Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@krajco Aj ja som práve tehu a jem všetko, na čo mám chuť. Môj dr. mi povedal, že mi skôr ublíži to, keď si to nedoprajem. Aj bryndzu a nivu kľudne, všetko 🙂 Ale po troške samozrejme..
Zeleninová hustá polievka so zemiakovými haluškami.
Opat nieco zdravsie a bezmasite...zapekany baklazan + zeleninovy salat s jogurtovo- bylinkovym dresingom, zeleninova polievka so spaldovymi haluskami,
Kedze sme uz druhy tyzden vydrzali bez sladkeho dnes za odmenu: cicerovo-vlockova torta s jahodami, neposudzujte kym nevyskusate- nikto nevie co tam poriadne je a tak vsetkym chutiiiii.... 🙂
Hrachová polievka, zemiaková kaša, vyprážaný syr, rajčinový šalát.
Včera boli francúzske zemiačky, uhorka, dnes knedlové omeletky
@lajlilinka nemozes a preco?
zajtra sa tesime na gyros s hranolkami, ryzou a samozrejme tzatziky 🙂
dnes tarhona a hovadzie masko na mrkvicke a hrasku
My máme dnes polievku zo včera, ako druhé pyré a rybie prsty a pre tatika pečenú jaternicu, uhorky a chlebík, prípadne kapustovo mrkvovy šalát
@lajlilinka a preco nemozes... ? teda plesnive syry, chapem. ale zvysok...ci mas problemy s travenim? lebo v tehotenstve fakt nemozes len minimum -ostatne su myty - plesnive syry, maso a ryby nejasneho povodu, surove maso, ryby, vajcia, nepasterizovane mliecne vyrobky... inak skutocne takmer vsetko.....
@lajlilinka pokial nemas zdravotne problemi tak vsetko okrem suroveho masa mozes. A ty uz si ku koncu tehu takze si kludne dopraj. Ak budes kojit tak si toho moc nedoprajes. Ja som jedla aj bryndzu, grilovany encian, vlastne vsetko okrem tataraku dokonca aj sushi. A vsetko je ok.
Fazuľová polievka a zemiakové placky .
Dnes sme cesnakovi: cesnakova polievka s mletou paprikou + uhorkovy salat s kyslou smotanou a koprom + zemiaky s cibulkou a mletou paprikou. 🙂
Ahojte všetci, ja som dnes skúsila nový recept na plnené šišky a všetkym doma velmi chutil. 🙂
Na kvások som pouzila: 1 kl kryštálového cukru, 300ml vlažného mlieka, 1 kocka droždia
Na cesto: 500g polohrubej múky, 40g Hery, 2ks vaječných žĺtkov, 3Pl kryštálového cukru, 2Pl rumu
Postup: Najskôr som si pripravila kvások, ktorý som vliala do múky, pridala som rozpustenú Heru, žĺtka, cukor a rum. Vypracovala som cesto, ktoré som nechala na teplom mieste vykysnúť.Potom som cesto vyvaľkála a vykrojila si kolieska. Do stredu som dala lino ladu a prikryla ho ďalsim kolieskom. Jasne, ze ich bolo treba poriadne popritlacat k sebe, aby sa pri vyprazani nerozlepili. Takto pripravené šišky som vyprážila v horúcom oleji. Vsetci sa oblizovali, hlavne manzel :D Skuste
Za chvíľu je Veľká noc 😉
Veľkonočný mazanec recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1392-vel...
Super je krásny veternik mám rada ja aj manžel a jeden syn a aj keď je karamelovy 🙂
je mi trošku smiešne tu z tehuliek ako sa kontrolujú a potom detí sa rodia s alergiami ... nič vám neublíži ani dieťatku skôr mu uškodíte, neobmedzujte sa. tie chute chce to dieťa a buďte v pohybe lepší pôrod, ja som robila do 8 mesiaca ako čašníčku a pôrod ako " cigánka " haha nie ste CHORÉ 😀

Ahojte. Ja som varila paradajkovú polievku s písmenkami a kuracie prsia v parmezánovej omáčke + ryža + ľadový šalát ochutený len soľou, korením, olivovým olejom a octom balsamico. Práve sme dotlačili 🙂