Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kyslá fazuľová polievka, zemiakové pyré a kurací rezeň v cestíčku 🙂
Pyre a fasirky 🙂 na zajtra mam spraveny sosovicovy privarok a potom asi ryzoto 🙂
kôprovka,zemiačky,vajíčko
Sviečková s hovädzieho a domáca knedľa.
ahojte kamarátky , ja som mala víkend v znamení osláv , tak som robila napácovanú krkovičku v domácom peste z medvedieho cesnaku, kuracie prsia naložené v grilovacom korení, dobrý kotlíkový guláš a zeleninový listový miešaný šalát s balzamikovo- horčicovým dresingom , pochutinky drobné a koláčiky zo samej lenivosti objednané celý kartón štvrtinu sme vyjedli ešte pred oslavou 😎 😀 . Nezastavilo ma ani moje intenzívne protestujúce trávacie ústrojenstvo .
Krásne som vhupla do klubu 40 a teda dúfam, že mi v ňom zas načas bude dobre ..................
tento víkend pre úspech akcie robím repete zas pre kamarátov a známych , takže bude také isté mäsko + kuracie krídelka v domácom medovom páce s koreninkami , ruský šašlik z hovädzieho mäsa , samozrejme guláš nesmie chýbať, rozmýšľam , že urobím kysnuté cesnakové ulitky a kysnutý tvarohovo čučoriedkový a reberborový koláč s posýpkou a k tomu ešte nejaký koláčik s gaštanovým pyré
Vcera zemiaky na kyslo s volskym okom .mala domace vajicko,no musela odfotit to velke zltko 🙂 🙂 🙂
Dnes domaca pizza s kysnuteho cesta .potrela olejom,kecupom cesto.Navrch dala cibulku.klobaska.mrazeny hrasok .
A prvykrat dukatove buchticky domace s kysnuteho cesta.Spravila sulky.preniesla na vymasteny plech,ale asi bolo riedke cesto,tak sa rozlialo po plechu.Ale po upeceny ho rozkrajala na kocky.Chutovo je super.Fotky len tak na rychlo🙂
A este vlassky salat.
naša večera volské oči, rohlíky 🙂
Piškótová torta recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1412-pis...
Manzelika cakam s dusenym br. stehnom na kocky na zelenine a ktomu ryza s kari 🙂 mlada mala na obed spagety a potom chcela chlebik vo vajicku 😀
ako mám vajíčko liať do vajcovej polievky aby bolo pekné v nej -zvykne sa mi to nejak tie bielka napučiť a všetko musím vybrať,,,,neviem to
spaghetty s morta delou a so syrom
@adulikka
buchtičky robím tak, že z cesta vyvaľkám dlhé šúlance (na dĺžku celého plechu), prvý položím do stredu, potriem olejom a ďalšie prikladám z oboch strán, zase potriem olejom a takto až kým sa mi zaplní plech, potom zoberem krájač na cesto alebo keď nie je tak niečo ostrejšie, porežem šúlance tým druhým smerom aby z nich vznikli také tehličky (je to jednoduchšie a menej pracne, ako by som mala toľko šúlančekov šúlať), rezy tiež potriem olejom a keď sa upečie (aj keď sa mi cesto rozleje) krásne sa od seba tehličky odlepujú - to ja len návrh na menej práce 😀
@leiladomi Ahoj, môžem otázočku? Ja robievam tiež dezert mraky (u nás to voláme veľhory), všimla som si, že si dala recept z tej cukrárskej knihy z LIDLa, v ktorej sa dáva slaný karamel. Ja to robievam s normálnym karamelom, bez soli. Už keď som tento recept prvýkrát videla, ma tam tá soľ zarazila a prekvapila. Prosím Ťa, aké to je s tou soľou? Nemám odvahu to vyskúšať. Má tam tá soľ nejaký zvláštny význam?
my dnes šalatovu polievku so slaninkou ,belehradsky rezen ,zemiaky a palacinky
Spargla s novymi zemiakmi a udenym lososom, vecer pre decka sparglova polievka a tvarohove gulky
ahojte, ja som včera robila do práce pre kolegov obložené chlebíky a piškótový koláč s krémom z gaštanového pyré
spodok bolo žlté piškótové cesto na to džem z černíc a na to krém " gaštanové pyré vymiešané s polkou masla a hustým pudingom zo zlatého klasu do toho som zamiesila roztopenú čokoládu asi tak 3 plné lyžice polievkové a rozmrvené veľké pičkoty z lidla pokropené malinovou vodou a troškou griotky , túto vymiešanú masu som navrstvila na cesto a na to dala vrstvu čokolády , bol veľmi dobrý
paradajková polievka, rebarborový koláč
šamp. omáčka + cestoviny
hrášková polievka,granatýr, uhorka 🙂
sosovicova polievka, francuzske zemiaky, hlavkovy alebo uhorkovy salat a upiekla som ceske buchticky s lekvarom🙂
paradajkovou ,nikdy nic nepokazime 🙂 a moje domace toasty🙂 vsetky recepty v mojom blogu https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/zi...
ja vcera spenatovu polievku a siroke rezance s tvarohom a slaninou
dnes dojeme polievku.ja si dam rezance co ostali s makom a cukrom,maslom.a pre mm spravim omeletu so slaninou.pojde na poobednu tak si pred tym da.mala je v skolke.tam maju rascovu vajickovu polievku a bravcove masko na horcici a varene zemiaky.

zemiakova kasa maso na stave dusena zelenina