icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
26. mar 2015

včera boli mäskové torteliny so šamp. omáčkou, dnes cestoviny s tvarohom, na sladko i slano.

frotta
26. mar 2015

ahoj plnenu kapustu a fasirky

1mirka1
26. mar 2015

Kuracie v kyslej smotane s prekladanými zemiakmi receptik aj s fotoreceptami tu ako aj vsetky ostatne https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/vi...

libka1
26. mar 2015

kremova polievka z cukiny a medvedieho cesnaku s krutonmi, salamova pizza s medvedim cesnakom, jogurtovy kolac s broskynami

leiladomi
26. mar 2015

Kuracie prsíčka plnené spenatom a syrom podľa moon1979 🙂 Ďakujem za inšpiráciu bolo to vyyyyborneee 😵

katty137
26. mar 2015

zemiakové šúlance s makom a cukrom 🙂 vývar zeleninový

raza
26. mar 2015

@leiladomi mňam, toto vyzerá super, môžem recept? a to pod mäskom je omáčka, či zemiaková kaša?

radopp
Odpoveď bola odstránená
raza
26. mar 2015

my dnes polievku zo včera - z červenej šošovice na sladko s mrkvou,petržlenom, zemiakom a som sa pomýlila a nastrúhala som tam aj kaleráb 😀 ale dobrá je 😅
a druhé - pečená krkovička, ryža, kyslá uhorka - klasika, milujem to, nedávam žiadne korenie na krkovicu, len soľ a rascu, podlejem trochou vody a mliekom..

leiladomi
26. mar 2015

@raza je to zemiaková kaša a robila som to podla receptu jednej šikovnej maminky tu na MK @moon1979 https://www.modrykonik.sk/blog/moon1979/album/n...

leiladomi
26. mar 2015

@radopp musím ta sklamať ale omáčka to nie je 😉

raza
26. mar 2015

@leiladomi ďakujem 😉

m_ij_ka
26. mar 2015

naša večera praženica s cibuľkou, kečup, celozrnné rohlíky 🙂

mima2778
26. mar 2015

Vykostene stehna,zemiaky,aj bataty,mrkva,angl.slaninka,ladovy salat ..

trudka4
26. mar 2015

Dnes k večeři Slané kynuté trojlístky se šunkovou pěnou

Slané kynuté trojlístky

Suroviny :

350 ml mléka
1 vejce
2 lžičky soli
2 lžíce cukru
50 g rozpuštěného másla
500 g hladké mouky
2 lžičky instantního droždí
grilovací koření
sádlo na vymazání a potření

Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne domácí pekárna.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 36 stejných kousků a ty vytvarujeme do kuliček.
Plech na muffiny vymastíme sádlem a do každého důlku vložíme tři kuličky. Necháme znovu 30 minut nakynout a potřeme rozpuštěným sádlem. Posypeme grilovacím kořením a vložíme do trouby. Upečeme dozlatova na 180°C, cca 20 minut.

lajlilinka
26. mar 2015

Možno nič moc, ale ja sa za tým idem potrhat -voňavá jasmínová ryža s parenou zeleninou a syrom... Mňam 😉 Obed za 10 minút v ryžovare 😋

lydia22
26. mar 2015

Včera a dnes cesnaková polievka a cestovina s hovadzinkou a piekla som chorvátske rožky zo špaldovej muky

mart1na26
26. mar 2015

gulas a smotanove dolky 🙂

slimstar
26. mar 2015
trudka4
26. mar 2015

@trudka4 opravuju množství soli a cukru v receptě :

sůl 2 kopcovité lžičky
cukr 2 rovné lžičky

lucikatn
26. mar 2015

ahojte, včera sme mali pečené zemiaky v šupke (polovičky) s rozmarínom príloha kyslá kapusta, dnes bryndzové halušky a na večeru zeleninový šalát s mozzarelou a olivovým olejom s hriankou. Zajtra idem variť morčací guláš s čerstvým domácim chlebíkom a v sobotu s knedľou + uvarím čokoládový puding s domácim jahodovým džemom a piškótami

miska030
26. mar 2015

U nas dnes-špenatové halušky so syrom a slaninkou 🙂 🙂 🙂

lea231
26. mar 2015

Po dlhsej dobe pridavam aj ja co som dnes varila ... polievku som mala zo vcera Tekvicovu kremovu.

1.Špenátové pšeno s čiernym sézamom, suš. paradajkami, pórom, parmezánom a avokádovým olejom
2. Jogurtové lievance s gaštanovým pyré a banánmi

Vlastne recepty podla zasob 🙂

lululka555
27. mar 2015

@lea231 dokonalee 😉

lululka555
27. mar 2015

@miska030 aj ja budem mat dnes spenatove halusky,uz od vcera si robim na ne chut 😝
a mame este zo vcera nalozene diabolske rezne 😉

radopp
27. mar 2015

@lea231 jeeej 🙂

lea231
27. mar 2015

@lululka555 vdaka 🙂 aj muzovi chutilo ...

evka_evka
27. mar 2015

Dnes morčací vývar so zeleninkou a zapekane plnene palacinky. Inokedy ich vysmazam ale dnes dame zdravsiu verziu 🙂 nachystame si klasicke palacinky len cukru dame len stipku. Nachystame si natieku. Rozpustime polku masla.jednu kyslu smotanu.sol a korenie.varime a miesame do zhustnutia.Do tortovej formy dame alobal troska ho potrieme a zacneme vrstvit.palacinku nato potrieme natierku.dame sunku a syr a zase palacinku a takto vrstvime kolko chceme 🙂 ba vrch vylejeme dve rozslahane vajicka a polejeme troskou smotany na slahanie.. k tomu podavam chlebik a chren...bruuu chut .

lajlilinka
27. mar 2015

Dnes pre mňa - ovocné jahodové knedle posypané makom...
Sobota - zeleninová polievka, kuracie na prírodno s ryžou...
Nedeľa - dopapáme polievku a z druhej polky kuracích pŕs urobím rezníky v syrovom cestíčku s hranolkami pečenými v rúre...
Taká rýchlovka, aby sme mohli ísť radšej niekam do prírody namiesto poldňa za sporákom... 🙂

daniz
27. mar 2015

dnes hot-dogy 😎