icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

h2
31. máj 2015

@akika722 Ak potrebuješ ohúriť, upeč tortu, ja torty pečiem najradšej, nie je to o nič náročnejšie, než upiecť koláč a efekt je oveľa väčší. (Z mojej skúsenosti: čím vyššia torta, tým väčšie "ohúrenie"). 😀

akika722
31. máj 2015

@h2 Ked torty sa u nás velmi nejedávajú...Pečiem stále mužovi a deťom na narodeniny ale 90% potom porozdavam 😅

h2
31. máj 2015

@vrana2 Ja sa chystám na bazový sirup už týždeň, ale stále prší. Najlepší čas na zber je, keď sú kvety čerstvo rozkvitnuté a aspoň 3 dni nepršalo. Včera popoludní som sa chystala nejaké si už natrhať, ale nestihla som a u nás bola večer zase búrka. ☹

h2
31. máj 2015

@akika722 Tak napíš, čo máte radi, aspoň orientačne, či napríklad skôr ovocné, alebo krémové, alebo radšej niečo suchšie...

akika722
31. máj 2015

@h2 chcem to pre navštevu čiže niečo smotanove/ovocne/hoc aj nugatove sladke sama neviem ale torty,bublaniny a take nie

akika722
31. máj 2015

@h2 najradšej by som niečo svieže čo sa určite aj zje 😀

h2
31. máj 2015

@akika722 Nejako tomu nerozumiem. Chceš piecť pre návštevu, chceš ohúriť, ale nechceš tortu, hoci tá by ohúrila, lebo Tvoj muž a deti torty veľmi nemusia? Ak chceš smotanovo ovocné, tak ja som doteraz najviac ohúrila touto smotanovo-malinovou tortou:

akika722
31. máj 2015

@h2 trošku som to domotala asi 😀 no.navšteva tym myslim rodina,,susedia-a tý torty tiež nemusia.
Myslela som skor nejaky zákusok-a ohúriť chuťou nie vyzorom 😉
Tvoja torta je krasna ale tortu nemyslim 🙂 ak je smotanovo -malinova je taka aj vo vnutri alebo je tam nejaka klasicka plnka?

h2
31. máj 2015

@akika722 No táto bola výborná aj chuťovo, korpus bol mramorový, vo vnútri bola kyslá smotana s vanil. cukrom a želatínou a na tom (lepšie povedané v tom, lebo smotana bola aj na tom) bolo malinové želé, to je to, čo je na obrázku nakrájané na kocky po obvode spodného poschodia. Inšpirovala som sa z internetu, tam sa to tuším volalo malinová rozprávková torta, ale nie je to presne to, čo som robila ja. Túto mi veľmi chválili.

akika722
31. máj 2015

@h2 Ďakujem,popozeram presnorim a hoc urobim len na štyl zakusku 🙂 Potrebujem to na 2dni /sobota nedela/ 🙂

sugarfree999
31. máj 2015

Urobila som tieto poháre s nadýchaným krémom zo šľahačky, limetiek, kondenzovaného mlieka, avokáda a sušienok na spôsob key lime pie. Chutia absolútne dokonale! Láska na celý život proste emoticon Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/05/osudo...

megika1
31. máj 2015

@sugarfree999 óóćh,to nepredýcham...dnes nemám ani sladené mlieko ,ani limetky :/ ale vďaka za tip 😉

kibuk
31. máj 2015

Dnes len jednoducho 🙂
Gulasova polievocka a rizoto od vcera a Torta Milka ku kdd 🙂 peknu nedelu

lululka555
31. máj 2015

@sugarfree999 neskutočne dobre to vyzera 😝

lululka555
31. máj 2015

Ahojte
U náš dnes hovädzia polievka,bravčová panenka s hribovou omáčkou,pečené zemiaky,šalátik

karkana
31. máj 2015

dnes na obed zemiaky fašírka

tykat
31. máj 2015

Dnes kuracia polievka, steak z lososa na masle, zubáč na masle, šalát (uhorky, paradajky,cibuľka, pór, syr, korenie...), deti k tomu zemiakovú kašu, my dospelí chudneme do plaviek 😀 , dezert melón

michaela1711
31. máj 2015

My dnes máme kalerábovú polievku ktorú som dnes varila prvý krát a pochutili sme si na nej a druhé sme mali knedľu, pečenú bravčovú krkovičku a kapustu.

megika1
31. máj 2015

králičie zvitky plnené údeným a syrom,cuketová príloha

gucz
31. máj 2015

Dnes sme mali plnenú papriku, z časti mäsovej zmesi som upiekla v trúbe guľky. Tatík na večeru ugriloval kuracie prsia s gréckym korením, k tomu drevorubačský chlebík a zeleninový šalát s cesnakovým dresingom

sharmana
31. máj 2015

Dnes sme mali španielske vtáčky (hovädzie) s ryžou.

trudka4
31. máj 2015

Na mém dnešním narozeninovém mejdanu se mimo jiné podávali : Pizza šneci a samozřejmě : Karamelovo-vanilkové větrníky. Všeci mlaskali blahem 😀 Mmmmmm ....

daniz
1. jún 2015

@eva7780 nie, ja ju mám v špajzke a ešte sa mi nikdy nepokazila. 🙂

daniz
1. jún 2015

my sme mali v sobotu rezancekovú polievku , opekanáho nakladaného amura + pečivo, zeleninka, jablkovo - slivková štrúdla a na večeru hrášková polievka
v nedeľu hrášková polievka, maďarský guláš + domáca knedľa, bábovka, zmrzlinka - cestou na bicykloch, no a na večeru guľky v paradajkovej omáčke,zemiačky s pažítkou.
Dnes je MDD, tak na večeru sa deti tešia na pizzu z pizzerie.

leiladomi
1. jún 2015

My sme dnes mali špenátové halusky a dezert zdrave jahodové muffiny 🙂

luciok
1. jún 2015

Ahojte, po nekonečne dlhom čase prispievam fotkami aj ja 😉
1. Pudingoš podľa Lidl cukrárne
2. Moravské koláče podľa Lidl cukrárne
3. čokoládovo banánová roláda
4. Parené buchty
Všetko som skúšala prvákrát a vydarilo sa, všetkým chutilo 🙂

m_ij_ka
1. jún 2015

náš obed tekvicový prívarok, mäso na šťave, ryža, šalát 🙂

kibuk
1. jún 2015

Ahojte tak ja som prisla z prace a ajhla navarene 🙂))
Svokruska poslala vysmazany karfiol a zemiakovy salat 🙂 a volali mi moji rodicia ze navarili si viac nech dojdem a to plnena paprika v paradaj.omacke a bude aj na zajtra 🙂))

h2
1. jún 2015

@kibuk Jéj, prečo aj mne niekto takto nezavolá? ☹

kibuk
1. jún 2015

@h2 hmm aj to len raz do roka hehe zeby mdd?? 😉