Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Domácí dalamánky částečně celozrnné, lepší než kupované
Těsto připravuji v domácí pekárně, ale jistě je možné je zpracovat i v míse.
Suroviny:
3 dcl vody
21 g čerstvých kvasnic nebo 2 lžičky sušených kvasnic
1 ČL hnědého cukru
2 ČL soli
2 ČL celého kmínu
1 PL octa
2 PL oleje
30 dkg hladké mouky
20 dkg celozrnné pšeničné mouky
1 bílek na potření
Postup :
Všechny suroviny kromě bílku dám do pekárny a zapnu na program Příprava těsta.
Když mi těsto vykyne, rozdělím si ho na 6 - 8 stejných kousků. Z kousků těsta vytvaruju dalamánky, dám na plech s pečícím papírem a nechám aspoň 45 minut ještě kynout. Pak potřu bílkem a posypu hrubozrnnou mořskou solí a celým kmínem.
Dám do předehřáté trouby na 180 stupňů a peču zhruba 25 minut. Po upečení hned sundám z plechu na mřížku k vychladnutí.
cesnačka, pečené kura, ryža, uhorkový šalát 🙂
naša večera bryndzová nátierka, rohlíky 🙂
Baby poradíte prosím, v piatok mám narodky a prídu vinšovať moji rodičia a svokrovci, poradíte niečo bezmäsité čo by som im ponúkla, nie obed, prídu až poobede ,ale nejaké pohostenie treba, v piatok mäso nejedávame, takže chlebíčky a obložené misy so šunkou a salámou nehrozia. Rozmýšlala som nad pstruhom v rúre alebo na grile, ale to sa nebude chcieť nikomu v tom špárať.
ĎAKUJEM za rady a nápady.
@martul V tomto prípade by som upiekla tortu a slané pečivo: syrové pagáčiky, cesnakové slimáčiky, prípadne výborné sú minipizze so zeleninou a syrom. Môžeš urobiť aj jednohubky, je kopec spôsobov, ako sa dajú aj bez mäsa, prípadne ak jedávate ryby, tak s údeným lososom, alebo s kaviárom. Ďalej môžeš urobiť nejaký studený šalát, šopský, alebo majonézový (smotanový) s cestovinami, syrom, zeleninou... je toho strašne veľa. A k tomu ešte veľa ovocia, sezóna je v plnom prúde.
A všetko najlepšie! 😉
Ahojte, v tejto horúčave máme iba polievku z hlivy a ovocný pohár so šľahačkovou smotanou
šampiňónová polievka, francúzske zemiaky 🙂
brokolicová polievka, lekvárové perky
zajtra kelová polievka, žemlovka 🙂
naše raňajky tuniaková nátierka, rohlíky 😉
Dobre rano, keby to bolo na mne, tak ficim na melone, ale to asi nie, tak vcera sme dojedali kuracie stehna na rajcine s tarhonou, dnes uvazujem nad zemiakovou polievku s cesnakom a haluskami a druhe nieco rychle, tak zrejme rezance s tvarohom, pre maleho s grankom.
tak dnes tekvicova polievka na kyslo a šunkovo slaninova omačka na cestoviny...mam 2 dni pokoj🙂
v piatok-sobota - nedeľa chatovanie, včera mali deti na obed paradajkovú polievku + nakladané karé + zemiačky s pažítkou a masielkom, večera bola grilovačka -dnes majú zemiačky na pokyslo + mäsko, vajíčko, na večeru sa doje polievka
Ahojte,bola som v tejto teme prvy raz,vidim tu vela receptov a hlavne fotiek...chcem vas poprosit o pomoc,vychovala ma babicka,vyborne varila,no odisla mi skor ako som sa ich stihla naucit☹.niektore jedla mam v zivej pamati,no recepty neviem.poradite prosim?napr.pecenove knedlicky do vyvaru...alebo taky hnedy kolac na plech,bol uplne tmavohnedy,napovqch taky lepkavy a boli v nom kopky tvarohu,ten som milovala
@bambulalala ten kolac sa vola presivana deka....a tu lepkavost dosiahnes pomalym pecenim na 160st cca 30min, nevysusit kolac a ak das puding /ale iba prasok/ alebo zlaty klas /prasok/ do cokocesta tak bude mat taku fajn konzistenciu
http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-presivan...
@bambulalala hore mam foto toho kolaca, ja som ho trosku obmenila, dala som aj maliny
ahojte baby tak my dnes pizza. chcela by som vyskusat tento receptik - urcite to bude chutne 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3968
@pimpulka dakujem,videla som tu fotku,prave preto som si nam spomenula🙂
bryndzové halušky
ako robíte kôprovú polievku? Nejaký osvedčený receptík. Ďakujem 🙂

Dnes cukinova polievka,vyprazany karfiol,zemiacky s cibulkou,uhorkovy a miesany zeleny salat.Zajtra vari letisko,zbehneme tam na obed.Aj ja chcem mat raz nedelu bez varenia 😀