Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kuraci vyvar, Cuketove placky, Maso na lesnych hribikoch, Kuracie stehna pecena, Zemiaky/Ryza
Zajtra rezne a zemiakovy salat aj kolac bude len neviem aky este. 🙂
dnes polievka zeleninová od včera, zapekaný karfiol so syrom, zemiaková kaša a uhorkový šalát
zajtra chcú vyprážaný syr so šunkou, hranolky a tatarku, plus urobíme zeleninový šalát a muž kúpil špargľu tak som zvedavá či bude polievka alebo na masle
koláčik upečiem asi jablčník, buď kysnutý s posýpkou alebo krehký
Tak jsem dnes upekla bublaninu pordle Tánina receptíku a je podle mé rodinky úplně mňamková.
naša večera ananásovo čučoriedková bublanina 🙂
Dnes polievka z hlavkoveho salatu a druhe treska na masle s varenymi zemiakmi 😉
Brynzovo-slaninový posůch
Suroviny těsto :
hladká mouka 500g
mléko 300 ml
vejce 1 ks
cukr krystal 1 čl
sůl 2 čl
sušené droždí 2 čl
sádlo 2 pl
Suroviny náplň :
brynza 250 g
kysaná smetana 400 g
slanina podle chuti
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne domácí pekárna.
Po vykynutí těsto roztlačíme rukama na větší vymaštěný plech.
Než se nám zahřeje trouba na 180 stupňů, tak těsto necháme na plechu kynout a připravíme si náplň :
Kysanou smetanu rozmixujeme s brynzou /už nesolíme, brynza je slaná dost/. Tuto náplň těsně před pečením natřeme na těsto a posypeme nadrobno nakrájenou slaninkou.
Pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Necháme vychladnout a jíme.
@megika1 ako prosím grilujes ten hermelín?
@lululka555 na grilovacej panvici nie sprudka,tak aby sa prehrial celý aj zvnútra 🙂
Polievocka z udeneho rebra a domaca pecena kacka s cervenou kapustou a opecene zemiacky 🙂
a zajtra niečo také http://najrecept.sk/2014/07/fotorecept-rezne-po...
Ja sa uz neviem dockat zajtra pstruhy so zemiacikmi ale rybky necham na muzovy ;D a polievku kapusnicu s hubami
Ahojte
Vcera kuracia pecen na smotane,cestovina
Dnes roztenka v uhorkovej omacke a ryza
Peknu nedelu 😉
hovädzi vývar, kuracie rezne, kuracie prsia na prirodno, ryza, pecene zemiaky, zeleninovy salat a ku kavicke (C) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10009 🙂 🙂 🙂 🙂
Aaaa pecie sa prave Margot koláčik 🙂 🙂
Nam navaril cinan 😀
Na obed mame domace pecene klobasky s chlebom a domacim chrenom. Pre tych, ktori nechcu/nemozu je tu zeleninova polievka s kokosovym mliekom. Na veceru budu asi palacinky.
Ahojte tak aj ja sem pridam.polievka este zo vcera zeleninova-s karfiolom,brokolicou,mrkva,zemiaky a dnes bravcove rezne v trojobale s cibulovym salatom a ako dezert tak isto zo vcera skoricovo-smotanova torta s piskotami 🙂
Kremova hubova polievocka, chilli con carne s tarhonou. A dnes iba puding bez kolaca kedze sme mali vcera u rodicov tvaroznik.
slepaci vyvar, masko na stave s hribikmi, ryza, zeleninovy salat
ku kávičke som spravila jablko-makovú štrúdľu a pre moje baby tiramisu 🙂
Kelova polievka so zemiakmi a rezance so slivkovym lekvarom

paradajkova polievka,vysmazany karfiol, varene zemiaky, tatarska, marhulova bublanina