Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahoj plnenu kapustu a fasirky
Kuracie v kyslej smotane s prekladanými zemiakmi receptik aj s fotoreceptami tu ako aj vsetky ostatne https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/vi...
kremova polievka z cukiny a medvedieho cesnaku s krutonmi, salamova pizza s medvedim cesnakom, jogurtovy kolac s broskynami
zemiakové šúlance s makom a cukrom 🙂 vývar zeleninový
my dnes polievku zo včera - z červenej šošovice na sladko s mrkvou,petržlenom, zemiakom a som sa pomýlila a nastrúhala som tam aj kaleráb 😀 ale dobrá je 😅
a druhé - pečená krkovička, ryža, kyslá uhorka - klasika, milujem to, nedávam žiadne korenie na krkovicu, len soľ a rascu, podlejem trochou vody a mliekom..
@raza je to zemiaková kaša a robila som to podla receptu jednej šikovnej maminky tu na MK @moon1979 https://www.modrykonik.sk/blog/moon1979/album/n...
naša večera praženica s cibuľkou, kečup, celozrnné rohlíky 🙂
Dnes k večeři Slané kynuté trojlístky se šunkovou pěnou
Slané kynuté trojlístky
Suroviny :
350 ml mléka
1 vejce
2 lžičky soli
2 lžíce cukru
50 g rozpuštěného másla
500 g hladké mouky
2 lžičky instantního droždí
grilovací koření
sádlo na vymazání a potření
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne domácí pekárna.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 36 stejných kousků a ty vytvarujeme do kuliček.
Plech na muffiny vymastíme sádlem a do každého důlku vložíme tři kuličky. Necháme znovu 30 minut nakynout a potřeme rozpuštěným sádlem. Posypeme grilovacím kořením a vložíme do trouby. Upečeme dozlatova na 180°C, cca 20 minut.
Včera a dnes cesnaková polievka a cestovina s hovadzinkou a piekla som chorvátske rožky zo špaldovej muky
gulas a smotanove dolky 🙂
Krémový vaječný koňak
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/23-kremo...
ahojte, včera sme mali pečené zemiaky v šupke (polovičky) s rozmarínom príloha kyslá kapusta, dnes bryndzové halušky a na večeru zeleninový šalát s mozzarelou a olivovým olejom s hriankou. Zajtra idem variť morčací guláš s čerstvým domácim chlebíkom a v sobotu s knedľou + uvarím čokoládový puding s domácim jahodovým džemom a piškótami
@lea231 dokonalee 😉
@miska030 aj ja budem mat dnes spenatove halusky,uz od vcera si robim na ne chut 😝
a mame este zo vcera nalozene diabolske rezne 😉
@lululka555 vdaka 🙂 aj muzovi chutilo ...
Dnes morčací vývar so zeleninkou a zapekane plnene palacinky. Inokedy ich vysmazam ale dnes dame zdravsiu verziu 🙂 nachystame si klasicke palacinky len cukru dame len stipku. Nachystame si natieku. Rozpustime polku masla.jednu kyslu smotanu.sol a korenie.varime a miesame do zhustnutia.Do tortovej formy dame alobal troska ho potrieme a zacneme vrstvit.palacinku nato potrieme natierku.dame sunku a syr a zase palacinku a takto vrstvime kolko chceme 🙂 ba vrch vylejeme dve rozslahane vajicka a polejeme troskou smotany na slahanie.. k tomu podavam chlebik a chren...bruuu chut .
Dnes pre mňa - ovocné jahodové knedle posypané makom...
Sobota - zeleninová polievka, kuracie na prírodno s ryžou...
Nedeľa - dopapáme polievku a z druhej polky kuracích pŕs urobím rezníky v syrovom cestíčku s hranolkami pečenými v rúre...
Taká rýchlovka, aby sme mohli ísť radšej niekam do prírody namiesto poldňa za sporákom... 🙂
dnes hot-dogy 😎

včera boli mäskové torteliny so šamp. omáčkou, dnes cestoviny s tvarohom, na sladko i slano.