icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

romisami
4. apr 2015

My dnes polievocku zo struhanej zeleniny a spagety a piekla som tretieho velkonocneho baranceka /pre rodicov/ a velkonocne cupcakes 🙂

rachel123
5. apr 2015

dneska slepacia polievka rezne /zemiakovy salat/ metrovy kolac/slonie oko /udene mäso/ plnena kapusta /velkonocna baba /zajtra oblozene misy pre sibacov a kupacov chlebiky / domaca slivovica pre dospelych vajecny domaci liker a potom uz len dojedacky do stvrtku 🙂

gianni
5. apr 2015

včera prišla návšteva a doniesli jahňa,tak sme polku upiekli,no nenapadlo ma to odfotiť,možno dnes ked budeme robiť tú druhú polku,nie každému to chutí,nerozumiem tomu,radšej si dali upiecť pizzu(polotovar z Kauflandu)... 😀

lucikatn
5. apr 2015

Ahojte,dnes varím vývar z morčacích sŕdc + rezne na plechu so zemiakovým šalátom zo včera a svokra mi poslala nebeské rezy (ku káve)

gianni
5. apr 2015

Ešte teple špiralky z listkoveho cesta so šunkou a syrom...

elienocka
5. apr 2015

dnes vyvar a udena varena krkovicka a zemiakovy salat 🙂a zajtra rezne

gianni
5. apr 2015

a zase sa pečie baraninka...

evelinnka
6. apr 2015

dievčatá můžete mi sem hodiť recept overená na dobrú frankfurtskú polievku?? alebo kľudne do IP, na nete som ich našla veľa, no neviem, ktorý je najlepší. Ďakujem krásne 😉 😕

danulaus
6. apr 2015

A mozu prist kupaci🙂inak na obed kuraci vyvar, rezne a zem7akova kasa🙂

rachel123
6. apr 2015

moja velkonocna oblozena misa +rezene + zemiakovy salatik/vlekonocna baba +metrovy kolac+slonie oko krasny velkonocny pondelok

marlenka75
6. apr 2015

@rachel123 Krásna misa 🙂

rachel123
6. apr 2015

@marlenka75 dakujem je to moja zaluba

tykat
6. apr 2015

Dnes vyprážané filé, steaky z lososa, pstruhy pečené na masle, dusené šampiňóny, a k tomu varené zemiaky s maslom a čerstvý rímsky šalát, ku káve dojednáme punčovú tortu 🙂

karkana
6. apr 2015

dnes plnený bôčik a zemiakový šalát 😉 pre kúpačov domáca šunka a vajíčka varené v cibulovej šupke

ivanya
6. apr 2015

@rachel123 kraasna, mnam

trudka4
6. apr 2015

Jogurtový krémeš

Suroviny těsto :
lístkové těsto 1 balení
hladká mouka na vál

Suroviny krém :
mléko 500 ml
krystalový cukr 5 pl
vanilkový pudingový prášek 2 sáčky
bílý jogurt 250 g
smetana ke šlehání /33%/ 250 ml

Suroviny na polevu :
kvalitní čokoláda na vaření 100 g
máslo 80 g

Postup :
/plech asi 35x25/
/dortová forma průměr 24/

Lístkové těsto rozdělíme na 2 stejné části a obě rozválíme na vlikost plechu. Každé přeložíme na plech s pečícím papírem, propícháme vidličkou a pečeme dozlatova asi 15 minut při 180 stupních.
Potom z upečených plátů opatrně vykrojíme dva kruhy s průměrem 24 cm. Jeden kruh hned rozkrájíme ještě na asi 8 trojúhelníků.

Krém :
Z mléka, cukru a pudingových prášků uvaříme hustý puding. Když úplně vychladne, vmícháme do pudingu po částech bílý jogurt. Pro jistotu prošleháme ručním mixérem, aby tam nezůstaly hrudky.
Necháme trochu ztuhnout v lednici.
Mezitím si vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku.
Čokoládová poleva :
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu na vaření a máslo.
Polevou polejeme trojúhelníky upečeného těsta a necháme ztuhnout.

Kompletujeme :
Na dno dortové formy položíme nerozkrájený kruh upečeného těsta.
Na něj rovnoměrně rozetřeme pudingovo-jogurtový krém. Na krém navrstvíme tuhou šlehačku a uhladíme.
Nahoru poukládáme čokoládou polité trojúhelníky těsta.
Jogurtový krémeš necháme před podáváním pořádně ztuhnout v ledničce.

trudka4
6. apr 2015

A ještě jedna mlska pro mrskáče :

Vajíčková tlačenka

Suroviny :
vejce 7 ks
sterilizované okurky asi 4 ks střední velikost
sterilizovaná zelenina /hrášek, mrkev, kukuřice, kapie/ množství podle chuti
želatina na vaječnou tlačenku 1,5 sáčku
tatarská omáčka 1 střední sklenka
zeleninový bujón 2 kostky
kvalitní šunka 200 g
ocet 1 pl
mletý pepř špetka

Postup :
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Okurky nastrouháme na hrubém struhadle, šunku nakrájíme na nudličky nebo kostičky, sterilovanou zeleninu nakrájíme nadrobno.
Všechno promícháme.
Přidáme na kostičky nakrájené vejce a opatrně zlehka promícháme.
Do hrnce dáme 0,5 l vody, želatinu, bujóny. Přidáme trošku okurkové vody, pepř a ocet.
Zehřejeme tak na 40 - 50 stupňů a mícháme než se želatina rozpustí.
Necháme trochu vychladnout a přimícháme sklenku tatarské omáčky. Pořádně metličkou rozmícháme.
Zalejeme tím vajíčkovo-zeleninovo-šunkovou směs a velmi zlehka promícháváme.
Vlejeme do srnčího hřbetu vyloženého potravinářskou fólií nebo do vhodné nádoby.
Zakryjeme alobalem a dáme do lednice ztuhnout.

