icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

vivusika
2. aug 2015

@ingrid56 spením na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu, pridám kocku droždia a miešam, kým sa nerozpustí. Nechám vychladnúť, pridám jedno vajce a dosypem strúhankou tak, aby sa mokrou rukou dali formovať guličky a tieto potom dávam do polievky, keď vyplávajú na vrch, polievku vypínam. Ja ich robím do zeleninovej, karfiolovej, hráškovej... 🙂

kibuk
2. aug 2015

Ahojte dnes bravcove na prirodno so zeleninou a ryza. Peknu nedelu 😉

michaela1711
2. aug 2015

My klasika pečené kura z ryžou a zeleninová polievka z kuracím vívarom a rezancami.

ingrid56
2. aug 2015

@vivusika dakujem krasne 🙂 zajtra vyskusam

matolka
2. aug 2015

Skuste pozriet cesku stranku mamincine recepty. Prave som ju objavila a su tam vynikajuce recepty a je ich neurekom. Pre mna top stranka a uz nebudem mat problem zostavit si jedalnicek. A co je najlepsie, je tam strasne vela aj bezmäsitych receptov , a kedze moje kocky a vlastne uz ani ja mäso nemusim, tak sa strasne tesim, ze uz sa nemusim trapit co im navarit. Dakujem mamicke to z mk, ktora tu stranku pridala🙂

gianni
2. aug 2015

Zo vcera kuracia polievka a dnes pecene kuracie stehna s tarhonou,uhorkovy salat a pre mna s pecenou cuketou....

ninda25
2. aug 2015

Kuracie prsia v jogurtovej marinade s karotkovym pyre,polievka karfiolova🙂

reni1512
2. aug 2015

My sme dnes robili recept p. Ihnačáka - Kuracie štvrte s rozmarínom a slaninou.... výborné! odporúčam (recept je na stránke kuchyna lidlu)

mart1na26
2. aug 2015

zeleninova polievka s krupicovymi knedlickami a sulance s orechami :o)

tykat
2. aug 2015

Vcera len vifonka s kukuricou (bola som sama 😀) a dnes cevapcici s jogurtovym dresingom, grecky salat (paradajka, uhorka, paprika, cierne olivy a balkansky syr, na dochutenie sol, cierne korenie a bazalka zo zahradky)

m_ij_ka
2. aug 2015

naša večera šišky s lekvárom marhuľovým

sono2
2. aug 2015

Morskú šťuku priamo z chorvátska a šalát 🙂 a na obed bola tekvicová polievka.

magduska2
2. aug 2015

@gianni u nás podobne kur.stehná ale s ryžou a uhorkový šalát - no nie v klasickom náleve ale s bielym jogurtom 😉

slimstar
2. aug 2015
daniz
3. aug 2015

v sobotu sme mali kamarátovú oslavu, tak sa varil kotlíkový guláš na záhrade, piekla som cesnakové trojuholníčky k nemu, bola punčová torta...
v nedeľu sme mali opäť guláš , dnes vajíčková polievka + strapáčky s kapustou

motylik21
3. aug 2015

dnes - šošovicová polievka, granadír 🙂

jukov
3. aug 2015

včera polievka z kuracích drobkov s niťovkami, zapečené cestoviny s kuracím mäsom, juhoslovanský krémeš, dnes dojedáme

karkana
3. aug 2015

dnes žemlovka 🙂

karkana
3. aug 2015
moka
3. aug 2015

Dievcata,ideme na dovolenku,viete poradit,co rychle a chutne varit? Nechcem 1/2 dna stat pri sporeaku,obcas zajdeme aj do restiky. Dakujem za vsetky tipy 🙂

pemon
3. aug 2015

My sme mali polievku z mrazenej zeleniny s cestovinou ta bola na dva dni, spagety s mortadellou, kupili sme si tam ryby tak sme ixh grilovali k tomu zemiacky, mali sme aj siroke rezance s makom alebo tvaroh alebo orechy kto ma ake rad, grilovane masko, polievka paradajkova sem tam restika

jukov
3. aug 2015

zeleninovo-párkové rizoto (na oleji a cibuľke som podusila nadrobno nakrájané párky a mrazenú zeleninku, uvarila predvarenú ryžu a zmiešala ich) je to max 1/2 hod.a mali sme na dva dni obed

lakaposhka
3. aug 2015

v sobotu som varila zeleninovu polievku s krupicovymi haluskami, franc. zemiaky a zeleninovy salat. a dnes dojedame zo vcerajska hovadzi vyvar, stroganov,ryza. a na do volenke by som mozno varila paradajkovu polievku lebo je rychla a nejaky granadir, resp. cestoviny na vsetky mozne sposoby- salat alebo s omackou aleo zapekane. 😉

jukov
3. aug 2015

@moka zeleninovo-párkové rizoto (na oleji a cibuľke som podusila nadrobno nakrájané párky a mrazenú zeleninku, uvarila predvarenú ryžu a zmiešala ich) je to max 1/2 hod.a mali sme na dva dni obed

m_ij_ka
3. aug 2015

náš obed fazuľová polievka, rizoto so syrom 🙂

jukov
3. aug 2015

@moka este ma napadlo - rýchli Jókaiho guláš ( 2-3 zemiačikov nakrájam na drobno, 1-2 nastrúham, keby nebolo strúhadlo, stačí nakrájať na ešte menšie kvôli zahusteniu, tak isto 1-2 mrkvičky, všetko dáme variť vo vode s 2-3 bobkovým listom, aj osoliť alebo vegetu, keď budú skoro mäkké, pridám fazuľu z konzervy, nechám ešte asi 15 min variť, kým sa to varí na panvici na trochu oleja opečiem na kolieska nakrajanú klobásku, upečenú preložím z panvice ku zeleninkám, tak že mi zostane tá klobásková masť, z toho spravím zápražku - pridám ešte trochu múky, červenú papriku s týmto ešte prihustím ten gulášik. Po odstavení z ohňa dochutím octom. Papáme chlebíkom. Asi za 1 hod. je uvarené.

michaela1711
3. aug 2015

my dnes guláš

kamilkak
3. aug 2015

zelerové hranolky , mnam 😉

lilimoni
3. aug 2015

Na zajtra mam objednavku - fazulova polievka, pyre a fasirky 🙂

magduska2
3. aug 2015

@lilimoni aj u nas je objednavka na fazulovú polievku🙂