance
Suroviny :
400 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
½ rozehřátého másla
1 ksvanilkový cukr
citronová kůra
100g cukru krystal
175ml mléka
asi 10 - 14 g sušeného droždí nebo 40g čerstvého droždí (1 kostka)
1 vrchovatá lžička soli
1 lžíce rumu
3 žloutky
1 vejce na potření
100g rozinek
50g sekaných mandlí
Suroviny kromě 1 celého vajíčka a mandlí dáme do pekárničky a necháme si vypracovat a vykynout těsto /rozinky tam přidáme až po zaznění zvukového signálu/. Po vyjmutí těsta z pekárny ho rukama propracujeme a ještě 1 hodinu necháme kynout.
Potom těsto rozdělíme na poloviny, vytvarujeme bochánky a na plechu s pečícím papírem necháme dalších 45 minut kynout. Potom potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a pečeme prvních 5 minut na 180 stupňů a potom 45 minut na 150 stupňů. Kdyby se vrch moc připaloval, zakryjeme alobalem.
Ahojte, u nás dnes zeleninová polievka s červenou šošovicou, domáce jelítka, kyslá kapusta a zemiaky.Na zajtra urobím domáce rezance s tvarohom, polievka mi ešte zostala.
naša večera praženica s cibuľkou, kečup, pečivo celozrnné 🙂

Dnes robim cuketove hranolky a k tomu rukolovy salat, zajtra uvarim segedin.