womankc
7. apr 2015

Ahojte pekné posviatkové ránko

Cez sviatky som varila klasika údené , zemiakový šalát do ktorého som priadala aj pažítku , krájané jabĺčko a pór- majonézu som dávavala pol na pol s veľkou kyslou smotanou
robila som aj netradičné varené vajíčka, uvarené a olúpané som ešte uvarila s dvoma nastrúhanými cvikľami , druhý raz to nechám v tom len namočené do rána, takto mali takú oranžovú farbu a na reze aj trošku tej cvikľovej , bolo to veľmi pekné .
v nedeľu sme ´boli pozvaní k svokre tak som prispela s pečeným jahňacím chrbátikom v medovom páce so sezamom a vo výpeku som udusila jablká k tomu som pridala biele víno a čili. bolo to super a roládu z plnenej jahňacej slabiny - do plnky som dala: rožky, pečeň jahňaciu, ľadvinky, trošku údeného , vajíčka, misku čerstvej žihľavy, medvedí cesnak , normálny cesnak , riasy nori , koreninky len soľ , kmín drvený sa mi zdá. a dala som tam aj dusené zavárané nožičky z václaviek , bola super
u svokry sme mali kuracie prsné rezne nakladané v jogurte obalené v strúhanke so syrom a pečené v rúre ako obratené rezne,
zákusky boli šľahačkovo pudingová želatínová torta, domáci francúzsky krémeš, tvarohovník , gaštanová roláda s čokoládou a ešte kakaový tvarohový koláč , nejaké zákusky čokoládový rez, kokosový rez, každá sme prispeli svojou troškou
samozrejme nesmela chýbať sviatočná huspeninka, tanier s údeninami , chren .................

tykat
7. apr 2015

Tak dnes decká ešte doma, včera som upiekla večer banánový chlebík lebo zvýšili 4 banány a už ich nikto nechcel, tak majú na raňajky s mliekom, a ráno som si privstala a narýchlo uvarila hráškovú polievku so špaldovými haluškami a chceli tvarohové rezance, asi už majú mäska po sviatkoch dosť 😀

Ja sa nechám prekvapiť v našom "bufete" 🙂

frotta
7. apr 2015

po mase spagety a paradajkova polievka

daniz
7. apr 2015

U nás v piatok- vypr. kapor + zemiačky, varená zeleninka, cesnačka
v sobotu - cesnačka a prívarok so zelenej fazuľky,zemiačky, volské oko a šli sme na švagrovu 40.-tku tak tam bol klasika vývar, plnené br. závitky so syrom,šunkou,brokolicou, ryža, hranolky,zel.obloha a zákusky,korbáčiky..
v nedeľu som robila hov.vývar a pečené kuriatko na masle, ryža, zeleninový šalát
no a jasne zákuskov som robila 13 druhov, tak dezert boli zákusky
v pondelok u našich - kapustnica , hov.stehno na divoko, knedľa, a u svokrovcov hov.vývar, rezne, šalát, chlebíčky, a nabalila nás, takže budeme dojedať aj 2-3 dni. Ako fajn 😎

rachel123
7. apr 2015

jedalnicek na tento tyžden:pondelok: velkonocna oblozena misa , velkonocna baba, metrovy kolac, slonie oko, udene mäso,zemiakovy šalatik
utorok:dojedanie z pondelka je toho vela
streda: zeleninova polievka bryndzove halušky
štvrtok:zeleninová polievka palacinky s tvarohom a slahackou
piatok:paradajkova polievka so syrom + granadirky pochod /uhorka
sobota:sme pozvani ku svokre na obed
nedele: slepacia polievka s domacimi rezancami + pečene kuriatko s plnkou uhorkovy salat s kyslou zalievkou

cessy
7. apr 2015

porova kremova polievka
špenatove halusky so syrovou omackou 😉

u nas ziadne dojedanie, dost bolo toho vsetkeho, aj susedove prasce musia zit 😀

womankc
7. apr 2015

@rachel123 sobotné menu najlepšie 😀

lea231
7. apr 2015

@trudka4 tiez som ho chcela robit, inspiracia z casopisu 🙂

prasiatko30
7. apr 2015

my sme mali dneska gulas a k tomu salat ktory som odkukala od oliviera - salat z baby spenatu+postruhane jablko +modry syr - chybali len lieskovce na tie som zabudla ale aj tak ta chut toho syra s tymi jablkami nema chybu

cestovatelkaandrea
7. apr 2015

Kura Nasi 😉

m_ij_ka
7. apr 2015

fazuľová kyslá polievka, segedín s knedľou 🙂

ukulela
7. apr 2015

baby, lepsie pekarky ako ja, nemate nejaky overeny recept na detske piskoty/susienky? najlepsie bez vajec a s dakym zdravym cikrom (ak sa neda bez 🙂 ja podla receptu upeciem, no sama nevymyslim ... a chcela by som malemu po troche z casu na cas ponuknut aj daky lepok, nech si zvyka ... kupovat zatial draeh eko-bio nechcem, tolko toho nezje, to iba ja by som mu ich po nociach pochrumala v zachvate vlcieho hladu.
budem vdacna za kazdu radu/recept .... hladala som voforach, nonenasla som a na otazku tam nik nereagoval. a predsa- toto je aktina skupina 🙂

loknicka
7. apr 2015

dnes taky dietny obed... segedin 🙂 to mozeme aj 2-3 dni a potom fakt ze netusim. dala by som si spenat ale to moj nemusi a varit na 2 krat sa mi zda zbytocne... skoda ☹