icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

gianni
8. máj 2015

kedze zajtra ideme na chalupu variť guláš tak dnes len po troške rascová polievka s vajcom,kuracie stehná s ryžou a pre mna filety zo zubáča...

tykat
8. máj 2015

Hrachova s opecenym rozkom, pre masozravcov s parkom, a pizzovniky - syrove, sunkove, salamove

gianni
8. máj 2015

A este muffiny...

m_ij_ka
8. máj 2015

hovädzia polievka so zeleninou a pečeňovými haluškami, domáca pizza (kečup, šunka, tvrdá saláma, kukurica, cibuľka, eidam, niva) 🙂

trudka4
8. máj 2015

Dnes a zitra na oběd naše oblíbená :

Sekaná s ovesnýma vločkama

Suroviny :
mleté maso 500 g
ovesné vločky 150 g
vegeta 2 lžičky
sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, drcený kmín podle chuti
vejce 1 kus
uzená slanina 35 g
sádlo trochu
středně velká cibule 1 kus

Postup :
Ovesné vločky smícháme s vegetou a zalejeme 1 dcl horké vody – pořádně promícháme. K mletému masu přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, rozetřený česnek a 20 g slaniny nakrájené nadrobno. Smícháme, přidáme namočené vločky a důkladně promícháme.
Vytvarujeme šišku, vložíme na pekáček se sádlem. Obložíme nahrubo nakrájenou cibulí a zalejeme 1 dcl vody. Na šišku rozložíme tenké plátky slaniny a dáme zakryté vrchním pekáčkem péct na 175 stupňů asi na 0,5 hodiny.
Po půlhodině vrchní pekáček odkryjeme a dopékáme odkryté za občasného polévání sekané výpekem asi 1 hodinku a podle potřeby doléváme vodu.
Vhodná příloha je bramborová kaše.

gucz
8. máj 2015

Dnes sme mali tatíka v práci, tak sme s deťmi mali k obedu palacinky. Poobede som urobila tento šalát http://www.sefkuchari.sk/recept-1036-Salat-SANI... , ešte nieje odležaný, no i tak je fantastický 😉

tilka13
8. máj 2015

dneska uz slepacia polievka s rezancami, nepeceny tvarohovy kolac s jahodami a keksami a pecene stehna s hubovou omackou a zemiakova kasa zajtra bryndzove halusky s kyslou smotanou a slaninou

nakup
8. máj 2015

my dnes torta tiramisu, bravčové na hubách a ryža a ešte škvarkové pagáčiky 🙂 a prečo 1 - tka ? máme dnes výročie

m_ij_ka
8. máj 2015

naša večera vajíčková pomazánka s rohlíkmi, príloha rajčiny, paprika, mladá cibuľka 🙂

jukov
8. máj 2015

dnes bola výborná opekačka

lulita
8. máj 2015

@nakup to masko vyzera super nenapises recept dakujem

karotka12
8. máj 2015

potrebovala by som poradit, ako robievate sparglu a scim ju jedavate, dakujem za odpoved

katuscakzms
8. máj 2015

@gucz šalát vyzerá zaujímavo, neprekáža v ňom chuť mandariniek? Musím ho vyskúšať, lákajú ma nové veci

mima2778
8. máj 2015

Paradajkova omacka,gulky,zem.kasa a kolaciky,vyzeraju smiesne,ale moc chutili 🙂

lulita
9. máj 2015

Tofu na cinsky sposob s ryžou 🙂

zuzka105
9. máj 2015

Dievcence mozem odporucit cestoviny uvarene, pridala som nakrajanu uhorku salatovu na kocky, lahodkovu cibulku, hrasok a kukuricu, masko morcacie oprazene (kusky), cele to okorenit osolit a dobre pridat pochutkovu kyslu smotanu. Je to vyborne! Dneska si to zopakujem 🙂

frotta
9. máj 2015

grilujeme masko a zemiaky v supke

zuzka105
9. máj 2015

Mam otazku, cesnakovu pomazanku robievate ako? Ja davam nastruhany syr na jemnucko, cesnak a kyslu smotanu. Rozmyslala som ci nedat maskarpone ze by to bolo viac kremove ..neskusali ste ? Kamosky robia s bambina alebo inych roztieratelnych syrov, ale taku nechcem, mam kupeny syr tvrdy, tak ten chcem najemno nastruhat....

zuzka105
9. máj 2015

@frotta zemiaciky davas do alobalu ci ako ich grilujete ? dakujem

frotta
9. máj 2015

zemiaky varene v supke a k tomu masielko sol kysla kapusta k masku dresingy

evagy
9. máj 2015

hrachová polievka s párkami, parené buchty

raza
9. máj 2015

@zuzka105 ja dávam syr, cesnak, majolka 🙂

nakup
9. máj 2015

@lulita bravčové stehno alebo kuracie prsia osoliť opepriť opiecť na oleji preložiť do hrnca podliať vodou, pridať horčicu. Do výpeku pridať pokrájanú cibulu a čerstvé šampióny na polovičky opiecť a pridať k mäsu ak je mäso hotové preložiť do zapekaciej misy spolu žo šťavou na mäsko dať plátky syru a zapiecť. 🙂

l_e_n_o_c_k_a
9. máj 2015

U nas dnes:
* Zeleninová polievka s karfiolom 🙂
* Kuracie prsia v medovo koprovej omacke s chrumkavými zemiakmi
- recept na kuracie prsia je tu: (ja som robila bez kukurice) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3820
- zemiaky robim podla tohto receptu http://dobruchut.azet.sk/recept/46527/fotorecep... sú uzasne
* Slivkovy kolac
- repect tu: http://www.varenie.sk/recept/smotanovy-slivkovy...

l_e_n_o_c_k_a
9. máj 2015

@zuzka105 ja davam tiez tvrdy syr najemno postruhany, cesnak a kyslu smotanu,sol a korenie. niekedy som robila s majonezou, ale potom bola ta pomazanka tazka na zaludok... a tiez zvyknem urobit viac, rozdelit na dve casti a do druhej nastruhat vajicka.

lulita
9. máj 2015

@l_e_n_o_c_k_a pekne taniere skadial su? 🙂

pimpulka
9. máj 2015

@mima2778 vyzerajú dokonale. Mozem poprosiť recept? Mne ide skor o recept na to kysnute cesto lebo to sa mi nedari😱

l_e_n_o_c_k_a
9. máj 2015

@lulita dostala som ich od sestry, viem ze ich objednavala z netu. Spytam sa jej a dam ti vediet 😉

zden2
9. máj 2015

Tak dievčence opäť mi došla inšpirácia tak idem popozerať čo dobrého ste varili. U nás včera a dnes rajčinová omáčka, plnená paprika a guľky, varené zemiaky 🙂 a ešte sme včera zahájili grilovaciu sezónu - marinované kuracie prsia, a ešte ryby + špekáčiky a slaninka 😉

evamarek77
Odpoveď bola odstránená