icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

trudka4
3. apr 2015

Bryndzové pirohy od Čistinky

Suroviny :

Cesto:
500 g múka polohrubá
100 g zemiaky
1 ks vajce
250 ml voda
10 g soľ

Plnka:
150 g bryndza
200 g zemiaky
(Toto je rozpis na 40 ks pirohov)

Postup :
Zemiaky uvaríme v šupkách a necháme ich vychladiť. Urobíme si cesto: Do misky dáme múku, na jemno nastrúhané zemiaky, vlažnú vodu, jedno vajce a štipku soli. Rukou spracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku oddýchnuť a potom ho rozvaľkáme na tenko. Podsýpame múkou.
Medzitým, čo cesto oddychuje si pripravíme plnku vymiešaním bryndze a zbytku postrúhaných zemiakov.
Cesto rozdelíme na dve polovice, aby sa ľahšie váľkalo. Rozvaľkané cesto povykrajujeme kolieskom, alebo pohárom. Zbytky cesta odložíme, spolu premiesime, vyvaľkáme a tiež povykrajujeme. Z plnky urobíme guľky a na každé kolieska dáme jednu. Cesto uzavrieme formičkou na pirohy.

Takto pripravené pirohy hádžeme do vriacej osolenej vody.
Po chvíľke vyplávajú a potom ich ešte aspoň päť minút povarím.
Vyberieme ich sitkom z vody, prepláchneme a dáme na pekáč. Polejeme masťou vyškvarenou zo slaninky (alebo len olejom) aby sa nelepili a premiešame.
Podávame so slaninkou a kyslou smotanou.

raza
3. apr 2015

ahojte, dievčatá, idem si po radu.. prosím prosím, ktorá máte overený recept na cheesecace? ale nesmie tam ísť surové vajce ani želatína.. strašne by som to chcela zajtra spraviť, akurát sa neviem vysomáriť z tých receptov.. ďakujem

womankc
3. apr 2015

ahojte ja som dnes varila vynikajúcu cesnakovú krémovú polievku
http://varecha.pravda.sk/recepty/kremova-cesnak...
a druhé boli špenátové halušky so syrom a kyslou smotanou

no a teraz som práve doporcovala jahňa - takže v nedeľu robím jahňacie kotlety v medovom páce, plnenú veľkonočnú jahňaciu slabinu. k tomu bude zemiakový čalát a rozmarínové zemiaky ešte urobím zeleninový šalát alebo cvikľový

koláčiky ešte vôbec neviem aké budem robiť , zrejme nejaký piškótový rez s gaštanový krémom, tvarožník nejaký a možno ešte dáke suché keksy s punčovou polevou

michaela1711
4. apr 2015

Ja som predvčerom piekla na Veľkú noc linecké kolieska a v Nedeľu spravím škoricový koláč a dnes si nachystáme pečku a volaké údené mäsko. A na pondelok pečenú kačku knedľa a kapusta. Dnes je ešte pôsť ja som trošku na to zabudla a neviem čo na dnes na obed labo ja rezne už nachystané a odrazu zistím že dnes je ešte pôst. Tak neviem čo také narýchlo k obedu. Včera sme mali šúľance z makom ale tých už neni moc k obedu poradte čo také? Nevadí tie rezne si nachystám a budeme mať k večery keď pôst skončí. Ale čo k obedu.

jaja018
4. apr 2015

Baby poradte mi.... Ako mam spravit krem do kolacu? Ma ist donho aj puding aj zltko. Dva som uz pokazila lebo sa mi vzdy zrazili ☹

A dnes na obed bude toto, je to skveleee
@michaela1711 my sme vzdy zvikli drzat post len v piatok, este aj ked som bola mala
Ale neviem ako by to malo byt po spravnosti

lajlilinka
4. apr 2015

My osobne nejako pôst neriešime, dnes chystám na obed ryžu a kuracie prsia na prírodno.
Večer už klasika šalát, šunka, vajíčka, údené, klobásky...
Nedeľu ideme ku svokrovcom na svieckovu ...

Piekla som iba dva kolaciky, všetko kuchárka lidla - tvarohovo ceresnove rezy a koláč s dzemom a kokosovou penou... V mojom stave už výkon 😆

michaela1711
4. apr 2015

@jaja018 Ďakujem. Ja som tiež spravila nakoniec to mäso veď včera sme mali pôst a dnes to už presne neviem ani ja ako to je a budeme mať na obed zemiakové pyré a bravčové rezne. 🙂

jajka257
4. apr 2015

@jaja018 jej, prosim ta, co je to? Mozes poslat recept? Dakujem

marcel6674
4. apr 2015

ahoj te 😀

karkana
4. apr 2015

@jaja018 aj ja si prosím recept, ten krém-ak varíš puding tak žltko ide do toho-musíš ho rozmiešať s pudingom s práškom a a vyliať do mlieka,,,,

iinuska
4. apr 2015

my este dnes pozvolna spagety, zajtra bude hovadzia polievka, kuracie rezne, zemiakovy salat. A varim udene

m_ij_ka
4. apr 2015

náš obed hovädzí vývar so zeleninou a pečeňovými haluškami, makové slíže 🙂

leushkka
4. apr 2015

Aka by to bola Velka noc bez plnky. Tentokrat ako podkova so spenatom&slnecnicovymi semienkami. 😉

jaja018
4. apr 2015

@jajka257
@karkana baby tu je recept
Recept: 2ks srnčí chrbát (to je ta miska v ktorej sa to pečie)
1kg kuracie prsia nakrajane na male kocky, 50dkg bacon slaninka, 40dkg struhany syr,
6 vajec, 6PL muka, 6PL kysla smotana, sol a korenie podla chuti

