Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes šalátová polievka,,,,a šalát slonie žrádlo 🙂
fazulova polievka nakyslo, smotanovy osuch
Zemiakova polievka, morcacie prsia na prirodno s dusenou ryzou, uhorkovy salat
My dnes bez polievky,pec.placky so zemiakovou kasou alebo palacinky.Kto bude mat na co chut.🙂
Cuketova kremova polievka, kuracie sote na zeleninke a ryza.
Ahojte,dnes máme iba palacinky :D zajtra bude cukinová krémová polievka s krutónmi a domáce jaterničky+ krvavničky s varenými zemiakmi a muffinky
@kamila84 ahoj jasne v pohode dresing je 1 kysla smotana 3 struciky vacsie cesnaku sol podravka provensalskr bylinky cerstvy kopor najprv roztlacite cesnak vymiesate ho so solou podravkou a bylinkami 10 minut nevhate postat pridate par kvapiek olivoveho oleja smotanu a nasekany kopor...🌿
hovädzia polievka s niťovkami a zeleninou, palacinky s tvarohom a džemom, šľahačka, granko 🙂
naša večera tuniakové cestoviny 🙂
naše raňajky toasty plnené šunkou a syrom 😉
Vcera zeleninova polievka a penne s paradajkovo- syrovou omackou 🙂
Dnes rano chlebik vo vajicku, na obed dojeme poievku a penne a na veceru pizzaaaa 😀
Na zajtra sa mi rozmrazuju pstruhy 😎
Na obed špagety 🙂
Tento čokoládovo-kokosový koláč okrem toho, že obsahuje mandľovú múku namiesto pšeničnej, má v sebe aj málo cukru, takže si ho môžete dopriať s rozhodne menšími výčitkami svedomia🙂
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/06/cokol...
Ja som dnes nevarila, lebo sme u mamy a mame dnes: chrenovu omacku s hovadzim maskom a knedla, zajtra bude viac menej klasika vyvar hovadzi, snicle, zemiakova kasa a mrkvovo-jablckovy salat
makovo višňová štrúdľa 🙂
Nivové trojúhelníky
Suroviny těsto :
mléko asi 450 ml
olej 200 ml
hladká mouka 800 g
brambory uvařené ve slupce 3 ks
sůl 2 kl
sušené droždí 4 rovné lžičky
Suroviny náplň :
sýr Niva asi 300 g
máslo nebo Hera 250 g
vaječný žloutek 2 ks
sůl 1 kl
Na potírání :
vejce 2 ks
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne pekárna.
Mezitím si připravíme náplň : změklé máslo, žloutky a sůl pořádně vymícháme dohladka. Nivu si nastrouháme.
Máslovou směs i Nivu si rozdělíme na 4 stejné díly.
Vykynuté těsto si taky rozdělíme na 4 stejné části. Každou část vyválíme, potřeme čtvrtinou máslové náplně a posypeme čtvrtinou Nivy. Spojovací stranu potřeme rozšlehaným vejcem a svineme do rolády. Rozkrájíme na trojúhelníky, naskládáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme aspoň 30 minut ještě kynout v teple.
Potom pečeme na 200 stupňů asi 30 - 35 minut do zčervenání.
Spenatove palacinky so syrovou omackou a fazulova polievocka.
@karkana Ako robíte šišky aby neboli moc olejové? Ja som ich raz skúšala robiť a strašne mi nasiakli olejom nedali sa jesť.
@michaela1711 pridaj trošku rumu 😉

robila som dnes granadír, ale nakoniec sme rozložili ohnisko a išli opekať špekačky, párečky, slaninku, tak aspoň zajtra nemusím variť 🙂