icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

stellamaris
4. júl 2015

Dnes cukinova polievka,vyprazany karfiol,zemiacky s cibulkou,uhorkovy a miesany zeleny salat.Zajtra vari letisko,zbehneme tam na obed.Aj ja chcem mat raz nedelu bez varenia 😀

pimpulka
4. júl 2015

Dnes francúzske zemiaky a koláčik na styl bublaniny no do cokocesta som dala zlatý klas a takto mi chuti viac lebo ja bublaninu príliš nemusím.

trudka4
4. júl 2015

Domácí dalamánky částečně celozrnné, lepší než kupované

Těsto připravuji v domácí pekárně, ale jistě je možné je zpracovat i v míse.

Suroviny:
3 dcl vody
21 g čerstvých kvasnic nebo 2 lžičky sušených kvasnic
1 ČL hnědého cukru
2 ČL soli
2 ČL celého kmínu
1 PL octa
2 PL oleje
30 dkg hladké mouky
20 dkg celozrnné pšeničné mouky
1 bílek na potření

Postup :
Všechny suroviny kromě bílku dám do pekárny a zapnu na program Příprava těsta.
Když mi těsto vykyne, rozdělím si ho na 6 - 8 stejných kousků. Z kousků těsta vytvaruju dalamánky, dám na plech s pečícím papírem a nechám aspoň 45 minut ještě kynout. Pak potřu bílkem a posypu hrubozrnnou mořskou solí a celým kmínem.
Dám do předehřáté trouby na 180 stupňů a peču zhruba 25 minut. Po upečení hned sundám z plechu na mřížku k vychladnutí.

m_ij_ka
5. júl 2015

cesnačka, pečené kura, ryža, uhorkový šalát 🙂

m_ij_ka
5. júl 2015

naša večera bryndzová nátierka, rohlíky 🙂

maximouse
5. júl 2015

@ada510 torticka je pocukrovana? a cez co ste to robili? vyzera nadherne. 🙂

ada510
5. júl 2015

@maximouse ano cukor cez zaclonu to je dakujem

megika1
5. júl 2015

úúf,pracné zberanie :/ končia.....v mrazáku,pasieme sa 😀 ,aj do špajzky

martul
6. júl 2015

Baby poradíte prosím, v piatok mám narodky a prídu vinšovať moji rodičia a svokrovci, poradíte niečo bezmäsité čo by som im ponúkla, nie obed, prídu až poobede ,ale nejaké pohostenie treba, v piatok mäso nejedávame, takže chlebíčky a obložené misy so šunkou a salámou nehrozia. Rozmýšlala som nad pstruhom v rúre alebo na grile, ale to sa nebude chcieť nikomu v tom špárať.
ĎAKUJEM za rady a nápady.

lilimoni
6. júl 2015

@martul sprav nejaky nepeceny kolac a par jednohubiek s cesnakovou pomazankou napr 🙂

h2
6. júl 2015

@martul V tomto prípade by som upiekla tortu a slané pečivo: syrové pagáčiky, cesnakové slimáčiky, prípadne výborné sú minipizze so zeleninou a syrom. Môžeš urobiť aj jednohubky, je kopec spôsobov, ako sa dajú aj bez mäsa, prípadne ak jedávate ryby, tak s údeným lososom, alebo s kaviárom. Ďalej môžeš urobiť nejaký studený šalát, šopský, alebo majonézový (smotanový) s cestovinami, syrom, zeleninou... je toho strašne veľa. A k tomu ešte veľa ovocia, sezóna je v plnom prúde.
A všetko najlepšie! 😉

lucikatn
6. júl 2015

Ahojte, v tejto horúčave máme iba polievku z hlivy a ovocný pohár so šľahačkovou smotanou

michaela1711
6. júl 2015

Moje prvé Langoše 🙂

m_ij_ka
6. júl 2015

šampiňónová polievka, francúzske zemiaky 🙂

jachin
6. júl 2015

brokolicová polievka, lekvárové perky

karkana
6. júl 2015

zajtra kelová polievka, žemlovka 🙂

m_ij_ka
7. júl 2015

naše raňajky tuniaková nátierka, rohlíky 😉

raszuz
7. júl 2015

Dobre rano, keby to bolo na mne, tak ficim na melone, ale to asi nie, tak vcera sme dojedali kuracie stehna na rajcine s tarhonou, dnes uvazujem nad zemiakovou polievku s cesnakom a haluskami a druhe nieco rychle, tak zrejme rezance s tvarohom, pre maleho s grankom.

katussska24
7. júl 2015

Krásny horúci deň zelam ☀️☀️☀️ my uz navarené a do večera nevarim, ideme pekne do bazéna 🏄 paradajková- najfrekventovanejšia polievka u nas, palacinky, varená kukurica a ovocný šalát 🍹

peggy589
7. júl 2015

tak dnes tekvicova polievka na kyslo a šunkovo slaninova omačka na cestoviny...mam 2 dni pokoj🙂

daniz
7. júl 2015

v piatok-sobota - nedeľa chatovanie, včera mali deti na obed paradajkovú polievku + nakladané karé + zemiačky s pažítkou a masielkom, večera bola grilovačka -dnes majú zemiačky na pokyslo + mäsko, vajíčko, na večeru sa doje polievka

megika1
7. júl 2015

naša obľúbena klasika s voňavou maslovou drobenkou 🙂

bambulalala
7. júl 2015

Ahojte,bola som v tejto teme prvy raz,vidim tu vela receptov a hlavne fotiek...chcem vas poprosit o pomoc,vychovala ma babicka,vyborne varila,no odisla mi skor ako som sa ich stihla naucit☹.niektore jedla mam v zivej pamati,no recepty neviem.poradite prosim?napr.pecenove knedlicky do vyvaru...alebo taky hnedy kolac na plech,bol uplne tmavohnedy,napovqch taky lepkavy a boli v nom kopky tvarohu,ten som milovala

pimpulka
7. júl 2015

@bambulalala ten kolac sa vola presivana deka....a tu lepkavost dosiahnes pomalym pecenim na 160st cca 30min, nevysusit kolac a ak das puding /ale iba prasok/ alebo zlaty klas /prasok/ do cokocesta tak bude mat taku fajn konzistenciu
http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-presivan...

pimpulka
7. júl 2015

@bambulalala hore mam foto toho kolaca, ja som ho trosku obmenila, dala som aj maliny

loknicka
7. júl 2015

ahojte baby tak my dnes pizza. chcela by som vyskusat tento receptik - urcite to bude chutne 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3968

bambulalala
7. júl 2015

@pimpulka dakujem,videla som tu fotku,prave preto som si nam spomenula🙂

jachin
7. júl 2015

bryndzové halušky

s_i_s_a
7. júl 2015

ako robíte kôprovú polievku? Nejaký osvedčený receptík. Ďakujem 🙂

lilimoni
7. júl 2015

@s_i_s_a spravim si zasmazku,do nej dam kopor asi minutu miesam a zalejem mliekov. Bobkovy list, dochutit podla chuti 🙂 hotovo 😀