Priprava:

kuracie prsia nakrajame na male kocky, posolime a okorenime podla chuti. Muku, vajcia a smotanu zmiesame a pridame polovicu struhaneho syra a nakoniec pridame aj kuracie prsia.
Do plechu (srnci chrbat ) dame najprv alobal, a slaninku polozime vedla seba ale vodorovne. na slaninku dame pripravenu masu a posypeme zvysnym syrom, slaninku co vytrca prehneme. pecieme vo vopred vyhriatej rure cca 30min.

ivushqa
4. apr 2015

U nás dnes šošovicová mliečna polievka, kapor pečený na masle s varenými zemiakmi a šalátom (paradajky, medvedí cesnak, Feta syr ). Piekla som bratislavské rožky, nepiekla rezy z Be-be keksov. Večer chcem ešte robiť zemiakové pagáče a zajtra banánovú alebo gaštanovú roládu 🙂
Všetkým maminkám aj tatinkom prajem požehnané Veľkonočné sviatky 😵

katussska24
4. apr 2015

Dnes bravčové na lesných hríboch a pečene zemiaky s rozmarínom

jajka257
4. apr 2015

@jaja018 dakujem 🙂 uz nam doma tecu slinky.....vyskusame 🙂

raza
4. apr 2015

br. panenka obalená v slaninke, šamp. omáčka a pečené zemiaky 🙂 malému som urobila panenku na šťave a zemiakovú polievku s kúpami. mala by som ešte piecť a upratovať, ale akosi nestíham a mladší nespolupracuje a nechce spať 😝

raza
4. apr 2015

ozaj, žienky, nemáte overený recept na odpalované cesto?

raza
4. apr 2015

á ešte poslednú vec som zabudla 😀 už dlhšie uvažujem, že kúpim tlakový hrniec... je to väčšia investícia, tak nechcem kúpiť blbosť.. vie mi niekto poradiť ?

alias313
4. apr 2015

@raza bez tlakoveho hrnca si neviem predstavit zivot..neskutocne skrati varenie,setri mi teda cas a masko je super stavnate.ja mam 6 litrovy tefal uz 3 roky a max spokojnost...

gianni
4. apr 2015

Manželov obed(spagety,syr a kadeco) a môj(červena šošovica s párkou,tofu a varene vajco)mne to bolo pravdaže malo tak som si ešte odrezala kus klobasky a mangalicu...

pimpulka
4. apr 2015

Moja prvá mrkvova torta😊

lucinkao
4. apr 2015

@jaja018 ahoj mozem ta poprosit recept na to s tou slaninkou .dakujem

marlenka75
4. apr 2015

Kurací vývar, burito v tortile.

jaja018
4. apr 2015

@lucinkao vyssie je uz napisany 🙂

efci
4. apr 2015

Zeny pomoooc... robila som tvarohovu plnku... vymiesala som maslo s cukrom, pridala do toho tvaroh 20 % a ako by sa mi to seklo... ci co... stuhne z toho este daka hmota ci to mozem vyhodit?

l_e_n_o_c_k_a
4. apr 2015

Frankfurtská polievka, bravc.panenka v slaninovom kabatiku v horcicovo smotanovej omacke, pecene zemiaky s tymianom, bábovka 🙂

trudka4
4. apr 2015

Dnes náš tradiční rodinný pokrm :

Velikonoční nádivka /plnka/

Suroviny :
starší rohlíky 10 ks
vejce 8 ks
mléko 200 ml
slanina 250 g
uzené maso 100 g
pažitka podle chuti
petrželová nať podle chuti
muškátový oříšek mletý špetka
prášek do pečiva 1 KL
sůl podle chuti
pepř podle chuti

Postup :
Rohlíky, maso a slaninu nakrájíme na kostičky.
Žloutky oddělíme od bílků a osolíme a opepříme je. Přidáme k nim i muškátový oříšek , nasekanou petrželovou nať a pažitku. Přilejeme k nim mléko a vše spolu prošleháme.
Tuto vaječnou směs smícháme s rohlíky, masem a slaninou. Rukama rozmačkáme a vypracujeme těsto. Necháme chvilku nasáknout.
Mezitím si z bílků ušleháme sníh. Sníh zlehka rukama zapracujeme do těsta.
Vyšší pekáč /asi 25x15cm/ si vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 40 minut.