Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky zapekané bagetky (maslo, šunka, eidam, niva) 🙂
dneska obed v restauracii zajtra slepacia polievka bravcove rezne so zemiakovou kasou + uhorka
Dnes slepačia polievka a bryndzové halušky 😋
my dnes máme nedeľu - kurací vývar a pečené kuriatko s kurkuma-ryžou a domácimi broskyňami, na poobedie sa chladí milka torta pre malého k narodeninám
dnes som sa rozhodla pre cesnakovú polievku a bublaninu
My dnes plné papriky plus hra chová polievka a pudingovy koláč.
My dnes varime kuraci vyvar s pecenovymi haluskami a plnene morcacie rezne so smotanovo sampinonovou omackou a ryza. A po obede tvarohovy kolac bez muky.
My dnes zeleninovu polievku (brokolica, karfiol, mrkva, hrasok) a so spaldovymi haluskami, pecene kura, ryza, hruskovy kompot.
Cesnacka zo vcera a zapekana cuketa so zemiakmi a syrom🙂 Poobede hajde na dom, ale tiez by som si dala daky lahodny dezertik 🙂 Ku komu sa idem dnes pozvat? Mnam!
zemiaková kyslá polievka, zemiakové pyré a pečené fašírka s vajíčkom, 🙂
u nas dnes polievka z medvedieho cesnaku, kremove rizoto s hribami a parmezanom a tvarohovy dvojfarebny kolac... 🙂
naša večera pečené krvavničky, čalamáda, chlebík 🙂
Upečte si perníkovú záhradku na veľkú noc
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/8-upecte...
ahojte vsetci, neda mi nepochvalit sa skvelym novym receptom od kamosky na chutny dezert, ktory som dnes vyskusala prvykrat a rodina sa oblizovala az za usami :D Suroviny: 300g cokolady na varenie, 250g mascarpone, 3PL Lino lada mliecna, 125g malín Postup: Na pohariky sa da kúpiť plastova forma, ktoru vylejeme cokoladou, nechame stuhnuť a vyklopime si pohariky. Ale velmi jednoducho si vyrobite pohariky aj z obycajných papierových kosíckov, ale je to prácnejsie.Mascarpone vymiesame spolu s Lino ladou na jemny krem, naplnime si cukrarske vrecko s ozdobnou spickou a krém striekame do poharikov. Na vrch polozíme malinu.
Naše raňajky domaca treska, rohliky
Mam dnes pripraveneho zajaca poradte co s nim, na smotane nechcem zozmyslam ze upeciem dako ale neviem . Dajte par typov. Dakujem
ahoj @petuscha exituju take specialne pastove formicky, ktore si daju kupit, vylejes ich cokoladou a nechas stuhnut, tak ich robim ja. Mozes si ich vyrpbit aj z papierovych kosickov, ktore sa daju kupit v papiernictve. Nie je to vobec tazke, staci iba skusit a uvidis, ze to pojde od ruky. Zakladom super chute je lino lada zmiesana s marcarpone. Dufam, ze sa podaria, potom posli foto, som zvedava ako sa ti podaria. 🙂
u nás už rozvoniava šošovicová polievka so zemiakmi a zeleninou (na prianie detí) a k nej varím údené mäsko (to si želal muž 😀) a keď dokysnú tak strčím do rúry dukátove buchtičky a spravím vanilkový krém
rascova polievka,kuracie plenene rezniky s ryžou,losos na panvici a zemiakove pyre
fazuľová polievka s údeným mäsom, zemiakové placky s kečupom 🙂
Vývar z králika, hranolky, ryža, vyprážané bravčové rezne, zákusok Tri strany Bratislavi.
Ahojte kuchárky, ja by som Vás poprosila o radu.....ako uskladnovať Heru/Palmarin, ked nepotrebujem celú? Akurát dnes som vyhadzovala z chladničky, tie kusy boli už celkom zažltnuté.....ani na obale to nie je napísané....a potom už takto načaté kolko vlastne môžem skladovať v chladničke?

@katulka74 https://www.modrykonik.sk/blog/trudka4/album/co...