Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Hrachova s opecenym rozkom, pre masozravcov s parkom, a pizzovniky - syrove, sunkove, salamove
hovädzia polievka so zeleninou a pečeňovými haluškami, domáca pizza (kečup, šunka, tvrdá saláma, kukurica, cibuľka, eidam, niva) 🙂
Dnes a zitra na oběd naše oblíbená :
Sekaná s ovesnýma vločkama
Suroviny :
mleté maso 500 g
ovesné vločky 150 g
vegeta 2 lžičky
sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, drcený kmín podle chuti
vejce 1 kus
uzená slanina 35 g
sádlo trochu
středně velká cibule 1 kus
Postup :
Ovesné vločky smícháme s vegetou a zalejeme 1 dcl horké vody – pořádně promícháme. K mletému masu přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, rozetřený česnek a 20 g slaniny nakrájené nadrobno. Smícháme, přidáme namočené vločky a důkladně promícháme.
Vytvarujeme šišku, vložíme na pekáček se sádlem. Obložíme nahrubo nakrájenou cibulí a zalejeme 1 dcl vody. Na šišku rozložíme tenké plátky slaniny a dáme zakryté vrchním pekáčkem péct na 175 stupňů asi na 0,5 hodiny.
Po půlhodině vrchní pekáček odkryjeme a dopékáme odkryté za občasného polévání sekané výpekem asi 1 hodinku a podle potřeby doléváme vodu.
Vhodná příloha je bramborová kaše.
Dnes sme mali tatíka v práci, tak sme s deťmi mali k obedu palacinky. Poobede som urobila tento šalát http://www.sefkuchari.sk/recept-1036-Salat-SANI... , ešte nieje odležaný, no i tak je fantastický 😉
dneska uz slepacia polievka s rezancami, nepeceny tvarohovy kolac s jahodami a keksami a pecene stehna s hubovou omackou a zemiakova kasa zajtra bryndzove halusky s kyslou smotanou a slaninou
naša večera vajíčková pomazánka s rohlíkmi, príloha rajčiny, paprika, mladá cibuľka 🙂
dnes bola výborná opekačka
potrebovala by som poradit, ako robievate sparglu a scim ju jedavate, dakujem za odpoved
@gucz šalát vyzerá zaujímavo, neprekáža v ňom chuť mandariniek? Musím ho vyskúšať, lákajú ma nové veci
Tofu na cinsky sposob s ryžou 🙂
Dievcence mozem odporucit cestoviny uvarene, pridala som nakrajanu uhorku salatovu na kocky, lahodkovu cibulku, hrasok a kukuricu, masko morcacie oprazene (kusky), cele to okorenit osolit a dobre pridat pochutkovu kyslu smotanu. Je to vyborne! Dneska si to zopakujem 🙂
grilujeme masko a zemiaky v supke
Mam otazku, cesnakovu pomazanku robievate ako? Ja davam nastruhany syr na jemnucko, cesnak a kyslu smotanu. Rozmyslala som ci nedat maskarpone ze by to bolo viac kremove ..neskusali ste ? Kamosky robia s bambina alebo inych roztieratelnych syrov, ale taku nechcem, mam kupeny syr tvrdy, tak ten chcem najemno nastruhat....
zemiaky varene v supke a k tomu masielko sol kysla kapusta k masku dresingy
hrachová polievka s párkami, parené buchty
@lulita bravčové stehno alebo kuracie prsia osoliť opepriť opiecť na oleji preložiť do hrnca podliať vodou, pridať horčicu. Do výpeku pridať pokrájanú cibulu a čerstvé šampióny na polovičky opiecť a pridať k mäsu ak je mäso hotové preložiť do zapekaciej misy spolu žo šťavou na mäsko dať plátky syru a zapiecť. 🙂
U nas dnes:
* Zeleninová polievka s karfiolom 🙂
* Kuracie prsia v medovo koprovej omacke s chrumkavými zemiakmi
- recept na kuracie prsia je tu: (ja som robila bez kukurice) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3820
- zemiaky robim podla tohto receptu http://dobruchut.azet.sk/recept/46527/fotorecep... sú uzasne
* Slivkovy kolac
- repect tu: http://www.varenie.sk/recept/smotanovy-slivkovy...
@zuzka105 ja davam tiez tvrdy syr najemno postruhany, cesnak a kyslu smotanu,sol a korenie. niekedy som robila s majonezou, ale potom bola ta pomazanka tazka na zaludok... a tiez zvyknem urobit viac, rozdelit na dve casti a do druhej nastruhat vajicka.
@l_e_n_o_c_k_a pekne taniere skadial su? 🙂
@lulita dostala som ich od sestry, viem ze ich objednavala z netu. Spytam sa jej a dam ti vediet 😉
Tak dievčence opäť mi došla inšpirácia tak idem popozerať čo dobrého ste varili. U nás včera a dnes rajčinová omáčka, plnená paprika a guľky, varené zemiaky 🙂 a ešte sme včera zahájili grilovaciu sezónu - marinované kuracie prsia, a ešte ryby + špekáčiky a slaninka 😉

kedze zajtra ideme na chalupu variť guláš tak dnes len po troške rascová polievka s vajcom,kuracie stehná s ryžou a pre mna filety zo zubáča...