icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lea231
2. apr 2015

Varila som Paradajkovo-bazalkovu polievku, grecku Spetsiotu (ryba s restovanou cibulou a cherry rajcinami na vine a pecenu v papieri v rure), dezert vymysleny Gastanovo-slahackovy zakusok s bananmi.

elienocka
2. apr 2015

VARILA SOM ZASMAZENU POLIEVKU S KRUPICOVYMI HALUSKAMI,VARENE ZEMIAKY NA CIBULKE A VYSMAZANY KARFIOL 🙂

evagy
2. apr 2015

tým že je zelený štvrtok som varila špenát 😅

h2
2. apr 2015

My plánujeme špenát na večeru, ale na obed som chcela tiež niečo zelené, tak sme mali brokolicu a zelené fazuľky, zapečené s cestovinami a vajíčkom. Syn si k tomu ešte vypýtal "dlhý syr" (syrové nite). 🙂

tykat
2. apr 2015

Dnes varil čínsky bufet 🙂
Chrumkavé kura, pražené ryžové rezance a šalátik
Deti sú doma tak majú šošovicovú polievku so zemiakmi a jablkovú žemľovku so snehom.
Na zajtra plánujem segedín a cez víkend keď všetko dojeme tak si spravíme steak z lososa, pečené zemiačky a nejaký čerstvý šalátik, plus chcem skúsiť punčovú tortu.
A samozrejme veľkonočná klasika (šunka, klobáska, mäsová roláda, vajíčka, hrudka, zemplínsky koláč, cvikla s chrenom....)

lenkaziak
2. apr 2015

Vcera:dojedli sme este od nedele kuraciu rezancovu polievku a spravili sme si spagety s morca delou a syrom
Dnes:skolka je zatvorena,ja mam dovcu tak dcera chcela hrstkovu polievku a dukatove buchticky

mariankas
2. apr 2015

Prosím Vás, máte niektorá osvedčený recept na marlenku orechovú? Ja som ju robila iba raz na Vianoce a neviem nájsť recepet, bola fajn, škoda 😒 . Ďakujem! 😉

slimstar
2. apr 2015

Pirohy s lekvárom, lekvárové pirohy
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/910-piro...

Zajtra je veľký púst 😉

m_ij_ka
3. apr 2015

naše raňajky zapekané ľanové chlebíky so šunkou a syrom

katulka74
3. apr 2015

@mariankas to nemam, ale prave robim vynikajuce marlenka gulky, robila som ich na Vianoce a nasi sa ich nevedeli dojest 😊

frotta
3. apr 2015

kedze dneska postime tak rybie file ,zemiakovu kasu

mariankas
3. apr 2015

@katulka74 Guľky som ešte neskúšala, môžeš mi dať recept, alebo link naň? Ďakujem. Recept som nakoniec našla, ale medzitým som si vymyslela iné, orechov som mala trošku viac, než som myslela, takže som urobila orechové rezy na oblátke, bolo to aj rýchlejšie, tak aj preto 😉 🙂 .
Ešte dorobím plnky, robila som ešte metrový koláč a slonie slzy - tie som robila prvýkrát, no s cestom nie som spokojná, tak ak má niekto osvedčený, privítala by som, ďakujem.
A dnes fazuľová zeleninová polievka a brokolicové muffiny...

rachel123
3. apr 2015

ahojte poradite ako zafarbim vajicka aby boli farebne ?niekde som citala ze staci šupka z cibule dakujem za radu

rachel123
3. apr 2015

tak dneska dojedanie zo stvrtku , robim uz zemiakovy salat s majonezou, velkonocna baba , udene maso ,sunka, zelenina, kopec vajiciek zajtra spravim metrovy kolac svokra nam donesie plnenu kapustu ,slepacia polievka , vsetko sa to podojeda a do stvrtku nemusim varit

aadulik2110
3. apr 2015

@mariankas ahoj, ja mám v albume recept a sú fakt super:
https://www.modrykonik.sk/blog/aadulik2110/albu...

mariankas
3. apr 2015

@aadulik2110 Ďakujem, ukladám si, vyskúšam, je to rýchlejšie ako marlenka 😉 🙂 . Akurát otázočka, to Salko tam ide skaramelizované, alebo obyčajné?

aadulik2110
3. apr 2015

@mariankas ja som davala obycajne

mariankas
3. apr 2015

@aadulik2110 Ďakujem 🙂

marianela2
3. apr 2015

keďže je pôst nič s mäsom - zeleninová polievka s vajíčkovými haluškami, ryžový nákyp 😉

irsina83
3. apr 2015

Dnes som spravila chowder bez slaniny a zemiakove sulance zo vcerajsich zemiakov co mi ostali.

l_e_n_o_c_k_a
3. apr 2015

U nas dnes postime 🙂 Varila som domacu francuzsku polievocku a bryndzove pirohy, s cibulkou, koprom a smotanou 🙂 a na veceru vajickova pomazanka so zeleninkou a tmavym pecivom...

clarissa
3. apr 2015

My sa dnes postime od maska,na ranajky tuniakova natierka,na obed francuzska cibulacka a zemiakove placky s bryndzovo smotanovym dresingom a struhanym syrom

m_ij_ka
3. apr 2015

Cesnačka, varene zemiaky s vyprazanym karfiolom, tatarka

susanne6
3. apr 2015

zemiakové placky :D

rachel123
3. apr 2015

moj velkonocny syr

m_ij_ka
3. apr 2015

naša večera tvarohové slíže 🙂

iinuska
3. apr 2015

paradajkova polievka, vysmazany syr, varene zemiaky, tatarska

trudka4
3. apr 2015

SÝROVÉ TYČINKY S VEGETOU

Suroviny :
polohrubá mouka 500 g
strouhaný sýr /Eidam, apod./ 220g
Hera nebo jiný tuk 250 g
žloutky 3 ks
vegeta bez soli /já dávám domácí vegetu/ 3 PL
prášek do pečiva asi 8 g
sůl 1 PL
mléko asi 7 PL

Postup :
Ze všech surovin vypracujeme těsto, vyválíme ho na asi 3 mm, nakrájíme z něho tyčinky.
Tyčinky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem. Můžeme posypat různými semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 15 – 20 minut.

sharmana
3. apr 2015

Zeleninová polievka. Zapečené: zemiaky, brokolica, por, uvarené vajíčka s vyšlahanými vajíčkami a smotanou (na varenie aj kyslou).

Tento týžden sme ešte mali: šošovicovú polievku na kyslo, pečené jaternice a klobáska, langoše s cesnakom, syrom a kečupom, pečené kura+pečené zemiaky. 🙂

leushkka
3. apr 2015

u nas uz celkom velkonocne : hrudka (robila som a jedla 1x v zivote) & mazanec